EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

אמפנדס צ'ילנאס

מאפים ובצקים

Panetteria

מתכון לאמפנדות של סבתא שלי, ברטיטה. עשה איתה עלייה מצ׳ילה ואהוב מאד על כל המשפחה. המתכון ל- 20 אמפנדות, מאד לא מסובך אך דורש זמן איכות במטבח.

להכנת הבצק:

2.5 כוסות קמח רגיל
2.5 כוסות קמח תופח
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
½ כוס שמן חם
1 כוס חלב פושר
2 חלמונים

מערבבים בקערה קמח, מלח וסוכר. יוצרים גומה באמצע ויוצקים לתוכה את השמן, מערבבים ומוסיפים את החלב. מוסיפים את החלמונים ולשים ביד עד לקבלת בצק רך ואחיד. מניחים מעל מגבת ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.

להכנת המילוי:

500 גר' בשר טחון
2 פרוסות של חזה עוף
3 בצלים
1 כפית סוכר
מלח,פלפל, אורגנו וצ'ילי חריף
זיתים מגולענים
חופן צימוקים
5 ביצים קשות

מבשלים את חזה העוף בסיר עם מים וחותכים לרצועות דקיקות (או טוחנים). חותכים את הבצל לקוביות קטנות ומטגנים אותו עד להזהבה, מוציאים מהמחבת ומטגנים את הבשר עד שהוא מחליף צבע (לא יותר מדי שלא יתייבש). מחזירים את הבצל, מוסיפים את העוף ומתבלים עם סוכר, מלח, פלפל, אורגנו וצ'ילי. מוסיפים חופן צימוקים וזיתים ומניחים למילוי להתקרר. מבשלים את הביצים, מקלפים וחותכים לרבעים.

להרכבת האמפנדס:

מרדדים את הבצק דק ויוצרים עיגולים בקוטר של עד 10 ס"מ (צלחת קטנה) במרכז העיגול מניחים כף וחצי מהתערובת, מוסיפים רבע ביצה קשה, סוגרים את הבצק ומהדקים את הקצוות. מסדרים בתבנית מצופה בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש בחום בינוני עד להשחמה.

  1. אלונה

    האם סה"כ 500 גרם בשר טחון-או מלבד בשר עוף מבושל עוד 500 גרם בשר טחון?

    1. Sharon
      Sharon Gur

      500 גרם בשר טחון ובנוסף עוף (הכל ביחד יוצא קצת יותר מ 500..)

  2. אלונה

    האם הכוונה ב-2 "פרוסות חזה עוף"-זה אומר 2 חצאי פרפר-זאת אומרת חזה שלם אחד של עוף-סליחה על הטרדה

    בתודה אלונה

  3. איילה

    היי שרון, המתכון נראה נפלא.
    במה אפשר להחליף את החלב במתכון לבצק?

    1. Sharon
      Sharon

      היי איילה, אני תמיד הכנתי לפי המתכון המקורי אבל אני מאמינה שזה יעבוד גם עם חלב סויה או עם מים ואז אולי כדי להוסיף עוד כף או שתיים של שמן.

      1. איילה

        תודה אני אנסה מבטיחה לספר איך יצא..

  4. דנה

    הכנתי.
    המילוי יצא מעולה (הוספתי גם גמבה קצוצה), אבל הבצק יצא יבש וממש לא רך, כמו שכתבת.
    יש לך רעיון אולי למה?

COMMENTS

להגיב על Sharon Gur לבטל