EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

פשטידה איטלקית

מאפים ובצקים

Panetteria

חודש יולי השנה היה גשום וקריר באופן חריג. נראה שהצמח היחיד שמבסוט מהתנאים האלו הוא הקישוא שמספק לנו תפוקה אדירה של ירק. עם אספקה טריה של זוקיני רמת היצירתיות במטבח נדרשת לעלות שלב גם היא. אחרי הקיש הצרפתי  חזרתי למטבח האיטלקי, הפשטידה הזאת נקראת "עוגה מלוחה" – Torta salata  וניתן כמובן לגוון עם שלל ירקות וגבינות – הכל על פי מצב המקרר.

הקישוא מסתתר בצד ימין למטה

מצרכים לבצק:
300 גרם קמח לבן
50 מ"ל שמן
100 מ"ל מים פושרים
¼ כפית מלח

מערבבים בקערה קמח ומלח, מוסיפים מים ושמן ולשים עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. בינתיים מכינים את הירקות למילוי.

מצרכים למילוי:
2 כפות פירורי לחם
150 גרם גבינה בולגרית/פטה/ גבינה קשה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
2 בצלים קטנים
3 קישואים
10-12 עגבניות שרי
*ו/או כל ירק אחר

חותכים את הבצל לשמיניות, את הקישואים לפרוסות עיגולים ואת העגבניות שרי לחצאים. מחממים במחבת מעט שמן זית ומקפיצים עד להזהבה את הבצל, מוסיפים את הקישואים, מטגנים מעט ומוסיפים את העגבניות. מוסיפים מלח, פלפל, אוריגנו ובזיליקום ומסירים מהאש אחרי שהירקות התרככו מעט.

מוציאים מהמקרר את הבצק ומרדדים אותו על גבי נייר אפייה מקומח לעלה לא יותר מדי דק. מעבירים יחד עם הנייר לתבנית אפייה עגולה (קצוות הבצק גולשים החוצה) ומפזרים מעל שתי כפות של פירורי לחם. שופכים מעל את הירקות, מוסיפים קוביות גבינה קשה ומפזרים על הכל את גבינת הפרמזן. מכסים עם קצוות הבצק העודפים ואופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.

בצק בתבנית עם פירורי לחם

מפזרים על הירקות קוביות גבינה

מפזרים פרמזן ועוטפים בבצק

בתאבון!

  1. ליעד

    וואו מותק- זה נראה מדהים! ובלי ביציים או בלילת גבינות-קול!

  2. eyal

    אני כבר מחכה שתבואי לארץ כדי לבשל לי את כל המתכונים האלה…

  3. תתי

    מומלץץץץ ביותר!!!!
    הכנתי בבוקר ובערב נשארו רק פירורים…

  4. יערה

    היי! רציתי לשאול – מה המרקם של הבצק? לחם או פריך?

COMMENTS