EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

פרסה | Porri

מתכונים

Ricette

אביב הגיע פרסה באה! זה מה שאוכלים אצלנו בפסח (והאמת, גם בראש השנה), קציצות פרסה של סבתא רחל. אף פעם לא ממש ידעתי מה זאת הפרסה הזאת, שלא לומר שרק לפני שנה כשפייטרו החליט לשתול פרסה בגינה גיליתי שהיא משתייכת לעולם הצומח. אבל הגילוי המסעיר באמת היה שעם פרסה אפשר להכין עוד דברים פרט לקציצות הפרסה של סבתא רחל.

Con la mia famiglia in Israele per la Pasqua ebraica mangiamo ogni anno le polpette di porri cucinate da mia nonna, i porri si chiamano, in ebraico, "Prassa" e fino all'anno scorso, quando li abbiamo piantati nell'orto,  non avevo idea di quali fossero gli ingredienti delle famose "polpette di Prassa". Ma la novità più emozionante è stata quella di scoprire che altri piatti possono essere cucinati con i porri.

אז ככה נראית פרסה..

זה היה אחרי שקיבלנו לכבוד החג משלוח חגיגי של הקציצות המדוברות, היה לי ברור שאני לא הולכת לנסות להתחרות במקור שנמצא אצלי במטבח אבל לא ידעתי מה אני הולכת לעשות עם הפרסה שמחכה לי בגינה. לפייטרו דווקא היה מושג, פסטה, כמה מפתיע.. נתתי את בירכתי ולקחתי צעד אחורה, לא מתעסקת עם פסטה כשיש איטלקים בסביבת המטבח. תמיד יש להם מה להגיד על טמפרטורת המים, כמות המלח והאלדנטה אף פעם לא אלדנטה לטעמם. וכאן גם המקום להודות – הם בהחלט יודעים על מה הם מדברים!

Dopo aver ricevuto da mia nonna una spedizione di "polpette di Prassa" per la Pasqua, mi è stato chiaro che non avrei avuto bisogno di cucinarle, ma non sapevo che fare con i porri che mi aspettavano nell'orto. Pietro ha avuto l'idea per un condimento della pasta. Io ho dato il mio benestare è ho fatto un passo indietro perchè se un Italiano si trova nella mia cucina io non tocco la pasta. Hanno sempre da dire sulla temperatura dell'acqua, la quantità del sale e non è mai al dente per il loro gusto. Ma devo ammettere che sanno esattamente quello che dicono.

פסטת ערמונים

פסטה אלה כרישה:

פורסים לטבעות דקות שני גבעולים של כרישה (פרסה), מחממים במחבת שמן זית, מוסיפים את הכרישה, מלח ופלפל ומטגנים עד לריכוך. מבשלים את הפסטה ע"פ הוראות היצרן, שתי דקות לפני סוף הבישול של הפסטה מוסיפים רצועות של ספק (speck) או ברזאולה למחבת עם הכרישה. מסננים את הפסטה ומעבירים אותה יחד עם שלוש כפות ממי הבישול למחבת, מערבבים הכל יחדיו ומגישים מיד בצלחות חמות.
**באופן לא מקרי לחלוטין השתמשנו בפסטה מקמח ערמונים.

תגלית השנה

Pasta ai porri:

Fate saltare in padella 2 porri tagliati a rondelle con olio, sale e un pizzico di pepe finchè non siano ben rosolati, cuocete la pasta al dente, due minuti prima della scolatura aggiungete in padella striscioline di speck o bresaola.Aggiungete la pasta con 3 cucchiai di acqua di cottura e mescolate delicatamente, servite subito su dei piatti ben caldi.
**Per un caso, non troppo fortuito, abbiamo usato delle tagliatelle di castagne. 

Tutti a tavola

משהו קטן לסיום..

אם עוד לא החלטתם מה תעשו החג הרשו לי להמליץ לכם על שיפוץ כסאות. אלכס מהבלוג  Life is what you make it  יסביר לכם איך. אני כבר מצאתי את הכסאות שלי, תודה אלכס על ההשראה!

קח לך כסא לחג

  1. marxmus

    קודם כל תודה על המחמאות. ריגשת אותי מאוד עם ההמלצה שלך. לגבי פרסה , זה פשוט מדהים אותי לפעמים איך השאלות שעולות נענות בלי מאמץ. הורים שלי קיבלו סל ירקות מתנה והיום העבירו אולי את רובו. בתוך החבילה קיבלתי גם פרסה שממש לא ידעתי מה לעשות איתה. איזה כייף שמשאלות נענות.
    חג שמח

    1. Sharon
      Sharon

      לולא הפוסטים המפורטים שלך לא הייתי מעזה לאסוף כסא עזוב לצד הכביש. עכשיו אני רק צריכה למצוא קצת זמן וליישם. בהצלחה עם הפרסה וחג שמח!

  2. ayalaraz

    וואאוו! נראה טעים. מזל שהסדר לא אצלי השנה- אחרת הייתי כבר נכנסת למטבח.

  3. doingallday

    איזה גאונים האיטלקים – שלושה מרכיבים- ויש לך את המנה הנפלאה בעולם. כמובן שהייתי שמחה לדעת מה הטעם של פסטה ערמונים…:)
    פוסט מקסים-
    חג שמח
    אפרת

    1. Sharon
      Sharon

      אכן גאוני והטעם טעים 😉 אני אצרף לך למשלוח הקמח ערמונים גם פסטת ערמונים. חג שמח גם לך!

    1. Sharon
      Sharon

      אז אכן צדקת! דש לאשתך וחג שמח מלא בקציצות לוף של סבתא רחל.

      1. גברת ב"ש

        בעלה של גברת ב"ש הכין את המתכון אמש במקום בראוזלה הוא שם נקניק…יצא מעולה!!! ואפילו ביתם של בני הזוג אכלה זאת בהנה צרופה!

  4. ליעד

    אצלנו בבית תמיד קראו לזה פורי- אבל בעברית=כרישה ויניב מת על זה-כל יומיים בערך אני מכניסה את זה לפשטידה, לזניה או משו (((: רק חייבים להקפיץ כמו שצריך כי זה מבאס אם זה נשאר קשיח קצת. חח
    נשיקות!

    1. Sharon
      Sharon

      אנחנו גם נכנסנו לעסקי הכרישה, הוצאתי מהגינה השבוע את הכרישות האחרונות ועשיתי מהן מרק פורי מעולה, אם יש עוד כמה ערבים קרירים בירושלים – מטגנים בשמן זית בצל, כרישה חתוכה לטבעות וקוביות תפוחי אדמה, מוסיפים מים או ציר ירקות, מלח פלפל ואגוז מוסקט עד שהם מתרככים ואז מרסקים עם המוט, אפשר בסוף להוסיף שמנת מתוקה ולהביא לרתיחה (אני ויתרתי) ותודה לדודה ריקי על המתכון

  5. שרון

    בגלל שהכרישה נוטה להחזיק בין שכבותיה המופלאות הפתעות כגון- אדמה, חול, אדמה וחול, ממולץ להרתיח אותה חתוכה לטבעות במים חמים ובמעט מלח. זה ממש מנקה אותה מכל כיווניה. לאחר מכן אפשר להמשיך באופן ההכנה כרגיל.
    אגב, הכנתי את המתכון הזה כמה פעמים, ואני כל הזמן שוכחת להגיב- הוא פשוט מדהים!

  6. Sharon
    Sharon

    תודה על העצה! אני אזכור את זה לפעם הבאה, שמחה שאהבת את המתכון ושחזרת לספר לי!

COMMENTS

להגיב על Sharon לבטל