EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת בננה ושוקולד

עוגות ומתוקים

Torta di banane e cioccolato

Torte e dolci

היי, חזרתי! אחרי ארבעה חודשי אמהות ראשונים אני רק אגיד שכל הקלישאות נכונות, על הלידה, ההנקה, הלילות, הימים והזמן – א י ן  ז מ ן ! לקח לי לא מעט זמן לחזור למטבח, עוד יותר זמן להוציא את המצלמה מהתיק והכי הרבה זמן להתיישב מחדש מול המחשב. וברגע שהפעולות הכה פשוטות לכאורה התחברו לרגע מושלם של אור טבעי בשילוב עוגה מוכנה על השיש וילדה משגעת שמשתפת פעולה נולד הפוסט הזה.
תכירו את עוגת הבית החדשה שלנו, לא עובר כאן שבוע בלעדיה והיא אידאלית למי שקצר בזמנים. את המתכון שלה זוכרים בקלות בע"פ, לוקח לא יותר מחמש דקות להכין אותה, היא מלכלכת קערה אחת ואת המצרכים, שתמיד יש בבית, מודדים בגביע היוגורט. ואם זה לא שכנע מספיק, היא גם ממש טעימה!

  • עוגת בננה ושוקולד

    2 בננות בשלות
    2 ביצים
    1 גביע יוגורט
    1/3 גביע שמן
    3/4 גביע סוכר
    1.5 גביע קמח
    1 כפית אבקת אפייה
    קורט מלח
    100 גרם שוקולד מריר
    חופן אגוזי פקאן
  • מרסקים את הבננות בקערה, מוסיפים ביצים, יוגורט ושמן וטורפים היטב. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה. חותכים את השוקולד לקוביות קטנות, שוברים גס את האגוזים ומוסיפים לבלילה. משמנים תבנית אינגליש קייק ויוצקים לתוכה את התערובת. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כארבעים דקות, עד שהעוגה מזהיבה וגפרור יוצא יבש.
    ** את כמות השמן, סוכר וקמח מודדים בגביע היוגורט **
    ** עובד מצויין גם עם סוכר חום וקמח מלא **

Finalmente sono tornata! Dopo i primi quattro mesi da neo mamma posso confermare che tutti i cliché sono veri, sul parto, sull' allattamento, sulle notti, sui giorni e sul tempo – non c'è tempo! Non è stato facile ma alla fine sono riuscita a trovare il tempo per portarvi questa ricetta che mi ha salvato negli ultimi mesi.
Se siete come me neo mamme saprete benissimo che con un nuovo bambino(a) bisogna ottimizzare i tempi con ricette facili da memorizzare, che non richiedano più di cinque minuti di lavoro e con ingredienti che ci sono sempre in casa, ma soprattutto che sia fattibile tenendo un occhio sul vostro piccolo!

  • Torta di banane e cioccolato

    2 banane mature
    2 uova
    1 vasetto di yogurt
    1/3 vasetto di olio
    3/4 vasetto di zucchero
    1.5 vasetto di farina
    1 cucchiaino di lievito per dolci
    pizzico di sale
    100 gr di cioccolato fondente
    pugno di noci peccan
  • Schiacciare le banane in una terrina, aggiungere le uova, lo yogurt, l'olio e sbattere tutto insieme. Aggiungere lo zucchero e mischiare, per ultima la farina con il lievito. Tagliare il cioccolato a pezzettini,  rompere le noci grossolanamente e aggiungere all' impasto. Versare tutto in un stampo da Plumcake e cuocere in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 40 min. o finché diventa dorata e un stuzzicadente esce asciutto. **Funziona perfettamenta anche con zucchero di canna e farina integrale**

אגב, עברנו למוצקים!

  1. אולגה טוכשר

    ברוכה השבה – התגעגענו! העוגה יפהפיה, אבל שום דבר לא מתחרה בתינוקת המהממת 🙂

  2. רוני

    ברוכה השבה!
    מזל טוב גדול; טוב לראות אותך שוב.

  3. לימור רזפינג'טו

    איזו מתיקות! מזל טוב!!
    תמונות משגעות

  4. אילנה

    למה הכוונה גביע? לקנה מידה? גביע סוכר/קמח /שמן?

  5. sima

    האם אפשר לקבל את המתכון של העוגת בבנות שוקולד לפי משקל?

  6. רעות פרנקל

    מזל טוב! המתכון נראה נהדר וינוסה בקרוב והילדונת יפהפיה! תתחדשי…

  7. שרון

    מהממת שאת, איזה יופי! מזל טוב ענקי כבר אמרתי, אבל שוב. נשיקות מפריז

  8. נטלי

    פוסט מוש-לם! עוגת בננות עם שוקולד זו העוגה האהובה עלי ביותר. ושוב מזל טוב ♥

  9. תמר שורצברד

    היי,

    בישראל יש שני סוגי גביעי יוגורט.

    האחד של 150 גר', והשני של 200 גר'.

    אשמח לדעת לאילו מהם התכוונת.

    תודה!

    1. Sharon
      Sharon

      תודה על התגובה, גביע של 200 יתאים לשתי בננות גדולות

      1. נועה

        באמת יש שני קופסאות ליוגורטים- השתמשתי בזו של ה200 והיה נראה שהתערובת דלילה משאמורה להיות וגם השוקולד שקע
        באיזה את השתמשת? (יצא טעים כמובן)

        1. Sharon
          Sharon

          אצלנו הגביע של 180, המרקם משתנה גם בהתאם לגודל הבננות אם נראה לך שדליל מדי פשוט תוסיפי קצת קמח

  10. עירית

    התגעגעתי לפוסטים שלך!
    Welcome back!
    מחכה לביקור בארץ!!!
    חיבוק עהקי!

  11. דנה

    מזל טוב שרון!! התינוקת מדהימה! כיף שחזרת.. יופי של תמונות!!

  12. מורן

    מזל טוב על הקטנה, מהממת! העוגה תנוסה בקרוב, כייף שחזרת 🙂

  13. גילי אחיטוב

    למה הכוונה בגביע?

  14. Efrat Tal

    הכנתי ויצא מעולה! הכי טעים כשזה רק יוצא מהתנור והשוקולד עדיין חם 🙂

  15. פיית העוגיות

    הרגתתתת אותי עם התמונות המתוקותתתת האלה
    איך אפשר בכלל להתייחס לעוגה? 🙂
    מקסים, ומזל טוב!

  16. tamar

    מזל טוב! גם אני באותו המצב, עם בת חודשיים קסומה, אמא בכל רמ"ח אברי ובכל רגע מהיממה… מתגעגעת מאד לבישול ורק לאחרונה מקרטעת שוב במטבח ומחפשת נואשות מתכונים שאפשר להכין כשיש רק 5 דקות פה ושם ומלא עצירות בתהליך ובסוף צריך לצאת משהו… מאד אשמח לתובנות שלך.

  17. Daniela

    Ricambio con piacere la tua visita.
    Ho così appena scoperto un blog meraviglioso.
    Che buono questo plumcake e complimenti per il piccolino, bellissimo e dolce ^_^
    Un bacio e buona settimana

  18. Anna

    Ciao Sharon,
    ti ringrazio per il commento e mi fa piacere visitare il tuo blog, con le foto dolcissime del tuo bambino e tante belle ricette. Sarà un piacere seguirti!
    Un abbraccio e a presto.
    Anna

  19. Marina

    Che meraviglia! Grazie per avermi dato l'opportunità di conoscere te, il tuo blog e questa creaturina meravigliosa.
    In bocca al lupo per tutto!

  20. LAURA

    Deliziosa la torta e meravigliosa la tua piccolina….
    Il mio Pietro (ho visto che anche tuo marito si chiama così) fin da piccolissimo mi ha visto trafficare in cucina e ora a 2 anni e mezzo vuole essere sempre partecipe delle mie ricette, così molta pazienza e tanto tempo ma vuoi mettere la soddisfazione!!!
    Baci

  21. ספיר

    אני רוצה להכין את המתכון לבן משפחה שהוא רגיש לחלב האם אפשר להמיר את היוגורט לתחליף אחר ואת הקמח לקמח כוסמין מלא?
    העוגה נראית משגעת

COMMENTS