EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

בוֹיוֹס סוויט בוֹיוֹס

מאפים ובצקים

Panetteria

בויוס נאפה אצלנו בבית בכל הזדמנות אפשרית – ניקיונות המקרר מגבינות, ארוחות ערב, אורחים, פיקניקים, טיולים, ימי הולדת וכו' וכו'. אני אמנם נמצאת במרחק של 3000 ק"מ מהבית אבל ריח הבויוס שיוצא מהתנור מטיס אותי הישר לשולחן העגול במטבח של אמא שלי, עם בויוסים טריים וחמימים, ירקות חתוכים וגבינה לבנה – הכי בית שיש. המתכון פשוט  ואפשר להשתמש בכל סוגי הגבינות.

  • בויוס – לחמניות גבינה
  • 250 גר' גבינה לבנה
  • 200 גר' גבינה בולגרית/מלוחה
  • 2 ביצים
  • 1.5 כוסות קמח תופח
  • ½ כוס שמן
  • ½ כוס גבינת פרמזן/צהובה מגורדת
  • מערבבים את כל החומרים בקערה ביד או במיקסר עד לקבלת בצק רך ואחיד. בעזרת שתי כפיות עורמים תלוליות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מפזרים מעל כל תלולית מלח גס / גבינה מגורדת / סומסום / קצח /… ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהמאפים זהובים ויפים.
  1. אנונימי

    היי
    האם אפשר להכין ראש ןלחמם?
    אני מבינה שההכנה מהירה אך שיש להכין הרבה דברים אני מעדיפה להכין דברים מסוימים מראש אם אפשר

    1. Sharon
      Sharon

      אפשרי, אני רק חוששת שהם קצת יתייבשו בחימום. אם את מכינה כמה שעות קודם פשוט לא הייתי מחממת, הם טעימים גם בטמפ׳ החדר.

COMMENTS