EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עגבניות | Pomodorini

מיוחדים

Specialità

השנה מלא מלא עגבניות גדלות אצלנו בגינה וזה מצריך ממני לא מעט יצירתיות במטבח, הרי כמה אפשר לנשנש אותן ככה סתם? התשובה אגב – הרבה! הן פשוט כל כך טעימות..

Quest'anno abbiamo talmente tanti pomodorini che devo cercare di essere un po' più creativa in cucina. Anche se sono buoni da mangiare cosi..

לצהריים הכנתי פסטו מהבזיליקום שצומח ממש לצידן, טחנתי כמה עלים עם צנוברים, פרמזן ושמן זית (שן שום תשדרג את העסק). חתכתי כדור מוצרלה, חציתי את העגבניות וערבבתי הכל לסלט קפרזה קייצי ומרענן.

Per pranzo ho preparato un pesto di basilico fresco, pinoli, parmigiano, olio (e aglio ci sta alla grande). Ho tagliato a fette la mozzarella, tagliato i pomodorini e mischiato tutto insieme per una bella insalata caprese d'estate.

בערב צליתי אותן בתנור, חציתי וסידרתי בתבנית מרופדת בנייר אפייה. פיזרתי מעל תערובות של פירורי לחם, פרמזן, טימין ואוריגנו, מעט שמן זית ואפיתי על חום גבוה כחצי שעה (עד שקיבלו צבע שזוף ויפה).

Per cena ho gratinato i pomodorini nel forno. Tagliati a metà e disposti su un teglia foderata con carta da forno ho distribuito sopra un mix di pan grattato, parmigiano, timo, origano e condito tutto con un filo d'olio.  Forno a temperatura alta, circa 30 min. 

למחרת הכנתי עוגה מלוחה, ככה קוראים פה למאפים מהסוג הזה. טחנתי כמה זיתים שחורים, פרמזן ושמן זית, בתבנית הנחתי בצק עלים ועליו מרחתי את ממרח הזיתים. סידרתי מעל חצאי עגבניות, אוריגנו, טימין, פלפל וגירדתי מעל הכל גבינת פטה יוונית. 200 מעלות, כחצי שעה בתנור והמאפה/פשטידה מוכנ/ה.

Il giorno dopo ho preparato la torta salata. Tritato qualche oliva, olio e parmigiano, in una teglia ho messo una confezione di pasta sfoglia e ho spalmato il patè. Sopra ho distribuito i pomodorini dimezzati, qualche foglia di origano, timo e infine grattuggiato la feta. forno a 200, 30 min e la torta è pronta.

והעגבניות האחרונות שנותרו הצתוותו כל אחת לקוביית גבינה ואוחדו בעזרת קיסם, סידרתי יפה על קרש והגשתי לחברים שקפצו לביקור (יחד עם עוד דברים שהם לא עגבניות ולכן לא התקבלו לפוסט של היום).

Agli ultimi pomodorini ho aggiunto un cubetto di fetta, uniti insieme con un stuzzicadente, sistemato su un tagliere e ho servito con altri stuzzichini un aperitivo .

ותודה לכל מי שנתן לי רעיון בעמוד הפייסבוק, תמשיכו, יש עוד המון עגבניות בדרך!

!Se avete altre idee fatemi sapere, ci sono ancora tanti pomodorini in arrivo

my default is

  1. efraty

    הכל נשמע ונראה מקסים וטעים!

    נזכרתי בעוגה שהכנתי לפני כמה שבועות, ברגע שראיתי את המתכון הזה רצתי לקנות עגבניות! (לא צהובות) יצא – מעניין, טעים, מאד עדין, אפשר לחשוב על שידרוגים. מצרפת לינק 🙂
    http://chasingdelicious.com/tomato-cake/

  2. ליעד

    תותחית- לא נכנעת להצעות הריבה האינסופיות!
    (;

  3. טעמים שרואים מכאן

    כמה שאני אוהבת עגבניות…
    גם אני תמיד מחפשת רעיונות חדשים לבישול עם עגבניות. זה אחד מחומרי הגלם האהובים עליי ביותר ונתת לי כמה רעיונות מעניינים 🙂
    גוש המוצרלה בתמונה- פשוט מדהים!!!

    1. Sharon
      Sharon

      אני הולכת להציץ אצלך כדי לחפש עוד רעיונות 🙂

  4. דנה

    איזה יופי! איזה כיף של עגבניות ככה בגינה! ממש ערוץ החיים הטובים 🙂

    1. Sharon
      Sharon

      תודה! האמת שזה דיי נחמד כל העסק הזה של הירקות בגינה 🙂

COMMENTS