EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

ריבת ורדים | Marmellata di rose

מיוחדים

Specialità

כשסבתא רחל ביקרה אצלי לראשונה בקוליקו, ערכתי לה סיור בגינה. הראתי לי את עצי הדובדבן, עץ המשמש ועצי השזיפים, היינו בגינת ירק שהיתה בדיוק בשיאה וכשהגענו לשיח הורדים, ששתלה סבתא פצ'יני ז"ל לפני כמה עשורים טובים, היא נעצרה. היא בחנה היטב, הסתכלה והריחה מכל כיוון אפשרי ואז אמרה: "זה זה! בדיוק זה!" וכמה שאנסה, לא אצליח לתאר את ההתרגשות שלה משיח הורדים שהחזיר אותה הישר לחצר הבית בו גדלה בבולגריה.

 Quando mia nonna è venuta a trovarmi la prima volta sul lago di Como le ho preparato una visita guidata nel nostro giardino. Le ho fatto vedere le ciliegie, le albicocche, le susine, abbiamo controllato l'orto e quando siamo arrivate alle rose piantate dalla nonna Pezzini si è bloccata. Ha esaminato bene la pianta, ha annusato i fiori e ha detto:"Queste sono quelle giuste!". Non ci sono parole per esprimere l’emozione che stava provando mentre queste piante di rose la riportavano al ricordo del suo giardino quando ancora viveva in Bulgaria.

השיח המדובר

אחרי שנרגעה מעט מהרגע הנוסטלגי שהציף אותה, הסבירה לי שמהורדים האלו בדיוק היו מכינים אצלה בבית בבולגריה ריבה ומאז שעלתה לארץ (כמה עשורים טובים) לא נתקלה יותר באותם ורדים ריחניים. אחרי הסיפורים מבולגריה הגיע המתכון ועכשיו, שהגינה שוב פורחת וסבתא חוזרת לביקור החלטתי להפתיע אותה והלכין לה צנצנת ריבה מתוקה ומלאה בזכרונות ילדותה.

Dopo che si è ripresa dall'attacco di nostalgia mi ha spiegato che con i petali di queste rose preparavano nella sua casa in Bulgaria marmellata e da quando si è trasferita in Israele non ha più trovato queste rose profumate. Dopo i racconti della giovinezza è arrivato il momento di rubare un'altra ricetta alla nonna. Adesso che il giardino è fiorito di nuovo e la nonna torna a visitarci ho deciso di farle una sorpresa e regalarle un vasetto di una dolce marmellata ricca di ricordi.

הקטיף

ריבת עלי ורדים (המכונה גם ריבת שושנים)

1 כוס עלי ורדים קצוצים
1 כוס סוכר
1 כוס מים
מיץ מלימון אחד

שוטפים היטב את עלי הכותרת וקוצצים דק דק. בסיר מחממים מים וסוכר עד שהוא נמס, מוסיפים את העלים והלימון, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה. כשהתערובת מסמיכה מעבירים לצנצנות שהושרו במים רותחים (כולל הפקקים), סוגרים ומקררים כשהצנצנות הפוכות על הפקק.

מפרידים את עלי הכותרת

Marmellata di petali di rosa

Un bicchiere di petali tagliati fini
Un bicchiere di zucchero
Un bicchiere di acqua
Succo di un limone

Lavate bene i petali e tagliateli molto fini. In un pentolino scaldate acqua e zucchero finchè non sia tutto ben sciolto, aggiungete i petali e il succo di limone facendo bollire tutto, continuare la cottura a fuoco basso. Quando il composto diventa denso versatelo in vasetti sterilizzati (anche i tappi), chiudeteli e fate raffreddare girando il vasetto sottosopra.

ארוחת בוקר כלבבי

כשטעמתי אותה הבנתי בדיוק מדוע התרגשה סבתא שלי. גם אני התרגשתי.

Quando ho assaggiato, ho capito le emozioni provate da mia nonna. Le ho provate anch'io.

  1. רבקה

    היי שרונה יקירתי….זה בדיוק כפי שאת וסבתך מתארות "טעם של פעם" כך גם היה בכפר-סבא של אז מכל פרי ופרח רענן הכינו מעדן . גם אני "חוטאת" בהכנת ריבת ורדים מעלי כותרת של הורד האדום ארגמן. אוספת מכל חצר פורחת מקררת ומצרפת עלים נוספים וזה טעים יותר אם מוסיפים מי פריחת הדרים לא מרוכז…ממממממ ! אשמח לשמוע מה קורה איתך ואיך אתם מתנהלים חיבוק ענק. רבקה ד"ש לאישך

    1. Sharon
      Sharon

      אין לי ספק שהריבות שלך בטעם של פעם! בנגלה הבאה אשדרג עם מי פריחת הדרים. תודה רבה!

  2. Adi Elimelech

    התמונות מהממות,
    הפרחים – פרחוניים
    והריבה, אפילו מרחוק יודעים שהיא טעימה.

    יוצאת לחפש וורדים, תיכף אשוב..

    1. Sharon
      Sharon

      תודה עדי 🙂 אם לא תמצאי באזורך את תמיד מוזמנת לקפוץ לגינה שלי

  3. אורלי אלקלעי

    פוסט מקסים !
    גיסתי מכינה ריבת עלי ורדים מצוינת ודואגת תמיד לשמור לי צנצנת קטנה בצד,
    היא הריבה האהובה עלי, וארוחת הבוקר בתמונה האחרונה מושלמת !
    🙂

    1. Sharon
      Sharon

      תודה רבה אורלי, זאת באמת ריבה מיוחדת שאי אפשר לא לאהוב אותה

  4. meir gur

    תשמרי משהו לש
    בוע הבא, נטעם איך זה בפיתה

  5. אפרתי

    מקסים- אין לי מילים- תמונות מרגשות, וכל כך עושה חשק לטעום ולהכין!!

  6. מקופלת

    וואו, מעולם לא אכלתי ריבת עלי ורדים, נראה מדהים, עוד רגע אני נוגסת בצג המחשב…(אבל אני מתאפקת, בכל זאת…אני בעבודה…).

  7. Alessandra

    Bellissimi questi dolci ricordi, l’emozione e la gioia di aver fatto felice una persona cara. Mi piacerebbe avere un giardino di rose come il tuo e soprattutto una nonna con cui condividere questi momenti speciali..

  8. sharon eshet

    שרוני מקסים!!! העלית לי זכרונות מסבא שלי ז"ל שהיה מכין מיץ מעלי השושנים בגינה ומוזג לנו עם סודה מסיפולוקס…:)

    1. Sharon
      Sharon

      איזה סבא'לה חמוד! יש מתכון? עוד נשארו ורדים 🙂

      1. sharon eshet

        האמת שלא לצערנו…הוא גם היה מכין יין שושנים טעים להפליא ולקח את הסוד עימו.
        אבל עשיתי חיפוש באינטרנט ומצאתי את זה:

        מיץ ממותק מעלי ורדים

        מצרכים
        עלי ורדים מ-4 ורדים אורגניים
        1 כוס סוכר
        2 כוסות מים

        אופן ההכנה:
        מסירים את העלים ומניחים בסיר עם יתר המרכיבים, מרתיחים
        ומנמיכים ללהבה בינונית , מבשלים 8 דקות עד לקבלת סירופ סמיך.

        מסירים את הקצף, מצננים ובוחשים פנימה כף מי ורדים.

        להגשה, מוזגים כמה כפות מהסירופ לכוסות צוננות וממלאים במים
        מינרליים מוגזים קרים.

        אם תנסי תגידי איך יצא…:)

        1. Sharon
          Sharon

          תודה שרוני! אני בהחלט אנסה ואם יצא מוצלח אשלח לך בקבוקון לשים בארון החדש 🙂

  9. ליטל

    זה נראה מעולה וכמעט אפשר להריח דרך המסך

  10. rachel

    אוהבת את הבלוג שלך ,ויש לנו דבר משותף גם סבתי הבולגריה נקראה רחל,וגם אני אוהבת אוכל איטלקי,לא מזמן חזרנו מביקור אצל הקרובים באיטליה

  11. נילי

    הי שרון
    בפעם הבאה אשלח עם ענבר והילה עלי ורדים לסבתא רחל. בינתיים, רציתי לדעת אם להכין ריבה מעורבבת מסוגים שונים או לתת לכל סוג את הכבוד. מה דעתך?

    1. Sharon
      Sharon

      היי נילי, זאת שאלה לסבתא רחל. אני חושבת שצריך להשתמש רק באלו שיש להם ריח ורדים חזק.

COMMENTS