EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

ברוסקטת עגבניות

פסטות ואיטלקי

Bruschetta al pomodoro

Pasta e primi

זה הולך להיות פוסט קצרצר, פוסט על לחם ועגבניות. האיטלקים חיברו אותם יחד והמציאו את הברוסקטה, מנה קלילה, לא מתחכמת, פשוטה וטעימה שמתאימה במיוחד לימים של קיץ קשים לעיכול. ימים שאי אפשר להתנתק מהחדשות, מהמחשבות, מהדאגות ובעיקר מהגעגועים הביתה.

8

  • ברוסקטת עגבניות

  • פרוסות לחם
    עגבניות
    בזיליקום
    שן שום
    מלחפלפל
    שמן זית
  • מכינים סלט עגבניות קצוץ עם בזיליקום, שמן זית, מלח ופלפל. קולים פרוסות לחם בעובי של כ-2 ס"מ על מחבת פסים עד השחמה. חוצים שן שום ומשפשפים אותה על גבי הפרוסות. מניחים בנדיבות מהסלט עגבניות על כל פרוסה ומזלפים מעל שמן זית. מגישים מיד, כשהלחם עדיין חם.

2

4

אפשר לשדרג ולמרוח על הפרוסות גבינה (ריקוטה למשל) או כל ממרח אחר שאוהבים (פסטו לדוגמא), להגיש בצורת סלט קפרזה עם פרוסות עגבנייה וגבינת מוצרלה או במקום להשתמש בעגבניות טריות  לצלות אותן בתנור עם שמן זית, מלח ופלפל גס.

Un post al volo con solo due ingredienti, pane e pomodoro, che insieme sono un'altra invenzione geniale della cucina italiana. Un piatto semplice e veloce ideale per questi giorni carichi di preoccupazioni per il mio paese e con poco tempo per cucinare.

7

  • Bruschette al pomodoro
  • Fette di pane
  • Pomodori
  • Basilico
  • Aglio
  • Sale pepe
  • Olio d'oliva
  • Tagliare a cubetti i pomodori e condire con basilico, sale, pepe e olio. Abbrustolire le fette di pane spesse circa 2 cm sulla griglia e strofinare sopra uno spicchio d'aglio. Farcire con l'insalata di pomodori, un filo d'olio e servire subito.

3

5

Potete ovviamente giocare con la farcitura, aggiungere un formaggio, spalmare un buon pesto, condire come la caprese o, invece di usare pomodori freschi, grigliarne qualcuno con olio, pepe e sale.

סופשבוע שקט ונעים
Buon ferragosto

  1. וויני

    יאוווווו
    לראות תמונות כאלה על הבוקר…. זה לא פייר. אני כבר רעבהההה בגללן
    וזה גם נשמע מעולה, חוץ מזה שאני מתה על בזיליקום במיוחד עם עגבניות

    1. Sharon
      Sharon

      תודה וויני! מסכימה לגמרי שבזיליקום ועגבניות זה שילוב מושלם 🙂

  2. עמרי

    בטח העגבניות אצלכם מדהימות עכשיו, מבקבקת קצת מיץ לשנה הקרובה?

  3. איילה

    תמונות מדהימות. עושה חשק להכין.

  4. Terry

    Buon pane e buoni pomodori con erbette profumate sono la combinazione per un ottimo piatto!…non ci vuole moltomper mangiare bene

  5. Varda Zinamon

    הבלוג שלך מקסים!!!!! חרשתי דרכו שעות היום ונהניתי מכל רגע. המתכונים מגירים ריר ואני מתכוונת לנסות את רובם מכיוון שאני בשלנית נלהבת. מקנאה בחיים שלכם כאן, עדיף על החום הישראלי בכל רגע. מבקשת להיות מנויה על הבלוג שלך. האם חדר הארוח שתיארת הוא לאורחים בתשלום ?

COMMENTS