EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

אוזני המן

מתכונים

Orecchie di Aman

Ricette

בשבוע שעבר חגגו ברחבי אירופה את הקרנבל, שזה ממש כמו הפורים שלנו רק בלי האוזני המן. באיטליה המאכל המסורתי של החג הוא עוגיות מטוגנות מצופות בהמון אבקת סוכר (קיאקרה/בוג'יה/ פראפה וכל איזור עם השם שלו), טעימות ממש מהסוג שאי אפשר להפסיק לנשנש אבל אחרי שבכל יום מישהו אחר דאג להביא למשרד את הגרסה שלו לאותן עוגיות החלטתי לשים סוף לכל המטוגן הזה וגם לעשות להם היכרות עם החג שלנו. סיפרתי להם את תקציר אירועי מגילת אסתר, הבאתי משלוחה עם אוזני המן ועוד מתוקים טעימים ולא מטוגנים.

אוזני המן

  • אוזני המן – מתכון של סבתא רחל
    לכמות של כ-40 עוגיות
  • 2 ביצים שלמות
    2 חלמונים
    8 כפות סוכר
    8 כפות שמן
    קליפת לימון מגורדת
    1 כף חלב
    כ-600  גרם קמח רגיל

מקציפים את הביצים והחלמונים, מוסיפים את הסוכר ולאחר מכן את השמן, החלב וגרידת הלימון. מוסיפים בהדרגה את הקמח ולשים עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, קורצים עיגולים בעזרת כוס, במרכז כל עיגול מניחים את המילוי וסוגרים בצורת אוזן. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד השחמה.

מילוי: אני הנחתי במרכז של כל עיגול קוביית שוקלד אך אפשר כמובן להחליף ולגוון בממרח שוקולד, תמרים, פרג, ריבה וכו' וכו'.

Finito il Carnevale, arriva Purim, la versione ebraica della festa. Il dolce tipico di Purim non è fritto come le chiacchere /bugie /frappe ma cotto al forno e si chiama Orecchie di Aman,  il crudele Aman che voleva uccidere gli ebrei di tutto l'impero persiano (se volete potete leggere di più qui).
Oltre i costumi e le sfilate si scambiano anche cestini di dolci  (Mishloach manot) tra parenti e amici. 
.

hamantash

  • Orecchie di Aman – Ricetta della nonna
    Per circa 40 biscotti
  • 2 uova intere
    2 tuorli
    8 cucchiai di zucchero
    8 cucchiai di olio
    buccia di limone grattuggiata
    1 cucchiaio di latte
    circa 600 grammi di farina

Battere le uova e i tuorli, aggiungere lo zucchero e dopo l'olio, il latte e la buccia grattuggiata. Impastare con la farina fino ad ottenere un composto omogeneo. Infarinare il piano di lavoro, stendere la pasta con uno spessore di circa mezzo cm e con un bicchiere ricavare dei cerchi. Al centro di ogni cerchio mettere un pezzettino di cioccolato (o altri ripieni come la marmellata, la Nutella, crema di datteri, semi di papavero ecc..) e chiudere creando tre spigoli ben sigillati. Infornare a forno preriscaldato a 180 gradi finchè non diventano dorati.

חג עליז שמח וטעים
Buon Purim, felice e goloso

  1. Ely

    Oh tesoro! Non sai da quanto volevo provare questa ricetta!! Grazie, davvero.. mi piace tantissimo e volevo una versione che mi soddisfacesse: eccoti! Un bacio con affetto e complimenti! <3

    1. Sharon
      Sharon

      Grazie Ely, le ricette della nonna arrivano con garanzia 🙂 Buon fine settimana, un bacione

  2. אפרת

    איפה נרשמים לקבל משלוח מנות? D:
    קופסאות מקסימות!

  3. מקופלת

    נראה מעולה, אני חושבת שהכי טעים עם קוביית שוקולד באמצע…והתמונה עם אוזני בהמן זרויות אבקת סוכר…אליפות

  4. Miss Pudding

    יש לי מלא שאלות! 🙂 באיזו מצלמה את משתמשת? הצילומים מצוינים ואני בדיוק לפי החלפת מצלמה. האם את ממליצה?

    1. Sharon
      Sharon

      היי! סליחה על התשובה המאוחרת.. אני משתמשת בניקון D3100 ועדשת מאקרו 50 מ"מ. במה את משתמשת כרגע?

    1. Sharon
      Sharon

      גם אני השתמשתי בדומה לזאת בהתחלה. אני חושבת שעם כיוון ידני, חצובה ותנאי אור טובים אפשר להוציא ממנה תוצאות טובות

  5. yael vantu

    אחרי שראיתי תמונות באינסטגרם שלך, עשית לי חשק לאוזני המן (שמעולם לא היה לי) 🙂 אז חיפשתי מתכון שלך ואתחיל להכין היום!
    אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך
    שבוע טוב

    יעל

COMMENTS