EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

אפוגטו אל קפה

עוגות ומתוקים

Affogato al caffè

Torte e dolci

המטבח האיטלקי הוא אחד האהובים בעולם וידוע בזכות חומרי הגלם המצויינים, המתכונים המסורתיים, התפריט העונתי, הפסטות, הפרמיג'יאנו, הגלידות, הקפה והרשימה עוד ארוכה.  אני אוהבת אותו בעיקר בשל הפשטות, גם של המרכיבים עצמם וגם בהכנת המנות. הדוגמא הכי טובה לשילוב של פשטות ומצויינות הוא הקינוח אפוגטו, פירושו בעברית הוא "טבוע" והכוונה היא לכדור גלידה טבוע בקפה. שני מצרכים בלבד, פחות מדקת עבודה וקיבלתם קינוח קליל, טעים, קיצי ומרענן.
טיפ קטן למשתמשים במקינטה
את המקינטה (עוד תרומה איטלקית ענקית) שוטפים אך ורק במים, ללא סבון, סקוצ'ים ומדיחים למיניהם וככל שהיא יותר משומשת ככה הקפה יוצא משובח יותר.

6

  • אפוגטו אל קפה
  • גלידת שמנת בטעם וניל
    כוס קפה אספרסו
  • ** מכיוון שהקפה והגלידה הם שני המרכיבים היחידים רצוי מאד להשקיע באיכות.
  • בכוס רחבה מניחים 2-3 כדורי גלידה, יוצקים מעל מנת אספרסו חמה ומגישים מיד עם כפית.
  • לשדרוג המתכון המקורי ניתן להוסיף שברי עוגיות בישקוטי, שבבי שוקולד וכפית ליקר שקדים.

4

La cucina italiana è una delle più famose e apprezzate al mondo, le materie prime, la cucina tradizionale, le ricette che seguono le stagioni, la pasta, la pizza, il gelato e il caffè sono solo alcuni dei nomi più famosi.
La semplicità di alcune lavorazioni e l'uso di pochi ingredienti permettono comunque di ottenere grandi soddisfazioni, per me è una delle cose più importanti di questa cucina.

L'affogato al caffè è un classico esempio di questa attitudine ed è l'ideale per inaugurare la stagione estiva dei gelati.

2

  • Affogato al caffè
  • Gelato alla crema
    Caffè espresso
  • ** Scegliete ingredienti di alta qualità per gustare il meglio
  • Mettere in un bicchiere largo 2 -3 palline di gelato, versare il caffè e servire subito.
  • Per impreziosire aggiungere pavesini, scaglie di cioccolato o liquore alle mandorle.

5

  1. הדר

    אוי כמה שאני אוהבת אפוגטו!
    שאלה- את כתבת "כוס קפה אספרסו" במתכון, אך במקינטה המשקה שמכינים נחשב למוקה.
    האם אני צודקת? 🙂

    1. Sharon
      Sharon

      ממה שאני יודעת האיטלקים קוראים למקינטה שלהם מוקה ולמשקה שיוצא ממנה קפה וגם לאספרסו בבר הם קוראים קפה.

  2. Alex

    זה אחד הקינוחים האהובים עליי בקיץ!
    אני תמיד מכינה עם הוניל של האגן דאז שהוא האהוב עליי

  3. וויני

    וואוו זה חדש בשבילי!
    אף פעם לא טעמתי אפוגאטו (פעם ראשונה שאני שומעת את השם), וזה נשמע מאד מאד טעים!!

  4. עלמה

    צילום יפיפה. ואני שמחה לראות שגם את שותה קפה ממקינאטה ולא מהמכונות אספרסו המפונפנות!

    1. Sharon
      Sharon

      תודה עלמה! לגמרי עם המקינטה ובכלל, מעטים הבתים כאן שמחזיקים במכונות קפה.

  5. עמרי פולק

    אחד המראות שלא יוצאים לי מהראש מאז הביקור באיטליה הוא שבכל מטבח אפשר למצוא על מתקן הייבוש כמה גדלים של מקינאטות, מחכים לרגע המתאים

  6. Terry

    Adoro l'affogato al caffè… Da adolescente prendevo sempre quello! 🙂 belle foto! 🙂

  7. דקלה

    הי שרון, יש לך בלוג מהמם ! ובכלל כל תהליך השיפוץ נהדר וכיף לקרוא, יש לי בקשה. אחד הקינוחים האהובים עליי במיוחד ולא מפספסת בכל פעם שאני טסה לרומא, הוא קנולי במילוי ריקוטה ומסקרופונה, פשוט מעדן ! טרם מצאתי מתכון סביר באנגלית, בניו-יורק הלכתי ל"איטלי" ושם הקנולי היה ממש חיקוי עלוב. אז אם את מכירה מתכון איטלקי טוב (במיוחד לבצק), אשמח לקבל
    תודה 🙂

    1. עודד

      נסי את הקנולי של טופולינו בשוק מחנה יהודה, ירושלים, תתאהבי!

    2. Sharon
      Sharon

      היי דקלה, קודם כל תודה.
      עוד לא יצא לי להכין קנולי בבית ככה שאין לי מתכון עם אחריות. אני מצרפת לך לינק לאתר עם מתכונים שאותי אישית לא מאכבזים
      זה באיטליקית, עם וידאו, תמונות והסברים, אם גוגל יעשה בעיות בתרגום תשלחי לי הודעה.
      http://ricette.giallozafferano.it/Cannoli-siciliani.html

      בהצלחה, שרון

      1. דקלה

        תודה רבה !
        ותודה על ההמלצה בירושלים, אנסה בהזדמנות

  8. עודד

    גאונים האיטלקים… כל כך פשוט וכל כך טעים.

    במסעדת פסטלינה הי"ד היה פעם אפוגטו קצת יותר מורכב עם טעם שלא מהעולם הזה. שנים חיפשתי דומה לו ובסוף מצאתי באמורה מיו, מול עיריית ת"א.
    הצלחתי לייצר גרסה דומה מאד לטעמי, מוזמנת לנסות – http://www.shpondra.com/2010/07/affogato-bianco-al-caffe/

    1. Sharon
      Sharon

      תודה עודד על הקישור, זה אכן קצת יותר מורכב אבל בטוחה ששווה את המאמץ.

  9. צליל

    אחלה בלוג! זו מקינטה מאלומניום?

  10. Dganittsouri

    הי
    כל כך שמחה שגיליתי את הבלוג שלך דרך ״דברים בעלמה״.
    הקיץ ביקרתי באיטליה בפעם הראשונה, באזור טוסקנה. זה קרה לי בעקבות צפייה בסרט ״תחת שמי טוסקנה״ הייתי באובססיה לבקר שם והיות והקיץ אני ובן זוגי חגגנו 40, לא הסכמתי לשום מתנת יום הולדת אחרת. היה מדהים כמובן.
    לטובת אלה שאין להם מושג איך להשתמש במקיאטה ואיזה סוג קפה לקנות, אולי תוכלי לפרסם פוסט בנושא?? כבר יותר משנה אני מתלבטת
    אם לקנות מכונת קפה, ונראה לי שזה יפתור לי את ההתלבטות.
    תודה

    1. Sharon
      Sharon

      היי דגנית, עד שייצא פוסט בנושא, בעיקרון הקפה שיוצא ממקינטה וקפה שיוצא ממכונה הוא קצת שונה. הקפה של המקינטה הוא פחות חזק ומרוכז, ואולי צריך להתרגל יותר לטעם שלו שמשתבח ככל שהמקינטה משומשת יותר. במקינטה אפשר להכין רק קפה מסוג אספרסו בעוד שבמכונות קפה אפשר להקציף חלב לקפוצ'ינו וכו'. גם למקינטה וגם למכונה צריך להשתמש בקפה טחון, יש מי שמעדיף לטחון בבית, אבל ניתן לרכוש חבילות של קפה מוכן לשימוש. צריך לשים לב על גבי האריזה אם הטחינה מיועדת למכונה או למקינטה. לדעתי המקינטה היא פתרון קל, פשוט, לא תופס מקום על השיש ובהחלט יותר זול. בתור התחלה הייתי בוחרת במקינטה ואם יש עוד שאלות אני כאן.

COMMENTS