EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

ניוקי דלעת

מתכונים

Gnocchi di zucca

Ricette

כבר סיפרתי לכם על לוצ'יאנו שבונה לעצמו דירה מעל הבית של אמא שלו, נטלינה, שכל ביקור אצלה מסתיים בהחלפת מתכונים/צנצנות ירקות כבושים/הפתעות מגינת הירק וכו' וכו'. שבוע שעבר הגענו לראות את ההתקדמות בעבודה (הקצב לא מהיר בהרבה מהשיפוץ אצלנו) ובחדר השינה המיועד הופתענו לגלות בין הבלוקים חבורת דלעות אשר נחו להן בחינניות רבה על גבי לוחות עץ.
.

הדלעות של נטלינה

לוצ'יאנו שהבחין מיד בהבעת פניי בחר דלעת חתיכה והעמיס אותה לתוך הבגאז של האוטו שלי. אחרי כמה ימים של התבוננות בפלא שגדל בגינה של נטלינה ונמצא אצלי בסלון, הגיע רגע האמת להפוך את הדלעת לארוחת ערב. ניוקי דלעת למדתי להכין מחמותי שהכינה לנו לא מזמן, גם היא מדלעת שקיבלה במתנה מהשכנים (ככה זה עובד בעיירה של אליעזר והגזר).

  • העסק פשוט מאד, חותכים את הדלעת לקוביות ומאדים בסיר או בתנור עד לריכוך. בעזרת מזלג מועכים לפירה את הדלעת ומוסיפים מעט קמח (העיסה נשארת רכה וזה בסדר גמור), מלח ופלפל. אפשר לשדרג ולהוסיף לתערובת גבינת ריקוטה. מרתיחים מים עם מלח בסיר גדול, נעזרים בשתי כפיות כדי ליצור כדורים קטנים מהעיסה ומכניסים מיד למים הרותחים (יוצרים אותם מעל הסיר, ומורידים אותם ישר למים) ברגע שהניוקי צפים מעבירים אותם לצלחת הגשה עמוקה ומערבבים עם חמאה מומסת, עלי מרווה וחתיכות פרושוטו/ספייק שנותן ניגוד טעים ומלוח לדלעת המתוקה.

Ogni volta che andiamo a trovare Lucio, sua mamma Natalina non ci lascia mai tornare a casa a mani vuote, vasetti di verdure sott'olio, primizie dell'orto o nuove ricette sono i regali che riportiamo con noi. Questa settimana, durante un sopralluogo sul cantiere in casa di Lucio abbiamo trovato, in quella che sarà la sua camera da letto, delle ospiti molto carine che si riposavano su doghe di legno.

הדלעת שלי

Lucio, notata la mia espressione di sorpresa , mi ha presentato la più carina che subito ho portato con me a casa. Dopo alcuni giorni che rimiro questa meraviglia cresciuta nell'orto di Natalina é arrivato il momento di trasformare la zucca in una cenetta. Ho deciso di cucinare una ricetta assaggiata pochi giorni fa a casa di mia suocera.

  • La realizzazione è molto semplice: tagliate a cubetti la zucca e cuocetela a vapore o al forno finchè si ammorbidisce, schiacciatela con una forchetta fino ad ottenere un impasto omogeneo, aggiungete poca farina, sale, pepe e continuate a mescolare. Fate bollire una pentola d'acqua salata e, aiutandovi con due cucchiai, buttate in acqua gli gnocchi uno dopo l'altro. Quando vengono a galla raccoglieteli con uno scolino e metteteli in una terrina con burro, salvia e striscioline di speck che daranno un piacevole contrasto al dolce della zucca.
  1. sharon eshet

    נראה מעולה!!! מחכה לשמוע על המרק הכתום של מחר! אני תכננתי על מרק עגבניות אבל לא היו לי את כל החומרים אז גם אני הכנתי היום מרק כתום!
    🙂

  2. Emilya

    היום זה היום בוא אפסיק לקנא ואתחיל לשנס מותניים.. הולכת להכין ניוקי דלעת!

  3. אני

    הכנתי ויצא מעולה!!
    לא היה לי פרושוטו, אז שמתי עגבניות שרי מיובשות
    במקום והיה מאוד טעים! תודה רבה נהננו!!

    1. Sharon
      Sharon Gur

      שמחה לשמוע! נשמע לי שילוב טוב עגבניות מיובשות ובכלל אני אוהבת אילתורים לפי מה שיש במקרר

COMMENTS