EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עלי סלק בר - Bietole selvatiche

מתכונים

Ricette

                                        Trovate la versione italiana sotto quella ebraica     

פוסט המשך לאוכל איטלקי מהו מאת אנג'לו המלאך המבשל שלי. יום שבת בבוקר, קבוצת הבשלנים עושה דרכה לעבר הזיתים, לפתע נעצר אנג'לו והביט בתדהמה לעבר עלים ירוקים שבצבצו בין הצמחיה. תהיתי ביני לבין עצמי מה פשר ההתלהבות מכמה עשבים שוטים אך מיד הסביר לנו שמדובר בעלי סלק בר או באיטקלית Bietole והבטיח לנו שאם נצליח לאסוף מספיק עלים הוא יכין לנו מהם מנת פסטה מצויינת. על הברכיים סרקנו את כל החצר בעקבות אותם העלים עד שהצלחנו לקטוף כמות מספקת עבור ראש הקבוצה שלנו.

עלי סלק בר

הגענו למטבח עם העלים והתייצבנו לצידו כדי ללמוד ובעיקר להתרשם איך מכינים פסטה אוורי דיי. בתבנית חרס שטוחה ורחבה הוא אידה עם מעט שמן זית ומים את העלים שנשטפו היטב, לאחר מכן הוסיף 2-3 חתיכות פילה אנשובי בשמן, כף צלפים, כף זיתים כבושים, שן שום, פלפל חריף, מלח ופלפל ובישל הכל על אש נמוכה. בינתיים בסיר נפרד בישל את הפסטה במי מלח, דקה-שתיים לפני סוף הבישול הוסיף מעט ממי המלח לתבשיל, סינן את הפסטה כשהיא אלדנטה והעביר אותה לתבנית החרס (אפשר כמובן גם במחבת רגילה). לפינאלה של המנה הוסיף גבינת פרמזן מגורדת ושבבי גבינת ריקוטה מיושנת.

עלים שטופים ומוכנים לעבור לידיו של אנג'לו

זה היה אכן שיעור מעניין וטעים במיוחד איך עשבים שבדרך כלל מוצאים את סופם תחת מכסחת הדשא יכולים למצוא את דרכם לצלחת שלנו.

 ~ סוף שבוע נעים ושבת שלום ~

Questa è la continuazione del post precedente in cui ho iniziato a raccontare le avventure del mio Angelo cuoco. Sabato mattina il gruppo dei cuochi esce di casa per raccogliere le olive ma viene fermato da Angelo che ha scoperto qualcosa tra le erbacce. Ha immediatamente ordinato di raccogliere le bietole selvatiche cresciute sui terrazzamenti degli ulivi.

Quasi pronto il condimento

Tornati in cucina con le bietole eravamo ansiosi di imparare una nuova ricetta uscita dal cappello dello Chef. In una teglia di terracotta fate sbollentare con poca acqua e un filo d'olio le bietole, aggiungere due o tre filetti di acciuga, un cucchiaio di capperi, un cucchiaio di olive, uno spicchio d'aglio, peperoncino, sale e pepe. Nel frattempo cuocete al dente la pasta e aggiungete un po' dell'acqua di cottura al condimento. Unire la pasta e aggiungere parmigiano grattugiato e scaglie di ricotta  stagionata.

Ricotta stagionata

Il tocco finale

E' stato speciale poter usare l'ingrediente che fino ad oggi veniva tagliato insieme all'erba e da oggi verrà utilizzato per il piatto di "pasta everyday".

Pasta every day

Grazie Angelo 
~ Buon weekend a tutti  ~

  1. Emilya

    אוףףף זה ניראה מעולה להפליא!

    (ה"אוףףף" בגלל חוסר הצדק המשווע שכאן בחיפה הגשומה הבוקר
    לא מסתובבים כאלה אנג'לואים.. וחבל..).

  2. איילה

    נראה טעים. שבת צ'לום.
    איילה.

  3. marxmus

    מדהים לגלות כל פעם מתכון חדש עם פסטה.
    תודה וסוף שבוע מצויין

  4. mario

    ולחשוב שאנחנו פה "תקועים" עם הבולונז ביום סגרירי וגשום

  5. ירון

    אפשר להתעלף מרעב רק מלקרוא את המתכונים.

  6. liad

    ולקרוא את זה על הבוקר זה בכלל לא פייר!!! וגם לא פייר לחשוב שפה לא כזה רל למצוא "ריקוטה מיושנת". מזל שיש לנו פרמז'נו רז'אנו בבית מהטיול! (;
    שבוע טוב!!

COMMENTS