EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת אפרסקים ושקדים | Torta di pesche e mandorle

מתכונים

Ricette

בכל יום בשעה עשר נפגשים כל העובדים בבניין לקפה בקנטינה וכמעט כל יום מגיעה גם עוגה. אחת מביאה ליום ההולדת, אחד מביא כי חזר מחופשה ואחת, אישתו של, שולחת עוגות בלי שום סיבה מיוחדת. שבוע שעבר, לכבוד יום שלישי  שגרתי לחלוטין היא שלחה לנו עוגת משמשים ושקדים – מ ע ו ל ה. למתכון המקורי אני עדיין מחכה אבל כשהגעתי באותו ערב הביתה תקף אותי חשק עז לעוד חתיכת עוגה (או שתיים, מקסימום שלוש, ארבע..) והחלטתי שאני משחזרת אותה עם האפרסקים המנומנמים שחיכו לי במקרר.

Tutti i giorni alle dieci usiamo dagli uffici per la pausa caffe e spesso troviamo anche una torta. Qualcuno ne porta una per il compleanno, un altro la porta perchè tornato dalla vacanza e una, la moglie di, manda le torte senza un motivo speciale.  La scorsa settimana in occasione di un martedi qualsiasi ha mandato una torta squisita con albicocche e mandorle. Non ho ancora ricevuto la ricetta originale ma quando sono tornata a casa alla sera avevo una voglia così grande di un'altra fetta (o due, massimo tre o quattro) che ho improvvisato la ricetta con le pesche che avevo dimenticato in frigo.

הניסוי עבד, העוגה הצליחה, הנה המתכון והפרי לבחירתכם – אפרסקים, משמשים, שזיפים או שאר פירות העונה.

עוגת פרי ושקדים  

300 גרם קמח
2 ביצים
150 גרם סוכר
150 גרם חמאה רכה מאד
קליפה מגורדת מלימון אחד
2 כפיות אבקת אפייה

מערבבים בקערה או במיקסר את הביצים והחמאה, מוסיפים את הסוכר, קליפת הלימון, קמח ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה, משטחים באופן שווה (יוצא דביק אל דאגה) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לעשר דקות בלבד.

בינתיים חותכים לפרוסות דקות כ-300 גרם מהפרי הנבחר ומערבבים יחד עם:

2 כפות קמח
3 כפות סוכר
מעט קינמון
מיץ מחצי לימון
1 כף ברנדי/ליקר

מוציאים את העוגה מהתנור, מסדרים מעל את תערובת הפרי ומפזרים כ-200 גרם שבבי שקדים וכף סוכר חום. לסיום, בעזרת מברשת מרטיבים את השקדים במעט חלב ומחזירים לתנור לעוד כחצי שעה. אין צורך לחכות שתתקרר, טעימה גם פושרת.

L'esperimento ha avuto successo, ecco la ricetta, la frutta potete decidere voi se usare albicocche, prugne, pesche o altra frutta di stagione.

Torta di frutta e mandorle

300 grammi di farina
2 uova
150 grammi di zucchero
150 grammi di burro ammorbidito
scorza di un limone
2 cucchiaini di lievito in polvere

Unire le uova con il burro,  aggiungere lo zucchero, la scorza di limone, la farina, il lievito e mescolare bene fino ad ottenere un impasto omogeneo (un po' appiccicoso). Versare su una teglia foderata con carta da forno e infornare per solo dieci minuti a 180°.

Nel frattempo, tagliare a fettine circa 300 grammi della frutta scelta e mischiare con:
2 cucchiai di farina
3 cucchiai di zucchero
cannella
succo di un mezzo limone
1 cucchiaio di brandy/liquore

Togliere dal forno la torta e disporre sopra la farcitura di frutta e distribuire circa 200 grammi di mandorle affettate e un cucchiaio di zucchero di canna. Infine, usando un pennello, spalmare le mandorle di latte e infornare per altri 30 minuti circa. Non dovete aspettare che si raffreddi è squisita anche tiepida.

היה היתה עוגת אפרסקים ושקדים

מצטערת אבל יש רק תמונה אחת בודדה, בעודי מנסה לצלם נעלמו להן השורות ונשארתי עם נייר אפייה ופירורים. סיפור אמיתי ועצוב, הייתי לבד בבית, חיסלתי עוגה שלמה.

Vi chiedo scusa me c'è soltanto una singola foto perchè mentre fotografavo le fette di torta scomparivano dalla tavola. Una storia veramente triste, ero sola in casa e ho divorato una torta intera.

  1. טעמים שרואים מכאן

    נראה טעים!!
    חבל שיש רק תמונה אחת…
    אני חייבת להודות שגם לי קרה שאכלתי לבד עוגה בחושה שלמה, מיד כשהיא יצאה מהתנור. אני ממש מתביישת להודות בכך, אבל אני פשוט מכורה לעוגות מהסוג הזה, במיוחד כשמשלבים בהן פירות.

    1. Sharon
      Sharon

      באמת חבל..הפעם הגזמתי אבל גם לי יש חולשה לעוגות האלו, כל ביס מזמין עוד עשרה. אי אפשר לעצור.

  2. מקופלת

    וואו, נראה מעולה, ובעיניי זה מזל בכלל שהספקת לצלם את התמונה היחידה…אצלנו בבית יש הרבה דברים שבכלל לא זוכים להגיע למעמד הזה….(המצלמה קומה אחת למעלה, הזמן שלוקח להוריד אותה קריטי להמשך קיום המאכלים היוצאים מהתנור…).

    1. Sharon
      Sharon

      מוכרת לי הבעיה הזאת לנסות לעצור את כולם כדי לצלם, לא תמיד עובד

  3. עלמה

    אפילו בתמונה אחת ויחידה גורם לי לרצות להכין עוד היום! קניתי כבר שבבי שקדים!

    1. Sharon
      Sharon

      תכיני! אצלי הקיץ הזה הולכים להיות שבבי שקדים בארון כמו קמח, זאת ללא ספק עוגת העונה שלנו. ותודה על הביקור, נעים שקופצים אורחים כאלו מוכשרים.

  4. isi kamer

    נראית ונשמעת מפתה!
    לאיזה גודל תבנית?…

  5. אילנה

    ראשת אני מלאת התפעמות שיש אנשים שיכולים לשחזר מתכון שהם אכלו. אני בעוונותיי צריכה הכל בצורה הכי ברורה ומפורטת ברמה של ….ילדים (ואני לא צעירה 52+5 ילדים). ועכשיו לשאלות הילדותיות, ובשבילי שאין לי משקל במטבח, כמה זה 300ג' פרי? אפרסקים למשל? ו300ג' קמח אני מניחה שזה 2 כוסות?
    אפשר קמח אוסם תופח או רק קמח רגיל?

    1. Sharon
      Sharon

      הי אילנה! תודה, האמת שגם אני הפתעתי את עצמי, לא צילמתי בזמן ההכנה כי לא חשבתי שהאילתור יעבוד..
      לגבי הקמח – אין שום בעיה, אני לא משתמשת בקמח תופח כי אני לא תמיד מוצאת פה בסופר ו-300 גרם זה בערך 2 כוסות, אולי טיפלה יותר
      לגבי כמות הפרי – השתמשתי בארבעה אפרסקים לא גדולים במיוחד – זה מה שהיה לי במקרר 🙂

  6. Rinat

    הי, נראה מעולה. האם יעבוד עם תותים חורפיים? ועם תפוחי עץ? אולי לקרמל קצת לפני האפיה?
    ועוד שאלה- איזה עובי צריך להיות הבצק כשמשטחים אותו בתבנית?

    1. Sharon
      Sharon

      היי רינת, יעבוד בהחלט עם תותים, לגבי התפוחים גם אפשרי רק הייתי פורסת אותם דק-דק או באמת מקפיצה אותם קצת במחבת לפני. הבצק בתבנית יוצא קצת עבה בסביבות ה 1-1.5 ס"מ

  7. Sivan

    יצאה עוגה מדהימה! תודה רבה על המתכון! האפרסקים לדעתי היו יכולים להיות יותר רכים.. האם אפשר לקצר את השלב הראשון ולהאריך את השני?

    1. Sharon
      Sharon

      היי סיון
      איזה כיף שאהבת
      ותודה שחזרת לעדכן!
      יכול להיות שפשוט החתיכות היו גדולות? לא היית מקצרת כי ככה נוצר הבסיס.

COMMENTS