EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת ריקוטה וריבת דובדבנים

עוגות ומתוקים

Crostata di ricotta e confettura di ciliegie

Torte e dolci

מי שעקב בימים האחרונים אחרי חשבון האינסטה שלי בטח שם לב למוטיב החוזר – הדובדבנים. הפירות על העץ שבחצר הבשילו וכל השבוע סבב סביבם. חלק נכבד אכלנו ישר מהעץ, מעשרה קילו הכנתי ריבה לכל השנה (ידעתי שיום אחד אוסף הצנצנות שלי יוצדק) וגם אחרי שהשכנים באו לקטיף עצמי עדיין נשארנו עם כמות פרי בלתי נתפשת. היה דיי ברור שזה יסתיים בתנור, חוץ מקראמבל מפנק וקרוסטטה איטלקית הכנתי גם עוגת ריקוטה מצויינת שמגיעה בדיוק בזמן לחג השבועות.

דוב

  • עוגת ריקוטה וריבה / המתכון באדיבות השכנה
  • לבצק פריך:
  • 300 גרם קמח
  • 125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם סוכר
  • 2 ביצים
  • גרידת לימון
  • מפוררים את קוביות החמאה עם הקמח עד לקבלת תערובת פירורים, מוסיפים את הסוכר ומערבבים. טורפים את הביצים ומוספים לתערובת יחד עם גרידת הלימון. לשים עד לקבלת בצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
  • למילוי:
  • 500 גרם גבינת ריקוטה
  • 125 גרם אבקת סוכר
  • 2  ביצים
  • צנצנת ריבת דובדבנים או טעם אחר שאוהבים
  • מערבבים בקערה את גבינת הריקוטה, הסוכר והביצים עד לקבלת קרם חלק ואחיד.
  • להרכבת העוגה:
  • מוציאים את הבצק מהקרר ומחלקים לשני חלקים: שליש ושני שליש. מרדדים את החלק הגדול לעובי של כחצי ס"מ, מניחים בתבנית פאי עגולה משומנת ודוקרים את פני הבצק בעזרת מזלג. מורחים שכבה נדיבה של ריבה על גבי הבצק ועליה יוצקים את תערובת גבינת הריקוטה. מרדדים את הבצק הנותר, חותכים לרצועות דקות, מסדרים בצורת שתי וערב מעל הגבינה ומהדקים היטב בקצוות. אופים עד השחמה בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כארבעים דקות. מומלץ לצנן במקרר ולהגיש את העוגה קרה.

2

 

Anche il mio account instagram ha avuto come soggetto delle ultime foto le ciliegie del nostro albero esageratamente rosso. Con i primi 10 Kg raccolti ho preparato marmellata per tutti (sapevo che la mia collezione di vasetti sarebbe servita), altrettanti mangiati dall'albero e come potete immaginare sono finita a cucinare una torta. Festeggiando Shavuot non poteva che essere con il formaggio, come da tradizione.

duv

  •  Crostata di ricotta e confettura di ciliegi
  • Per la pasta:
  • 300 grammi di farina
  • 125 gr di burro a cubetti
  • 150 gr di zucchero
  • 2 uova
  • scorza di  limone
  • Lavorare la farina con il burro, unire lo zucchero, le uova e la scorza di limone. Mischiare il tutto fino ad ottenere un impasto omogeneo. Coprire con la pellicola trasparente e mettere in frigo per un'oretta.
  • Per il ripieno:
  • 500 gr di ricotta
  • 125 gr di zucchero a velo
  • 2 uova
  • confettura di ciliegie o una a piacere q.b
  • Mescolare bene tutti gli ingredienti, tranne la confettura, in una scodella.
  • Il procedimento:
  • Dividere la pasta in due, un 1/3 e 2/3, stendere la più grande e adagiarla sul fondo di una teglia rotonda oliata, punzecchiatela con una forchetta. Spalmare uno strato di confettura sulla pasta e versare l'impasto di ricotta. Stendere la pasta rimasta e tagliare delle striscioline per coprire la crostata. Mettere la teglia in formo preriscaldato a 180° e lasciate cuocere per circa 40 minuti. Lasciare raffredare prima di servire.

3

חג שמח!

  1. אולגה

    שרון, התמונות פשוט מעלפות! איזו עוגה יפהפיה ♥
    חג שמח!

  2. טעמים שרואים מכאן

    שרון יקירה,
    עדיין לא החלטתי במה אני מקנאת יותר- בעובדה שיש לך עץ דובדבנים בחצר או בעובדה שיש לך שכנה שיכולה לשתף אותך במתכונים האיטלקיים המושלמים שלה…
    העוגה נראית נפלא!!
    כנראה שאני אכין אותה בימים הקרובים ואחזור לדווח 🙂
    שיהיה חג מקסים!!

    1. וויני

      העוגה נראית נהדרררררר
      גבינה ודובדבנים זה שילוב מעולה, ואין לי ספק שהעוגה טעימה ביותר
      יש לה גם צבע יפה וזה עושה עוד יותר חשק כי אנחנו אוכלים גם בעיניים

      חג שבועות נהדר שיהיה לך!

    2. Sharon
      Sharon

      תודה! והייתי הולכת על העץ בגינה..:) מחכה לדיווחים

  3. חיה

    נראה מושלם!!! ועץ הדובדבנים הוא חלומה של כל אישה:-))
    מתכון נהדר
    תודה שרון

    1. Sharon
      Sharon

      תודה חיה, הגדרת את העץ הזה בצורה מושלמת! באמת חלום

  4. Francesca P.

    Che bellezza! Respiro meglio quando vedo foto di campagna, frutta appena raccolta, scale di legno e torte stupende come questa! 🙂
    ps: ti seguo anche su Instagram, brava che hai messo il link!

    1. Sharon
      Sharon

      Grazie di cuore francesca! è bellissima la campagna in questo periodo, peccato che non è cosi tutto l'anno 🙂

  5. הדר

    אוי לי, זה נראה מושלם
    :)אני חושבת שאיאלץ להכין את זה

  6. מאיה

    היי! הכנתי את העוגה ויצא נפלאה! תודה רבה! יש לי רק שאלה קונה, העוגה מגירה נוזלים כאשר היא עומדת קצת בחוץ ממה זה יכול להות?
    ועוד שאלה המילוי יצא מעט נוזלי, כיצד ניתן להבא לגרום לו להיות פחות נוזלי?

    1. Sharon
      Sharon

      היי מאיה! שמחה לשמוע שיצא טעים ותודה על התמונה! צריכים להכניס אותה לקירור, זה מה שמייצב אותה, אם היו המון נוזלים זה כנראה קשור בסוג הריבה. לגבי המילוי לא הבנתי באיזה שלב הוא היה נוזלי, לפני האפייה הוא אמור להיות דליל.

  7. Involtini di Peperone

    Anche io impazzisco per le ciliegie mangiate direttamente dall'albero e in questa stagione è davvero una goduria! Ottimo spunto la tua torta: la segnerò tra le ricette da provare! Grazie, ciao!

  8. נילי

    גם אני אפיתי, אבל אצלך תמיד זה נראה יותר יפה, אסתטי וטעים.

  9. נועם

    מהמם! התמונה האחרונה כמו פוסטר.
    איזה כיף שיום אחד מוצאים שימוש לאוסף הצנצנות 🙂

  10. מיכל וקסלר

    היי שרון, אני מיכל, סתם שוטטתי לי בנחת בכל מיני בלוגים,אויר צח איך מלחמה , ופתאום הגעתי אליך, כמה נעים יפה ומרענן, עדין לא הכנתי מהמטעמים אבל היה נעים להכיר.

  11. שחר

    התמונות מרהיבות, נראית כמו עוגת חלומות

    שאלה קטנה: איך את יודעת שהעוגה מוכנה? הרי היא עדיין "רטובה" מבפנים גם כשהיא מוכנה ומתייצבת בקירור? אינדיציה כלשהי…?
    תודה!

    1. Sharon
      Sharon

      היי שחר, תודה! העוגה מוכנה כשהבצק מזהיב וגם כשהשכבה העליונה של הגבינה מקבלת צבע, ואחרי קירור היא באמת מתייצבת.
      חג שמח ושנה טובה!

      1. שחר

        הכנתי אותה בערב ראש השנה ויצאה מעלפת. תודה תודה

COMMENTS