EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

קיש צרפתי

מאפים ובצקים

Panetteria

קיבלנו בסוף השבוע שני גושי גבינות קשות וריחניות במיוחד מחמותי, בשילוב עם הירקות שאספתי באותו היום מהגינה לא היה לי כלל ספק שהכל הולך להפוך לפשטידה עסיסית. המתכון בסגנון צרפתי עם בצק פריך רך ופשוט להכנה שנקרא "פטה בריסה".

מצרכים לבצק:
175 גרם קמח
85 גרם חמאה חתוכה לקוביות
30- 45 מ"ל מים קרים
קמצוץ מלח

מערבבים במקיסר במהירות נמוכה קמח, מלח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורים. מוסיפים את המים בהדרגה – כל פעם כף אחת עד לקבלת בצק אחיד. יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.  אחרי ההמתנה מוציאים את הבצק, מרדדים לעובי של חצי ס"מ ומעבירים לתבנית פאי (23 ס"מ). מחוררים את התחתית עם מזלג ומכסים את הבצק עם נייר אפיה. על הנייר מפזרים קטניות (חומוס, שעועית וכו') כדי ליצור משקולת. מכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות לחצי אפייה, אופים 15 דקות, לאחר מכן מוציאים את הנייר עם הקטניות, מנמיכים את התנור ל- 190 מעלות ואופים עוד 5 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים לבצק להתקרר.

מצרכים למילוי:
3 קישואים גדולים
10-15 עגבניות שרי
250 גרם גבינות קשות
50 גרם גבינת פרמזן
2 ביצים
4 כפות חלב
4 כפות יוגורט/שמנת
מלח פלפל
אוריגנו, בזיליקום, טימין ורוזמרין

חותכים את הקישואים לפרוסות עיגולים דקות ואת עגבניות השרי חוצים. במחבת מטגנים קלות את הקישואים והעגבניות יחד עם עשבי התיבול – לא כולל הרוזמרין, מוסיפים מלח ופלפל. מעבירים את הירקות לקערה ומוסיפים את הגבינות הקשות (בקוביות קטנות או מגורדות). מערבבים היטב ומסדרים בתוך התבנית על הבצק שנאפה. טורפים ביצים, חלב ויוגורט, מוסיפים מלח ופלפל ושופכים מעל הירקות בתבנית. מפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת ועלי רוזמרין. אופים כ – 25 דקות עד הזהבה.

  ~s'il vous plaît ~

COMMENTS