הזיתים של אנג'לו - Le olive di Angelo
Trovate la versione italiana sotto quella ebraica
מאוכזבים אך לא נטולי תעסוקה התחלקנו לשלוש קבוצות: הגוזמים, גזמו את עצי הזית כהכנה למסיק בשנה הבאה, השורפים, שרפו את הגזם וכמעט את הבית והמבשלים דאגו לארוחות השוטפות. אני כמובן חברתי לקבוצת המבשלים בחסותו של אנג'לו, מלאך כשמו הוא, בשלן מדופלם מליגות אחרות שפוסט אחד לא יספיק כדי להכיל את כל הבישולים שלמדתי ממנו בשתי ארוחות בלבד. בכדי להישאר בנושא הזיתים יצאנו לקטוף את הזיתים הבודדים שלא נתקפו על ידי הזבובים איתם הוא לימד אותי מתכון שמגיע הישר מהבית שלו בדרום איטליה.
מצרכים:
זיתים הישר מן העץ
רוזמרין
אוריגנו
שום
פלפל חריף
שמן זית
מלח ופלפל
מרתיחים בסיר גדול מים עם מספר ענפי רוזמרין ומלח גס, אחרי הרתיחה מוסיפים את הזיתים לאחר שנשטפו היטב לבישול מהיר עד שהם מתרככים (כרבע שעה). מסננים את הזיתים המבושלים ומעבירים אותם לתבנית או קערה גדולה ומתבלים בשמן זית, אוריגנו, חתיכות שום ופלפל חריף, מלח ופלפל. טועמים, מתקנים את התיבול ומניחים לזיתים לספוג את הטעמים, מומלץ להגיש כתוספת למנה בשרית.
Come ogni anno a fine ottobre la famiglia Pezzini & co si trasferisce in Liguria per raccogliere le olive con cui produrre il proprio olio. Subito dopo l'assegnazione delle camere ed esserci vestiti da lavoro siamo andati a controllare gli ulivi e i loro frutti con la speranza di produrre centinaia di litri d'olio…
Purtoppo la mosca nonostante mille attenzioni ha colpito le olive depositando le uova e rendendo impossibile la raccolta, ma il lavoro con la famiglia pezzini non manca mai. Ci siamo divisi in tre gruppi: i giardinieri addetti alla potatura degli ulivi, i fuochisti, che oltre a bruciare i rami tagliati hanno messo a dura prova l'impianto antincendio della casa, i cuochi che avevano il compito più importante, riempire la pancia dei "colleghi". Io naturalmente mi sono offerta volontaria per questo gruppo di cui il capo era Angelo, uomo dalle mille risorse e le cui doti di cuoco non si esauriranno nel racconto di solo un post…Per restare nel tema olive abbiamo cercato quelle non attaccate dalla mosca per sperimentare una ricetta originaria del sud Italia, terra d'origine del nostro Angelino.
Ingredienti:
olive appena raccolte
rosmarino
origano
aglio
peperoncino
olio extravergine d'oliva
sale e pepe
Far bollire acqua salata con i rametti di rosmarino, aggiungere le olive ben lavate per una cottura veloce finchè non si ammorbidiscano (circa 15 minuti). scolare il tutto e unire con gli altri aromi in una teglia o ciotola grande, modificare se necessario le quantità dei condimenti e lasciare assorbire alle olive gli aromi. E' un ottimo contorno per piatti di carne.
איזה מגניב. אני חולה על זיתים והשנה בגלל שבת שלי גם מתלהבת מזיתים החלטתי לכבוש זיתים. היום זה היום השני שהם שוכים במים. מחר נעביר לצנצנות ונוסיף מלח. בקרוב הפוסט. הרעיון שלך נראה מגניב, בסוף שבוע אנסה לקנות שוב ולנסות.
לא תאמיני אבל סיפור להשיג זיתים טריים, בעיקר במרכז הארץ
זה מתכון מהבית של אנג'לו, אני רק צילמתי ונהניתי מכל רגע! אני אחכה לפוסט שלך להכין זיתים כבושים. אם אתם לא מוצאים זיתים במרכז אתם תמיד יכולים לקפוץ אלינו 🙂
למשפחה בישראל שלום
גם אצלנו בגולן יש זיתים, מוכנים לקטיף.
והמתכון נראה מצויין, ננסה אותו.
נילי
הי שרוני! אם מזג האויר יאפשר, והזיתים יהיו במצב קטיף, אנחנו עולים השבת לצפון גם כן לקטוף!! שולחת לאבא שלי את המתכון של אנג'לו (((:
עושה חשק לצאת לקטיף..
אגב לבחור שמחפש זיתים במרכז, קפיצה של שעה נסיעה לכל כיוון
ותמצא אפילו די בקלות: עמק האלה, עין כרם והרי ירושלים, או צפונה
יותר לאזור עמק זבולון או יזרעאל.
במרכז צומח בעיקר זיהום אוויר, ויסלחו לי התל אביבים.
שרון תכתבי לי למייל את המייל שלך וגדי יסביר לכם מה כדאי לעשות בנושא הדברה אורגנית לשנה הבאה.
להתראות נילי
niligo@gmail.com
בכיף אסע להרי ירושלים. יש כתובת ?
עושה חשק כרגיל…והתמונות מעוררות תאבון 🙂
נשיקות <3
ה- <3 היה אמור לצאת לב {למקרה שתהית…:)}
<3 <3 <3
היי,
לרגע חשבתי שאת ליד אותו אגם, אבל כשראיתי את הזיתים מיד הבנתי שהאגם שלך גדול בהרבה!
איזה יופי של בלוג!
המים בזיתים הם של הים אבל בדרך כלל אנחנו על האגם, באיזה לאגו את?
איך לכבוש זיתים
http://marxmus.wordpress.com/2011/11/05/olives/
הי,
ניסיתי ביום שישי את הנ"ל. הזיתים יצאו מרים שבא למות.
טעיתי במשהו או שככה זה אמור להיות?
אוי לא! אצלנו הם יצאו עם נגיעת מרירות עדינה. יכול להיות שהבישול לא הספיק לסוג הזיתים? אחרי יום עם השמן והתבלינים זה לא השתפר?