עוגת משמשים קייצית
Torta di albicocche
הפוסט האחרון שפירסמתי, על דירת האירוח שפתחנו לקהל הרחב, הביא איתו מבול של מיילים והזמנות ואורחים ראשונים כבר הגיעו, גם מאירופה וגם מהארץ. מעבר לכך ששמחנו לגלות שההתעניינות רבה קיבלנו גם דחיפת מרץ רצינית בכל מה שנוגע להמשך השיפוץ וכבר הקיץ נהיה מוכנים עם יחידת אירוח נוספת והחדר השלישי כבר נמצא בתהליכי עבודה.
אז בין הקרמיקות, החשמלים, הנגר, הריצוף והריהוט לוקחת הפסקה קטנה להביא לכם מתכון סופר-קל לעוגת מישמשים של סבתא שלי, עוגת קלי קלות – קערה אחת וחמש דקות עבודה גג.
- עוגת משמשים
- 3 ביצים
6 כפות סוכר
6 כפות שמן
1 גביע יוגורט (125 מ"ל)
¼1 כוס קמח תופח
1 כפית תמצית וניל
10-15 משמשים - טורפים במרץ ביצים וסוכר עד שמופיע קצף, מוסיפים שמן, יוגורט, וניל ומערבבים. מוספים בהדרגה קמח ומערבבים עד שמתקבלת תערובת במרקם אחיד ולא סמיך מאד. שופכים את הבלילה לתבנית משומנת, מסדרים שורות של חצאי מישמשים, עם החור כלפי מעלה. על כל משמש מפזרים כפית נדיבה של סוכר ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה או עד שהעוגה משחימה וקיסם יוצא נקי. בימים חמים – לשמור את העוגה במקרר.
Dopo la pubblicazione dell'ultimo post riguardo la nostra intenzione di accogliere turisti in casa, abbiamo ricevuto richieste, prenotazioni e primi ospiti sono arrivati a Colico. Tutto questo non solo ci ha reso orgogliosi del lavoro fatto ma ci ha dato una spinta a continuare con il resto delle camere. Una sarà già pronta per questa estate. Tra i vari lavori, le scelte dei materiali e gli arredamenti faccio una pausa per lasciarvi questa ricetta super facile di mia nonna.
- Torta di albicocche
- 3 uova
6 cucchiai di zucchero
6 cucchiai di olio
1 vasetto di yogurt (125 ml)
1¼ bicchiere di farina con lievito
Vaniglia
10-15 albicocche - Frustare bene uova e zucchero fino ad ottenere una schiuma, aggiungere olio, yogurt, vaniglia e mescolare. Incorporare gradualmente la farina e mescolare tutto fino ad ottenere un composto omogeneo. Imburrare una teglia, versare il composto e disporre sopra le albicocche tagliate a metà. Distribuire un cucchiaino di zucchero su ogni albicocca e infornare per circa 30 minuti a 180° finchè la torta non diventa dorata e uno stuzzicadente esca asciutto.
♥
הי
המתכון נראה מעולה, כמו כל המתכונים שלך. אפשר את הכמויות בגרמים? קצת קשה לי עם עניין הכפות….
תודה!
היי ליה, הכי קשה לתרגם מתכוני סבתא לגרמים, הייתי סומכת על העין במקרה הזה. צריך לצאת לך מרקם של עוגה בחושה
הכנתי את העוגה לפי מרשם שלי, אותו ירשתי מאמי היקית. אנחנו מכינים עם כמות כפולה של ביצים ובלי יוגורט. השבוע אנסה את המרשם שלך.
אוהבת מאד את הבלוג שלך!!
תודה רבה חניה, נשמע כמו מתכון טעים של פעם, בלי חיסכון בביצים
הי. אשמח לדעת מהו גודל התבנית.
תודה.
תבנית מלבנית 20/30
Fortunato chi l'ha mangiata! Io…
האם ניסית לשים בחצאי המשמשים דבש במקום סוכר?
לא ואני לא בטוחה שהוא יעשה את אותו אפקט של הסוכר.
היי שרון
האם גביע יוגורט הוא גביע של 250 מ"ל או של 125 מ"ל?
תודה 🙂
היי טל, 125 מ"ל, תודה – מוסיפה למתכון
הי שרון,
מה את אומרת- יעבוד עם שזיפים במקום משמשים?…
תודה
אפרת
יעבוד מצויין 😉
יצא מעולה! אשים תמונה באינסטגרם ואתייג אותך!
איזה עוגת קיץ נפלאה!!!
איך בא לי חתיכה עכשיו….
אוחחח איזה טעם של ילדות…. 🙂
הי שרון, זה נראה כל כך טעים. בדרך כלל אני מכינה עוגת שזיפים קצת אחרת אז זה יהיה גיוון מרענן.
תודה
ho guardato le tue foto e ho sentito profumo di albicocche! giuro che è vero!!! Come sarà possibile??
Un bacio