EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

לזניה גבינות וארטישוק

מתכונים

Lasagne ai carciofi e formaggi

Ricette

ארוחת צהריים של חג המולד, במשפחת פציני לא שמעו על לבשל יום קודם ואין שום סבתא או דודה שמגיעה עם סירים מהבית. הכל קורה בלייב ועם פיג'מות רגע אחרי פתיחת המתנות (לעץ עם המתנות לחץ כאן). זה היום הכי עמוס בשנה במטבח של מריה (חמותי), כולם שם, יש מי שעוזר, יש מי שמפקח, מי שאוכל ומי שמנסה למדוד כמויות ולצלם בלי שידחפו לו ידיים לפריים. הכמויות עבד טוב, הצילום פחות אבל הכי חשוב, הלזניה יצאה חגיגית וטעימה להפליא.

carciofi

  • לזניה עם ארטישוק וגבינות
  • 400 גר' דפי לזניה (מוכנים/טריים)
  • 10-12 ארטישוקים בינוניים
  • 1 לימון
  • 2-3 עלי דפנה
  • 300 גר' גבינת סקמורצה (או מוצרלה)
  • 200 גר' גבינת טלג'ו (או גבינה שמנה דומה)
  • חצי כוס חלב
  • גבינת פרמז'ן מגורדת
  • מלח ופלפל
  • רוטב בשמל
  • 100 גרם חמאה
    100 גרם קמח
    1 ליטר חלב בטמפ' החדר
    מלח, פלפל ואגוז מוסקט

הכנת הרוטב: ממיסים בסיר חמאה, מוסיפים פנימה קמח מנופה ומערבבים היטב עד שהקמח נמס בתוך החמאה. מנמיכים את האש, מוסיפים את החלב ומבשלים תוך כדי ערבוב כ- 10 דקות, מוסיפים מלח פלפל ואגוז מוסקט וממשיכים לערבב עד שמתקבל רוטב סמיך ואחיד.

מנקים את הארטישוקים: חוצים את הארטישוקים לאורכם, מנקים את הלב, פורסים כל חצי לרצועות ומניחים בקערה עם מים ומיץ לימון. לאחר שכל הארטישוקים נוקו, מסננים היטב ומאדים עם מעט מים ועלי דפנה עד לריכוך בסיר או במיקרוגל. מוציאים את עלי הדפנה, מעבירים חצי מכמות הארטישוקים לבלנדר עם חצי כוס חלב, מלח ופלפל ומרסקים עד לקבלת קרם אחיד.

מרכיבים את המנה: משמנים תבנית בשמן זית, מורחים מעט מרוטב הבשמל ומניחים שכבה ראשונה של עלי לזניה (מוכנים או מבושלים לפי הוראות היצרן). מורחים את קרם הארטישוקים, מפזרים מעט חתיכות ארטישוקים, פרוסות גבינת סקמורצה וטלג'ו, מעט פרזמן ומכסים הכל בשכבה דקה של רוטב בשמל. חוזרים על אותה הפעולה עד לשכבה האחרונה של עלי לזניה אותם מכסים ברוטב בשמל, גבינת פרמזן ומעט פלפל. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה (כ-30 דקות).
.

lasagneU

Nel giorno di Natale, subito dopo l'apertura dei regali si trovano tutti nella cucina di Maria (mia suocera). C'è chi aiuta, chi sorveglia, chi mangia e chi prova a misurare le quantità e fare le foto senza trovare mani di altri nel frame. Con le quantità ci sono, con le foto meno però l'importante è che le lasagne erano squisite!
.

formaggi

  • Lasagne ai carciofi e formaggi
  • 400 gr di lasagne
    10-12 carciofi
    1 limone
    2-3 foglie di alloro
    300 gr di scamorza
    200 gr di taleggio
    mezzo bicchiere di latte
    parmiggiano gratuggiato q.b
    sale e pepe q.b
  • Besciamella
  • 100 gr di burro
    100 gr di farina
    1 litro di latte – Temp. ambiente
    sale, pepe e noce moscata

Sciogliere il burro in un pentolino, aggiungere la farina setacciata e mescolare bene. Abbassare il fuoco, aggiungere il latte, cuocere mescolando ogni tanto per circa 10 min, aggiungere sale, pepe, noce moscata e continuare la cottura fino a quando la besciamella sarà bella densa.

Pulire i carciofi, tagliarli a spicchi sottili e lasciare in ammollo per qualche minuto in acqua e succo di un limone. Scolare e cuocere i carciofi nel microonde o in una pentola con poca acqua e  foglie di alloro  fin quando non saranno morbidi. Frullare metà dei carciofi con mezzo bicchiere di latte, sale e pepe in una crema omogenea.

Oliare una pirofila da forno e disporre uno strato leggero di besciamella.  Coprire con le lasagne, uno strato di crema e spicchi di carciofi, taleggio, scamorza, parmigiano e infine la besciamella. Continuare gli strati in questo ordine e finire con un strato di lasagne coperte da besciamella, parmigiano e pepe. Infornare a 180 gradi  per circa 30 minuti o finche la superficie diventa dorata.

lasagnecarciofi

שנה אזרחית טובה לכולם
Buon 2013 a tutti

  1. Ely

    Un piatto veramente squisito e ti faccio i miei più sentiti complimenti! Auguroni di cuore e ti abbraccio forte! 🙂

  2. טעמים שרואים מכאן

    כבר אמרתי לך כמה שאני ירוקה מקנאה??
    איזה כיך לכם שזה מה שאתם אוכלים בחגים. פתאום כל החגים שלנו מחווירים בהשוואה..

    1. Sharon
      Sharon

      דווקא הייתי שמחה לאכול גפילטעפיש קטן וחמוד לפני הלנזיה 🙂

  3. liad

    וואו שרוני-אני מריחה אתהלניה עד לפה!!!!!

  4. מקופלת

    נראה חלומי, וגם לחשוב על כולם במטבח, בפיג'מות, בחג….איזה מחשבה נחמדה…

  5. עינבל - פיק פוק

    מעניין מי זאת – "יש מי שמצלם" .
    נראה מדהים. אצלי הלזניה – זה עלי לזניה קוטג' ורסק עגבניות מוכן….אבל עדיין טעים…

    1. Sharon
      Sharon

      תודה, זאת אכן אני 🙂 בטוחה שגם הגרסא שלך טעימה!

COMMENTS