EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

ניוקי זוקיני

מתכונים

Ricette

השבוע שאלתי את לוצ'יאנו מה אמא שלו עושה עם כל הזוקיני שגדלים להם בגינת הירק. התשובה שלו לא רק הולידה פוסט חדש אלא גם סימפטיה גדולה מצידי לעולם הניוקי שעד היום היתה מוגבלת ביותר. יצאתי לגינה, קטפתי זוקיני, פטרוזיליה ובזיליקום וחזרתי למטבח  להכין את הניוקי, המתכון דורש טיפל'ה זמן אבל הוא פשוט מאד להכנה והתוצאה – אני בהחלט אימצתי את המנה!

מצרכים ל-4 מנות:
600 גרם זוקיני
150 גרם קמח
100 גרם גבינת ריקוטה
1 בצל
1 ביצה
בזיליקום
פטרוזיליה
מלח פלפל

מטגנים עד הזהבה

אופן ההכנה:
חותכים את הבצל והזוקיני לקוביות קטנות, מחממים במחבת שמן זית ומטגנים את הבצל, מוסיפים את הזוקיני, בזיליקום ופטרוזיליה קצוצים, מלח ופלפל, מטגנים עד הזהבה ומסירים מהאש. מעבירים הכל למעבד מזון/ כוס עם מוט/ רק מוט ומרסקים עד לקבלת עיסת פירה ירקרקה. מוסיפים לעיסה ביצה וגבינת ריקוטה, מערבבים ומוסיפים את הקמח ומערבבים שוב עד לקבלת עיסה אחידה. העיסה המתקבלת רכה מאד (אבל לא נוזלית), אין צורך להוסיף עוד קמח כדי שהניוקי לא יצאו קשים מדי. מרתיחים בסיר מים עם מלח, נעזרים בשתי כפיות ליצירת הניוקי, לוקחים בעזרת כפית כמות קטנה מהעיסה – כחצי כפית ובעזרת הכפית השניה דוחפים את הניוקי למים הרותחים. זמן הבישול קצר, כשלוש דקות, ברגע שהניוקי צפים על פני המים הם מוכנים לעבור לרוטב.

סוג של פירה זוקיני

עיסה וקמח מתאחדים

רוטב עגבניות:
חותכים 6 עגבניות גדולות לקוביות, מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את העגבניות, מטגנים מעט ומוסיפים חצי כוס מים, מלח, פלפל, כפית סוכר ובזיליקום ומבשלים עד לקבלת רוטב סמיך. מסירים מהאש ומעבירים את הרוטב דרך מסננת – נפטרים מהקליפות, מהגרעינים ומחלקים קשים ונשארים עם רוטב סמיך וחלק. מחזירים את הרוטב המסונן למחבת עם מעט שמן זית ומחממים על אש נמוכה בזמן שמכניסים לסיר את הניוקי. את הניוקי הצפים מעבירים למחבת עם הרוטב עד לסיום ההכנה, מעבירים לצלחות הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמזן.

** אני בחרתי ברוטב עגבניות הכי פשוט שיש, כמובן שאפשר לשדרג אותו עם קוביות חציל/בשר טחון/…
או לבחור ברוטב על בסיס שמנת.
** את עיסת הניוקי ניתן לשמור במקרר, אך את הבישול עצמו לא מומלץ לעשות מראש – מהסיר לצלחת!

  1. גברת ב"ש

    לא טעמתי מעולם ניוקי כזה! נשמע מעדן!

  2. איילה

    ואווו נשמע מעולה ממש מתחשק להכין.. נתקעתי עם קילו זוקיני שעומד להתקלקל..

  3. לילי

    האם ניתן להכין ללא גיחנת הריקוטה, או לחילופין עם קוטג' ? תודה !

COMMENTS