EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת צ'מבלה

עוגות ומתוקים

Ciambella della nonna

Torte e dolci

התקופה הזאת של החגים, הימים הקצרים, מזג האוויר הסתוי, השלכת, הצבעים והגשם עושים לי בעיקר חשק לתה חם, פרוסת עוגה ונעלי בית (תכירו את הפפוצ'ים הכי מפנקים בעולם: כאן!).
יש משהו מאד ביתי וחמים בעונה הזאת ועוגות סבתא בחושות משתלבות נהדר באווירה. את המתכון לעוגת הצ'מבלה (דונאט) קיבלתי מסבתא של פייטרו, היא מסוג העוגות שתמיד כיף שיש אותה על השיש, היא פשוטה להכנה, מלכלכת קערה אחת בלבד והניחוחות שיוצאים מהתנור פשוט ממכרים.

6

  • עוגת סבתא – צ'מבלה
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 3 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס חלב
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • גרידה מלימון אחד
  • חופן צימוקים מושרה במים
  • חופן אגוזים קצוצים
  • טורפים בקערה ביצים וסוכר, מוסיפים את השמן והחלב ומערבבים. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ולבסוף את הצימוקים, אגוזים וגרידת הלימון, מערבבים הכל יחד עד שמתקבלת בלילה אחידה. משמנים תבנית עגולה עם חור, יוצקים פנימה את הבלילה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 45 דקות או עד שקיסם יוצא נקי.
    ** טיפ קטן – כדי להוציא את העוגה מהתבנית יש לחכות שהיא תתקרר לחלוטין.

Questo periodo dell'anno, delle giornate che si accorciano sempre di più, della temperatura che scende, della natura che cambia colori, la pioggia, il buio, o in una parola l'autunno, mi fa venire una voglia di tè caldo, fetta di torta e pantofole. (Volete vedere le pantofole più viziose al mondo? Cliccate Qui!). C'è qualcosa di molto caldo e casalingo nell'autunno e un ciambellone della nonna é la torta perfetta per questa atmosfera.

7

  • Ciambella della Nonna
  • 1 bicchiere di zucchero
  • 2 bicchieri di farina
  • 3 uova
  • 1 bicchiere di olio di semi
  • 1 bicchiere di latte
  • 1 bustina di lievito per dolci
  • Scorza di un limone
  • Una manciata di uvette
  • Una manciata di noci
  • Sbattere in una terrina uova e zucchero, aggiungere olio e latte e mescolare bene. Aggiungere la farina, il lievito, la scorza di un limone, infine le noci spezzate e le uvette lasciate prima in ammollo. Versare l'impasto in una teglia oliata e infornare a forno preriscaldato a 180°C per circa 45 minuti o finchè uno stuzzicadente non esce pulito. Lasciare raffredare bene prima di togliere dalla teglia.

סופשבוע נעים
Buon weekend

  1. הדר

    מהמם! עשית לי חשק לצאת לדרוך על עלים יבשים ולהתענג על קול הפצפוץ 🙂

  2. אורנה ביברשטיין

    הכי הולכת להכין אותה!…ממש עושה חשק לביס כאן ועכשיו…אגב׳ סבתי הייתה הונגרייה ופפוצ׳ים זה בהונגרית נעלי בית..סופש סתווי ונעים

  3. נועה סטרלינג

    היום התעוררנו גם פה לבוקר של גשם, והעוגה שלך באה לי בדיוק בזמן, עם חופן צימוקים ואולי כמה תפוזים מהעץ.

    איזה כיף! תודה על פוסט חורפי ביום חורפי ועל מתכון פשוט וטעים

    נועה

  4. henia fishman

    לתבנית הזו קראו פעם סיר פלא, שם יפה לתוצאה!
    אני אופה את העוגה בשתי תבניות אינגליש קייקס, לאחת מוסיפה צימוקים ואגוזים ולשניה שוקולד ציפס. כך כולם מרוצים!

  5. וויני

    יאוווו כמה שאני מסכימה איתך – זאת פשוט העונה לעוגה בייתית כזאת
    יש לי מתכון דומה (קיבלתי מחברה) וזה הכייף שלי להכין אותה בימים האלה

    אזמח מאד לנסות גם את הגרסה שלך/של סבתא
    אין יותר טוב מזה ביחד עם כוס תה חמה שהרוח נושבת בחוץ

    התמונות נפלאות!!

  6. תמר

    מיד הולכת להכין.
    התמונות לא השאירו לי ברירה, פשוט מקסימות!

  7. חיה

    קודם כל תרשי לי להתפעל מהצילומים!!!!!
    אני ממש יכולה להריח את הריח שאת מתארת , ועכשיו סתיו אצלנו . היום הייתה סופה קטנה , והפוסט שלך עם העוגה ונעלי הבית והריח , עשו לי חם בלב .
    תודה
    חיה

  8. Terry

    Verissimo, il ciambellone è un dolce che sa di calore di casa e coccole! 🙂

  9. Tami

    הי שרון,
    תודה על המתכון ובטוח שבקרוב אנסה
    יש כמה מתכונים מצוינים שאימצתי מהבלוג שלך
    ושאלה: האם את יודעת מה זה מוסטרדה? הריבה החריפה עם פירות וחרדל. יש לך אולי מתכון מקומי, כיוון שמדובר במאכל איטלקי
    מאד אשמח אם כן
    תודה
    תמי

  10. Ibakr

    אפשר בתבנית אינגליש קיק? או עוד הצעות שונות?

    1. Sharon
      Sharon

      בהחלט אפשר בתבנית אינגליש קייק, יצאו לך לדעתי מהכמות במתכון שתי תבניות.

  11. שרון

    מוצ"ש אתמול, והילדים הזכירו לי שלא הכנתי עוגה לשבת.מה כבר מתחשק לעשות ? כלום. אבל העלים והצבעים בכל זאת עשו לי מעט חשק. אני ממש לא חסידה של בחושות ולמעשה אף לא יצאה לי בחושה שהיא לא חנק. אבל לא היה לי מה להפסיד וזה נראה כמו מינימום עבודה. אז עשיתי הכל כמעט תוך התגרות. זה ממש לא איטלקי אבל שמתי חצי כוס שמן זית וחצי כוס טחינה מלאה. לא היו לי אגוזים או צימוקים אז שמתי קצת גרנולה, חופן דומדומיות קפואות (!) שאף אחד לא רצה והיו שנה בפריזר וטחתני במוט 6 תפוזים סינים (בלי גרעינים) במקום לימון שלא היה לי. יצא מדהים!!! נימוח, עסיסי, אורירי. וגם – אפילו שלא התכוונתי – יותר בריא מהרגיל. שמחת אותנו מהאגם שלך!!

    1. Sharon
      Sharon

      ואת שמחת אותי מאד עם התגובה שלך! אנסה את עניין הטחינה והשמן זית, נשמע לי סופר מוצלח. ותודה שחזרת לשתף!

  12. עדי

    היי שרון,
    שוב סופ"ש חורפי בארץ כזה שהולך מצוין עם העוגה הטעימה. זאת הפעם השנייה שאני מכינה אותה ורציתי לשאול, יש אפשרות לגרום לכך שהעוגה לא תתבקע בתהליך האפייה? אשמח אם תוכלי לענות, שיהיה סופ"ש מעולה וחם.

COMMENTS