EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

ארטישוק איטלקי

פסטות ואיטלקי

Carciofi e patate

Pasta e primi

פסח הוא הזדמנות מצויינת לעשות קצת סדר בבלוג, לערוך מחדש פוסטים ישנים, להתפדח מהתמונות הראשונות שצילמתי ולגלות מחדש מתכונים אהובים. תבשיל הארטישוק היה אחד המתכונים הראשונים שפירסמתי בבלוג, קיבלתי אותו מאמא של חבר שהמטבח שלה מהווה השראה ענקית עבורי לכל מה שקשור לאוכל איטלקי, מקומי ועונתי.

10

  • ארטישוק ותפוחי אדמה
    מתכון ל – 4 אנשים
  • 4 ארטישוקים
  • 4 תפוחי אדמה
  • 1 לימון
  • 3 שיני שום
  • צרור פטרוזיליה
  • צ'ילי חריף
  • מלח פלפל

מנקים את הארטישוקים: מסירים את העלים הקשים וחותכים את קצוות שאר העלים. חוצים את הארטישוק לאורכו, את החצאים חותכים לרבעים או לשמיניות (תלוי בגודל הארטישוק) ומנקים את השערות. משרים את חתיכות הארטישוק בקערה עם מים ומיץ מלימון אחד (אם לא הוא משחיר במהירות).
בינתיים מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בגודל בינוני. במחבת טפלון (או נון-סטיק) מניחים את הארטישוקים, במרווחים שנוצרו מסדרים את תפוחי האדמה ושיני השום. מעל הכל מפזרים פטרוזיליה קצוצה, מלח, פלפל ומעט צ'ילי חריף. מזלפים מעט שמן זית ומוסיפים מים עד חצי הגבוה. מבשלים על אש נמוכה עם מכסה כשעה.

11

Pasqua é una buona scusa per fare le pulizie anche al blog, sistemare i vecchi post, stupirsi dalle prime foto e riscoprire ricette dimenticate. La ricetta dei carciofi è stata una delle prime che ho pubblicato, me l'ha data la mamma di un amico la cui cucina tradizionale mi è stata di grande ispirazione.

9

  • Carciofi e patate
    Ricetta per 4 persone
  • 4 Carciofi
  • 4 Patate
  • 1 Limone
  • 3 Spicchi d'aglio
  • Prezzemolo
  • Peperoncino
  • Sale e pepe

Pulire i carciofi: eliminare le foglie esterne e le spine, tagliando la parte superiore. Tagliare in due nel senso della lunghezza e ogni metà ancora in due o in quattro parti uguali. Eliminare la peluria e immergere i carciofi in acqua e succo di limone. Nel frattempo pulire e tagliare a cubetti le patate. In una padella antiaderente sistemare un strato di caciofi, tra gli spazi liberi adagiare le patate, l'aglio e infine il prezzemolo tritato, peperoncino, sale e pepe. Versare un filo d'olio d'oliva e aggiungere acqua fino a metà altezza. Cuocere con coperchio a fuoco lento circa un'ora.

12

 

המנה צמחונית, טבעונית, סופר טעימה
וגם כשרה לפסח
///
חג שמח לכולם!

  1. הדר

    התמונות מקסימות! ביחס לתחילת הבלוג, זה פשוט מדהים כמה שלמדת וצברת נסיון!
    מוכשרת שכמותך 🙂 😉

  2. Luca

    Ciao, questa ricetta mi ricorda molto i pranzetti in Liguria. Non vedo l'ora di provare a cucinare io i carciofi.

  3. חיה

    נהדר , אני חושבת שהתמונות מעידות על התפתחות ומסע . הייתי משאירה אותן איך שהן . אי השלמות וההתפתחות חשובים לא פחות מהשלמות .
    שיהיה חג שמח
    חיה

    1. Sharon
      Sharon

      צודקת לחלוטין, נקודה מעניינת למחשבה. חג שמח גם לך!

  4. וויני

    מתכון שמאדדדדדדד מתאים לצמחונית כמוני 🙂

    חחחח מאד מזכיר את מה שקורה אצלי. אם היית רואה את התמונות ברשומות הראשונות שלי היית מזדעזעת. אני הרבה מרבה להכין שוב ולצלם מחדש.
    אני לא יודעת איך צילמת פעם אבל אני יודעת שעכשיו התמונות מדהימות!! ומאד מעוררות תיאבון

    מאחלת לך פסח נהדר!!

    1. Sharon
      Sharon

      🙂 תודה וויני! זעזוע זאת ההגדרה הנכונה
      חג שמח גם לך!

  5. Maya Levi

    Sounds great.
    Do you take off all the leaves until you reach the heart?

  6. לבנת דמארי

    כל פעם שאני נכנסת לבלוג אני נהנית מחדש. דרך אגב ההתפתחות שלו בהחלט ניכרת לעין ובמיוחד העיצוב החדש… יישר כוח גדול ותודה רבה על השיתוף

  7. טעמים שרואים מכאן

    נפלא!!!
    אני תמיד מחפשת מתכונים חדשים עם הירק הנדיר והחמקמק הזה!!
    המתכון שלך בהחלט מושלם כתוספת לשולחן הסדר.
    גזרתי ושמרתי 🙂

  8. Elena

    Ciao Sharon un piatto delizioso, adoro patate e carciofi e con quel pizzico di peperoncino aggiungi sapore e bontà! Ti faccio gli auguri di una buona Pasqua se non ricordo male è appena passata quella ebraica e ti abbraccio!
    Ely

  9. Marta e Mimma

    Un accoppiamento classico e intramontabile le patate con i carciofi, che fame!! 🙂 bellissime foto. Bacio

  10. יערה

    היי זה נראה מקסים, כמה שאלות – אפשר להכין את זה עם לביבות ארטישוק קפואים? אפשר להשמיט את הצ'ילי?
    תודה!

    1. Sharon
      Sharon

      היי יערה
      לגבי הצ'ילי – אין בעיה, לגבי הארטישוק הקפוא, תלוי. הוא כביכול כבר מבושל? נראה לי שהוא יהיה מוכן הרבה יותר מהר מארטישוק טרי, אז הייתי מציעה להתחיל עם התפוחי אדמה ואז באמצע הדרך להוסיף את הארטישוק. ולא להגזים עם המים, כי הקפואים בטוח מפרישים נוזלים.

      1. יערה

        מעולה תודה רבה לך! אני פשוט לא משיגה פה ארטישוקים קטנים כבר.. תודה!

  11. lital

    שרון הגעתי לבלוג שלך דרך מתכון משותף שנטלי מעוגיו.נט פרסמה.
    המתכונים שלך נראים מעולים ומגרים בטירוף ואין ספק שעשיו נוספה לי עבודה (כל סופ"ש אני מנסה מתכון חדש מבלוג של נטלי ועכשיו אני גם אנסה את המתכונים שלך)
    וגם עשית לי חשק עז להגיע לאיטליה 🙂

COMMENTS