EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגיות ריבה עם חור

מתכונים

Ricette

בכל חודש יוני אני נוהגת לציין את יום השנה מאז הגעתי לראשונה לאיטליה. עם השנים גיבשתי לעצמי רשימת חפצים/מאכלים/וכו' שחסרים לי ולא ניתן להשיג אותם פה. את חלקם אני דואגת להביא איתי מהארץ (מקלות אוזניים מעץ), חלקם הם מפתח הכניסה לאורחים שבאים לבקר (חומוס ופיתות), יש דברים שנשארים בגדר פנטזיה עד הנסיעה הבאה (קניון ערים)  ויש טעמים שאני מנסה לשחזר בעצמי (עוגיות ריבה עם חור).

המתכון של קרין גורן

מצרכים:
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם קמח
¼ כפית מלח
60 מ"ל (¼ כוס) חלב
ריבת תות
אבקת סוכר לקישוט

אופן ההכנה:
מערבבים מלח, קמח ואבקת סוכר, מוסיפים את החמאה ומערבבים במיקסר עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את החלב ולשים לבצק אחיד, מכסים אותו ומכניסים למקרר לשעתיים. מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים, חצי עם חור וחצי בלי חור באמצע. אופים 10 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות. לאחר שהעוגיות התקררו מורחים ריבה על העיגול השלם, מצמידים את העיגול עם החור ומקשטים באבקת סוכר.

שבת שלום!

  1. איו

    חזרנו מהמעיין, ובא לי משהו מתוק, שמתי את התמונה של הבלוג ואכלתי עוגיות מהמכולת

  2. sharon eshet

    מזל טוב ליום השנה 🙂
    העוגיות נראות נפלא! סבתא שלי ז"ל היתה מכינה בדיוק כאלה והייתה קוראת להן "קעקסלך"
    שזה ביידיש?..ובתור ילדה הייתי אוכלת את המסביב ומשאירה עיגול של ריבה…רק עם השנים הבנתי שזה החלק הכי טוב.

  3. Sharon
    Sharon Gur

    תודה תודה! אני צריכה אותם למחר בערב – נראה לי שזאת היתה טעות להכין אותם יום קודם 🙂 מעניין מה משמעות הקעקסלך, ניסיתי את הגוגל אבל לא מצאתי כלום.

  4. ירון שמבן

    שרוני-זו מילה ביידיש-פשוט "עוגיות"

  5. ליעד

    אוי כמה שזה נראה טוב-שרון-אצלך זה תמיד נראה מעולה! (:

COMMENTS