EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת ריבה בניחוח של פעם

מתכונים

Ricette

בשיטוטי הרבים בבית אחר אוצרות מצאתי באחת ממגירות המטבח הישן של סבתא פציני שקית ובה ארבע מעטפות. על המעטפה הראשונה כתוב "דולצ'י" (מתוקים), על השניה "ורדורה" (ירקות), על השלישית "פרימי" (מנות ראשונות) ועל הרביעית "קארנה א פשה" (בשר ודגים). בתוך המעטפות מצאתי את המתכונים השונים שאספה עם השנים, חלקם כתובים בכתב ידה, חלקם מוקלדים במכונת כתיבה וחלקם גזורים מהעיתון. מיד בחרתי את המתכון הראשון שיחזיר לבית הישן את ריחות הבישולים והאפייה של סבתא פציני. הבחירה אגב, היתה מצויינת!



באיטלקית העוגה הזאת נקראת Crostata di marmellata ובעברית – עוגת ריבה

מצרכים: 
300 גרם קמח
2 ביצים
150 גרם סוכר
150 גרם חמאה רכה מאד
קליפה מגורדת מלימון אחד
2 כפיות אבקת אפייה
200 גרם ריבה

אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את הביצים והחמאה, מוסיפים את הסוכר, קליפת הלימון, 200 גרם קמח ואבקת אפייה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים 2/3 מהכמות לתבנית עגולה בקוטר 25 משומנת (או 6 תבניות אישיות) ומשטחים באופן שווה. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל- 15 דקות. בינתיים מוסיפים 100 גרם קמח לתערובת הנותרת ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים על גבי משטח מקומח וחותכים פסים צרים וארוכים. אחרי שהעוגה יצאה מהאפייה הראשונה, מניחים שורה אחת של רצועות בצק מסביב לדפנות התבנית, מורחים על הבסיס האפוי ריבה, מסדרים מעל את שאר פסי הבצק ומהדקים אותם לטבעת החיצונית. מכניסים לתנור לעוד 15 דקות אפייה או עד הזהבה. ניתן לפזר מעל אבקת סוכר לקישוט.

 crostata

*מיני קרוסטטה בגרסה אישית*

  1. Emilya

    מזכיר לי הרגל ישן לפתוח מגירות בכל ארון ובכל שידה שאני
    נתקלת בהם בשוקי פשפשים בעולם..

    זכית באוצר!
    איזה כייף לך!

    ותודה על המתכון, עוד ינוסה..

  2. אלה

    סוף סוף יצא לי להכין את העוגה שלך, היא היתה כל כך טעימה שהייתי חייבת לחזור ולספר. תודה על המתכון!

  3. ענבר

    הי!
    נראה מתכון מקסים ועושה לי חשק ללכת לאפות. שתי שאלות-
    – לאיזה גודל תבנית (פאי) מתאימה הכמות?
    – האם עדיף ריבות מסוימות או שהכול הולך?

    תודה!
    ענבר

    1. Sharon
      Sharon

      הי ענבר!
      עדכנתי במתכון את גודל התבנית – 25 ס"מ או 6 תבניות אישיות
      לגבי ריבה – הכל הולך 🙂

  4. vhkub,

    עוגת ריבה מהטובות שיש! אני ערבבתי כמה סוגי ריבה ויצא מהמם!

COMMENTS