EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת טורט עם תותים וקרם וניל

עוגות ומתוקים

Torta alle fragole e crema

Torte e dolci

ברוכים הבאים לבית החדש של פסטה אוורי דיי!

חשבתי הרבה עם איזה פוסט אני אפתח את ההשקה החגיגית של הבלוג, היו הרבה רעיונות (פסטה?) אבל עוגה אחת זכתה ובגדול. עוגת הלייקח של סבתא רחל, אותה היא מכינה בוונדרטופ (סיר פלא) שקיבלה במתנה לחתונה שלה.
למרות שהוא עדיין בשימוש אצלה היא החליטה להעביר לי אותו {מרגש!}, לא לפני שהיא הראתה לי שלב אחרי שלב איך מכינים את העוגה הכל כך נוסטלגית: עוגת טורט.

Pan di spagna

  • עוגת לייקח של סבתא רחל
  • 4 ביצים גדולות מופרדות
    ½ כוס מים
    ½1 כוסות סוכר
    ½1 כוסות קמח רגיל
    2 כפות מיץ לימון
    3 כפות שמן
    1 שקית אבקת אפייה
    תמצית וניל

מקציפים את החלבונים לקצף לבן ויציב. ממשיכים את פעולת  המיקסר, מוסיפים בהדרגה חצי כוס מים ולאחר מכן, בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף חזק.
בקערה נפרדת טורפים חלמונים, מיץ לימון, שמן וכפית אחת משקית אבקת האפייה – עד שמתקבל קצף צהוב ואוורירי, אותו מערבבים יחד עם הקצף הלבן. לבסוף, תוך כדי ערבוב הבלילה, מוסיפים בהדרגה את הקמח, אבקת האפייה הנותרת והוניל.
משמנים היטב את סיר הפלא (או תבנית קפיץ גבוהה), מעבירים פנימה את הבלילה שהתקבלה ומפזרים מעל כף סוכר לבן. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 30 דקות, עד שיוצא קיסם נקי. לאחר שהעוגה הצטננה, מפרידים אותה מהדפנות בעזרת סכין, הופכים את התבנית ומוציאים את העוגה.
חותכים את העוגה לשלוש שכבות זהות, על כל שכבה מורחים קרם וניל ומפזרים תותים חתוכים לפרוסות דקות. אחרי שמניחים את השכבה העליונה מצפים את כל העוגה בקרם הנותר, מקשטים בקוביות תותים, שבבי שוקולד ועלי נענע.
.

  • קרם וניל
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה
  • 2 כוסות חלב
  • 2 שקיות אינסטנט וניל

מקציפים יחד עד לקבלת קצפת יציבה

egg

crema fragole

Benvenuti nella nuova casa di Pasta every day!

Ho pensato tanto con quale post inagurare il nuovo blog, ho avuto tante idee ma una torta ha vinto alla grande. Il pan di Spagna di mia nonna, preparato nella sua Wundertopf, regalo delle sue nozze. Anche se lo usa tutt'oggi ha deciso di regalarlo a me, non prima di avermi fatto vedere passo per passo come si prepara la torta nostalgica – il Pan di Spagna.

Tort

  • Pan di Spagna Ricetta della Nonna
  • 4 uova
    ½ bicchiere di acqua
    1½ bicchiere di zucchero
    1½ bicchiere di farina
    2 cucchiai di succo di limone
    3 cucchiai di olio
    1 bustina di lievito per dolci in polvere
    Vaniglia

Montare a neve gli albumi, sempre frustando aggiungere gradualmente l'acqua e sempre gradualmente lo zucchero fino ad ottenere una crema forte. In una ciotola sbattere i tuorli con l'olio, il succo di limone e un cucchiaino di lievito, si ottiene una schiuma gialla che va unita alla crema bianca. Infine incorporare la farina, il resto del lievito e la vaniglia. Imburrare bene il Wundertopf o una teglia alta, versare il composto e spargere a neve un cucchiaio di zucchero. Infornare a forno preriscaldato a 180 gradi per circa 30 minuti o finché non esce uno stuzzicadente pulito. Far raffreddare la torta, con un coltello separare i bordi dalla teglia, girare e liberare il pan di Spagna. Tagliare la torta in 3 strati, su ogni strato disporre la crema e fettine di fragola. Arrivati all'ultimo, coprire tutta la torta con la crema rimasta e decorare con le fragole, briciole di cioccolato e foglioline di menta.

  • Crema alla vaniglia
  • 500 ml panna da montare
  • 2 bicchieri di latte
  • 2 buste preparato per budino

Mescolare insieme fino ad ottenere una crema forte.

lemon

cioccolato

ותודה ענקית לאלונה גור {אחותי} -
הכשרון הגדול שעומד מאחורי העיצוב החדש
ול RSVP שבזכותם הבלוג עלה לאוויר.

מקווה שאהבתם את הפורמט החדש
מוזמנים לצאת לסיבוב
ולספר לי מה דעתכם
ועד הפוסט הבא,
צ'או.

Un super grazie alla mia sorellina Alona,
è lei la persona di talento autrice del nuovo design.
Grazie anche a RSVP,
merito loro se il nuovo blog è online.

Spero che il nuovo formato vi piaccia
fate un giro e fatemi sapere cosa ne pensate.
Arrivederci al prossimo post!

  1. עמרי פולק

    וואו, כמו כל דבר שאת עושה גם האתר החדש נראה מעולה
    קצת עושה חשק לשדרג גם את הבלוג שלי

  2. אפרת

    שרון! תתחדשי! האתר מקסים ונוח וכיף לשוטט בו!
    והפוסט הזה מהמם במיוחד
    (וגם כיף לראות אותך!)
    שיהיה סופשבוע מעולה

    אפרת

  3. Alona Gur

    אני שמחה שלקחתי חלק בניסוי של העוגה החדשה.
    ותודה לנטע

  4. liad shahar

    שרוני- מקסים ואלגנטי (((((: כל הכבוד לאלונה (;

  5. ענבל

    שרון,
    הבלוג נראה מקסים!
    מאוד אהבתי את עיצוב שלא נדבר על העוגה המהממת הזאת שיצאה לך!! 3>
    תתחדשי 🙂

  6. Ely

    Questo dolce è stupendo, candido e dolce come l'abbraccio di un angelo! <3 Complimenti stella, qui è bellissimo davvero 🙂 Un abbraccio con affetto!

  7. טליה

    הפורמט החדש של הבלוג נעים לעין,ידידותי למוח ומקסים ללב.הצליח לכן,לך ולאחותך,בגדול.
    שאפו והצלחה בהמשך. לעונג לי…
    טליה

  8. וויני

    קודם כל תתחדשי!!!!
    מזל טוב והמון הצלחה בבלוג החדש
    כנראה זה משהו באוויר, כי את לא היחידה…. 🙂

    אוהבת מאד עוגת טורט עם קרם ותותים והעוגה שלך נראית נפלא!
    האמת שיש לה מראה מיוחד מאד

  9. רויטל

    כל כך יפה כאן:)

    העוגה נהדרת ,עוגה מנצחת!
    זכית בתבנית עם עבר מכובד ועתיד מתוק..מרגש מאוד

  10. Nir Smadar

    My 1st time here (got here from oogio.net)- This is by far the most perfectly desigend blog that I've ever seen- really really nice job!

  11. Sweetie-Home

    É bellissimo e pieno di luce! La stessa luce che si trova nelle tue foto ^___^ Piace un sacco! Un abbraccio, Manu

  12. gonnabe40

    so pretty!!!! good luck. looking very good
    xxx
    !♪♫•*¨*•.¸¸ ♥¸¸.•*¨*•
    (¸¸¸.•*¨`*•.•´*.¸.´* .´*¸¸.•*¨`*♥♥♥ Miracles of Light on your way ♥

    and hugs,
    sharon.

  13. טעמים שרואים מכאן

    תתחדשי על העיצוב החדש 🙂 נראה מדהים!!
    ותתחדשי גם על התבנית החדשה ישנה..ממש שווה לקבל מתנות כאלו, שעושות חשק לשחזר מתכונים עם טעם של פעם.
    העוגה נראית טעימה ושווה במיוחד והצילומים ממש מעוררי תיאבון

  14. פיית העוגיות

    יווו, תתחדשי על ביתך החדש 🙂
    מאוד אהבתי את הדיזיין החדש-
    הניקיון והאסטטיקה שובים את הלב!
    חוצמזה שהעוגה נראית מעולה והצילומים יפהפיים
    תתחדשי!

  15. עלמה

    מדהים! האתר החדש ממש יפה ורואים הרבה יותר טוב את התמונות המשובחות. מברוק!

  16. חגית

    תתחדשי על הבית החדש לבלוג! נראה לי שהוא יפה לפחות כמו הבית שלך 🙂
    המתכונים והצילומים שלך פשוט עושים חשק.
    והבלוג המקסים שלך מעורר געגועים לאיטליה המהממת.

    מצפה לבאות, סופ"ש נפלא!

  17. Sarah

    מזל טוב וכל הכבוד על העיצוב . סוף סוף אני רואה תמונה של מי שעומד אחרי הבלוג המדהים שלך.

  18. yaara

    באמת מהמם 🙂 ועוגה נוסטלגית.. יש תמונה של תפוזים, אבל אין תפוזים במתכון, הרטבת עם המיץ את העוגה?

    1. Sharon
      Sharon

      זה לימונים בתמונה 😉 יש באמת גירסה שבה מרטיבים את העוגה עם סירופ סוכר, אבל לא במתכון הזה.

  19. טלי

    נראה מעולה! מה אפשר לשים במקום תותים ? הם לא בעונה כבר ובא לי להכין את העוגה (: תודה

    1. Sharon
      Sharon

      טלי את יכולה להחליף את התותים בפירות יער, באפרסקים, שזיפים, קיווי, או אפילו מיקס של פירות העונה.

  20. rachel

    היי שרון, האם אפשר להמיר את הקמח במשהו אחר כדי שיהיה כשר לפסח?

  21. טל סטרומזה וייס

    העוגה הזו (והמתכון!) היא אחת המעולות, כולם אוהבים אותה, היא ממש מזכירה טעמים של ילדות נשכחת וכל כך קל להכין אותה! כבר כמה שנים שהיא מככבת אצלינו.
    תודה רבה לך ולסבתא רחל:)

    1. Sharon
      Sharon

      איזה כיף לשמוע! גם אצלנו היא אחת המועדפות 😉

COMMENTS