EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

פחזניות

מתכונים

Ricette

אחרי שקראתי את הפוסט המקסים בבלוג מעורר ההשראה ושופע היצירתיות "Gonna be 40" של שרון עשת לא היה לי ספק שאני הולכת להכין את הפחזניות של אמא שלה. אני החלפתי את הקרם אינסטנט בקרם פטיסייר מבושל ואת ציפוי השוקולד באבקת סוכר.

המתכון המלא לפחזניות בבלוג של שרון

להכנת קרם פטיסייר:

500 מ"ל חלב
100 גר' סוכר
50 גר' קמח
4 חלמונים
קליפה מחצי לימון (חתוכה גס, לא מגורדת) / מקל וניל

לערבב בסיר על להבה קטנה חלב, סוכר וקליפת לימון או וניל. כשהסוכר נמס להוסיף חלמונים אחד אחד ולבסוף את הקמח תוך כדי ערבוב מתמיד בעזרת מטרף ידני. לערבב עד הסמכת הקרם (לוקח כמה דקות, לא להתייאש)  במידה הרצויה ולהוריד מהאש. להעביר את הקרם לקערה, להוציא את קליפת הלימון ולהניח על הקרם ניילון נצמד כדי למנוע היווצרות קרום. לצנן במקרר עד מילוי הפחזניות.

תודה על המתכון!

  1. שוש טמבור

    . אני שמחה שהפחזניות שלי,הכנתן וגיוונן תופסות תאוצה.בהקשר לכך רציתי ללהוסיף רעיון נפלא שקיבלתי מהנס ברטלה השף-קונדיטור בטלויזיה לפני כמה זמן.מבצק הפחזניות הוא יצר מעין מקלות סבא כמספר הפחזניות ומשאר הבצק את הפחזניות עצמן,לאחר הצינון הוא חצה כל פחזנית,תקע בקצה מקל סבא מילא את הפחזנית בקרם וכיסה בגלזורת השוקולד אשר כיסה. ממנה הוסיף לקצה המקל ומה שהתקבל הוא ברבור נפלא.זה נראה מרשים ביותר לשים על השולחן עדת ברבורים כזו במיוחד לילדים.

  2. sharon eshet

    שרון נראה מעולה! כבר אמרתי לאמא שלי שהפחזניות שלה היכו גלים בחו"ל…:)
    אני אנסה גם את הקרם שלך {למרות הנטיה שלי לשמר את המקור למען הנוסטלגיה…}

  3. Rinat Ungar Tambour

    נפלא! בתור הבת של שוש ואחות של שרון, לחיי הפחזניות, וכל הכבוד על השדרוג! המון מחשבות משמחות ומתוקות!

COMMENTS

להגיב על Rinat Ungar Tambour לבטל