EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת שוקולד של סבתא רחל

מתכונים

Ricette

סבתא שלי טוענת שאם היינו יודעים כמה ביצים וסוכר היא שמה בעוגות לא היינו אוכלים והאמת, היא צודקת, לא סתם היא מכינה לנו עוגות רק באירועים מיוחדים. היום מתחיל עוד סוף שבוע רגיל, שום אירוע בפתח או סיבה למסיבה, סתם געגוע לעוגת השוקולד של סבתא רחל. אני בטוחה שהיא גאה בי על כך שלא חיבלתי בכמויות והכנתי את העוגה המושחתת שלה על פי הספר בדיוק. יש כמה שלבים בהכנה וגם כמה כלים ללכלך אבל הטעם שווה את זה ביותר.

להכנת העוגה:
1 כוס סוכר
4 ביצים
¾ כוס שמן
1 כוס חלב
2 כוסות קמח תופח
2 כפות קקאו
1 כפית סודה לשתיה
1 כפית רום

מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב. מוסיפים את החלבונים ומערבבים. מעבירים את כל החומרים היבשים דרך מסננת ומוסיפים לסירוגין את התערובת היבשה והנוזלים לבלילה. מערבבים היטב ומעבירים לתבנית אפייה משומנת. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שקיסם יוצא נקי.

קצף יציב

להכנת הסירופ:
1 כוס מים
4 כפות סוכר
1 כפית רום
מבשלים בסיר עד לרתיחה ושופכים מיד על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.

להכנת הקרם:
4 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1 כפית נס קפה
1 כפית קמח או קורנפלור
4-5 כפות מים
100 גרם חמאה
מערבבים על להבה נמוכה את כל החומרים פרט לחמאה עד לקבלת קרם חלק. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה תוך כדי בחישה מתמדת. מצפים את העוגה עם הקרם עוד שהיא חמה.

עוגת שוקולד של סבתא רחל

סוף שבוע נעים לכולם!

** למי שלא עוקב בפייסבוק, אמא שלי ואני הכנו את אותה העוגה בדיוק באותו הזמן מבלי לדעת בכלל על הכוונה אחת של השניה וגם היא, בצעד נדיר לא הסירה גרם אחד מהמתכון המקורי.

  1. ירון

    די!!!! נהייתי רעב מכל הדברים האלו. אולי תבואי "לביקור מולדת עם בישולים" ?

COMMENTS