EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

טליאטלה ברוטב סלק

פסטות ואיטלקי

Tagliatelle alle barbabietole

Pasta e primi

נכון בסופרים יש סלק מבושל באריזת וואקום? הוסיפו אצלנו עכשיו גם סלק אפוי בתנור! מאז שגיליתי את הסיפור הזה הסלק הפך ללהיט החדש בבית, בכל הזדמנות אפשרית אני מוסיפה אותו לתפריט ומכיוון שפסטה נמצאת אצלנו כל יום על השולחן זה היה רק עניין של זמן השילוב של שניהם יחד.
לצורך העניין הכנו טליאטלה לפי המתכון המוצלח של סבתא של פייטרו –> למתכון לחצו כאן, אבל אם לא בא לכם להפוך את המטבח זה יעבוד נפלא גם עם פסטה קנויה.
.

beetroot

  • רוטב סלק
  • כמות ל-4 מנות
  • 2 סלקים בינוניים (כ- 400 גרם)
  • 150 גרם גבינת ריקוטה קשה
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית פלפל גרוס גס
  • מלח
  • לפיזור מעל הפסטה: גבינת פרמזן מגורדת, גרידת לימון ואגוזים קצוצים גס

חותכים את הסלק לקוביות, מכניסים למעבד מזון וטוחנים יחד עם שאר מרכיבי הרוטב עד שמתקבל קרם אחיד. טועמים, מתקנים תיבול ומעבירים לסיר קטן.
בזמן שהפסטה מתבשלת מחממים את הרוטב עם כף שמן זית ומדללים אותו עם כמה כפות ממי הבישול של הפסטה.
מסננים את הפסטה, מערבבים יחד עם הרוטב, מעבירים לכלי הגשה ומפזרים מעל גבינת פרמזן, גרידת לימון ואגוזים קצוצים. מגישים מיד.

Handmade pasta fresca

Homemade pasta

Ho scoperto che al supermercato si vendono barbabietole già cotte al forno. Ma che comodità e soprattutto bontà! Sono diventate subito di casa, un ingrediente presente in molte occasioni e ovviamente anche con la pasta, che qui mangiamo every day.
La ricetta per la pasta fresca è quella della nonna di Pietro e la trovate –> qui! Ma se non avete voglia di mettere a soqquadro la vostra cucina potete usare quella comprata.

ingredienti

  • Condimento alle barbabietole
  • Per 4 porzioni
  • 2 barbabietole medie (Ca. 400 gr.)
  • 150 ricotta
  • 3 cucchiai di olio d'oliva
  • 2 cucchiai di succo di limone
  • 1 cucchiaino di pepe macinato
  • sale q.b.
  • Per servire: Parmigiano grattuggiato, scorza di limone e noci tritate.

Tagliare a cubetti le barbabietole e tritare nel mixer con il resto degli ingredienti fino ad ottenere una crema liscia. Assaggiare e correggere il condimento. Nel mentre che cuoce la pasta riscaldare la crema in un pentolino con un cucchiaio di olio d'oliva e un paio di acqua di cottura. Scolare la pasta, condire e servire con parmigiano grattugiato, scorza di limone e noci tritate grezze.

Handmade pasta

pasta fresca

Buon appetito
בתאבון

  1. alex

    וואו! נראה מעולה
    מקווה להכין את זה כבר בשבוע הבא 🙂

  2. ענבל

    אוף זה נראה כל כך טובבבבב!!
    עוד לא יצא לי להתנסות בהכנת בצק פסטה והעיקר יש לי 2 מכונות פסטה בבית 🙂
    ועוד עם סלקקקק בכלל נראה שווה

    1. Sharon
      Sharon

      שתי מכונות שמעלות אבק בארון? הגיע הזמן להוציא לפחות אחת..

  3. וויני

    אני מאדדדדד אוהבת סלק, והמנה הזאת לא רק נראית מאד מזמינה אלא נשמעת מאדדדדדדדדדדד טעימה.
    אני מתעיקה לי את המתכון, כי אני חייבת להכין!!

  4. עמרי פולק

    תמיד סלדתי מסלק, לא יודע למה. כנראה קשור לבחירה שעשיתי כילד ולא הייתי מוכר לחזור בי מההחלטה. לאחרונה, כשאני קצת בוגר יותר (ממש קצת) יצא לטעום אותו ואני חייב להודות שהוא לא כזה נורא. מה שבטוח הוא שאי אפשר להתחרות עם הצבע הנהדר שנתן לפסטה שלך

    1. Sharon
      Sharon

      גם אני זוכרת את הסלק כדבר נורא מהילדות, אבל כנראה שהגיל עושה את שלו.. סלק זה דבר אדיר.

  5. Lalla

    Che piacevolissimo blog che mi hai fatto scoprire: allegro, luminoso, solare, con ricette interessanti e belle foto.
    Ciao Sharon, torno spesso a leggerti 😉

  6. טליה

    אלוהים אדירים! זה נראה פשוט הורס, ובתור אוהבת סלק מושבעת, אני מחכה בקוצר רוח לנסות את זה.

  7. Elena

    Ciao Sharon che bel piatto hai creato, anche a me piacciono molto le barbabietole ma le mangio solo in insalata, invece tu mi hai dato un'ottima idea! Un abbraccio!

  8. Terry

    Ma che ricetta carina e veloce! Vado a curiosare in giro per il tuo blog, grazie per la visita di ieri al mio blog. 😉

  9. טעמים שרואים מכאן

    הגעת בזמן עם המתכון הזה…
    בדיוק אתמול הסתכלתי עם הסלקים שקניתי בשוק לפני כמה ימים וחשבתי מה להכין איתם..
    ההתלבטות הסתיימה 🙂

  10. Mimma e Marta

    Che bella scoperta il tuo blog! 🙂 Che belle anche le tagliatelle, quel rosa così intenso ci ha davvero conquistate…noi siamo solite fare degli gnocchi rosa, ma le tagliatelle mai…urge porvi rimedio 😉

  11. Terry

    Ciao Sharon, è un piacere conoscere te e il tuo bel blog! Il colore di questo,piatto mette allegria! Complimenti!

  12. Teresa

    Ciao Sharon, grazie per il tuo commento sul mio blog, il tuo anche è davvero bello. Mi affascina da sempre la cucina così come la tradizione ebraica, passerò spesso da qui.
    Teresa
    ps: TAglietelle incredibili!

  13. אורנה ביברשטיין

    שרון הבלוג שלך מקסים מעורר השראה ותאבון ומעיד שכולך כשרון
    אומנם אני עוקבת חדשה אבל מעכשיו אהייה אצלך אורחת קבועה
    אז להתראות בפוסט הבא@

  14. Shiri

    A nice original idea! At least it's the first time that I have encountered it. Tried the suace recipe and loved it! Really fast & easy, and a good way to use a vegtable we don't eat so often. Thank you!

    1. Sharon
      Sharon

      I'm so glad to hear that you enjoyed it!
      Thanks for trying out the recipe and for letting me know you liked it, I really appreciate it.

      1. Shiri

        Toda Sharon. I've been following your lovely blog for a while now :-). Then I am happy to say that I also addopted the idea of your "quiche de verdure"! I always do for a quiche a mix of vegtables, eggs and cheese. Never thought the veggies (zucchini, aubergine, pepper) can survive the oven on their own, but with the olive oil indeed they don't get too dry… So nice, this is a much lighter version of the quich I usually do.

  15. tal

    הסלקים לרוטב – טריים או אפויים בתנור?

    1. Sharon
      Sharon

      היי טל, אפויים בתנור או מבושלים או אלו בוואקום שכבר מוכנים לאכילה.

  16. הגר

    היי
    האתר מדהים!! גיליתי אותו לאחרונה ואני בענננים 🙂

    יש לי רק שאלה אחת בנוגע לקמח שבו את משתמשת להכנת בצק הפסטה.
    ברוב האתרים ממליצים להשתמש בקמח אחר ולא קמח לבן.
    האם יש הבדל בין השנים? תוצאה שונה?

    1. Sharon
      Sharon

      היי הגר! תודה רבה, כיף לשמוע. לגבי הקמחים, אני למדתי כאן שבקמח לבן שהוא עדין יותר משתמשים לבצק פסטות עם ביצים ועם הדורום שהוא גס יותר לבצק על בסיס מים. זה משתנה גם ממקום למקום, מסבתא לסבתא. המתכון יעבוד לך עם שני הקמחים, ולדעתי כמעט ולא יהיה הבדל בטעם.

  17. Tahel

    הי שרון בלוג מקסים ותמונות מדהימות. שאלה קצת מפגרת אבל השתמשת בסלק מבושל או טרי? כלומר אם הוא טרי אז את בכלל לא מבשלת אותו? תודה…

    1. Sharon
      Sharon

      היי השתמשתי בסלק אפוי, אם יש לך טרי תצטרכי לבשל אותו.

COMMENTS