EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

בורמוליקוס

מיוחדים

Specialità

כל שנה בבוקר שאחרי הסדר אנחנו מתעוררים לריח בורמוליקוס שסבתא רחל מטגנת במטבח. כל אחד מבני הבית קם בתורו ועובר במטבח לגנוב בורמוליקוס או שניים עד שכולם מקיצים ומתיישבים סביב השולחן שבמרכזו  צלחת עמוסה בלביבות מצה מטוגנות. אפשר לאכול אותן עם גבינה לבנה, ריבה או לפזר עליהן סוכר.

מצרכים:
4 מצות
3 ביצים
חצי קופסא קטנה של גבינה לבנה
מלח ופלפל לפי הטעם

משרים את המצות במים עד שהן מתרככות, סוחטים ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב עד לקבלת עיסה אחידה. מחממים שמן במחבת ובעזרת שתי כפיות יוצרים לביבות ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה.

בתאבון וחג שמח לכולם!

  1. בוב

    ובכן, ניסינו. יצא מוצלח מאד.

    האמת היא שזו וריאציה על המצהברייט שאנחנו מכינים. אצלנו יש גבנצ במקום לבנה וקצת חלב. החידוש הגדול אצלך הוא הרטבת המצות שעושה את כל העסק להרבה יותר נעים 🙂

  2. Sharon
    Sharon Gur

    שמחה שאהבתם! שנה הבאה ננסה את השידרוגים, נגמרו לנו המצות וחזרנו לשגרת הפסטה 🙂

  3. שרון

    אצלנו מוסיפים לבלילה גבינה מלוחה או בצל, תלוי מה מתחשק באותו הרגע…
    ניסיון שלי להוריד כמויות שמן הצליח, ואני מטגנת בממש מעט שמן (הרבה פחות מחצי גובה).
    שיהיה חג שמח וטעים

    1. Sharon
      Sharon

      אני אנסה את השדרוג שנה הבאה! חג שמח וטעים גם לך!

COMMENTS