EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

ביסקוטי חמוציות

מתכונים

Biscotti ai cranberries

Ricette

עוגיות
קנטוצי' / קנטוצ'יני / ביסקוטי / מנדלברוט
עם תוספת
שקדים / אגוזים / פירות יבשים / שוקולד
חתוכות
דק / עבה / ישר / באלכסון
מוגשות לצד
קפה / תה / יין קינוח

כל האפשרויות נכונות / מוצלחות,
רק לבחור ולהכין.

המתכון המקורי של
Labna.it

Cantuccini

  • ביסקוטי חמוציות
  • 2 ביצים
  • 250 גרם כוס קמח
  • 1 כפית א.אפייה
  • 150 גרם סוכר חום
  • 8 כפות שמן
  • 1 כפית ת.וניל
  • 150 גרם חמוציות
  • **ניתן להחליף את החמוציות בתוספת אחרת
  • (שוקולד קצוץ, פיסטוקים, אגוזים, שקדים, פירות יבשים וכו')

מקציפים בקערה ביצים, שמן, סוכר ווניל, מנפים פנימה קמח וא.אפייה
ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד. מוסיפים את החמוציות ומערבבים,
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה.
אחרי שהבצק התקרר יוצרים שני נקניקים ארוכים ושטוחים, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש על  180°
כעשרים דקות – עד קבלת צבע.
מוציאים מהתנור ומניחים לכיכרות להתקרר מספר דקות. חותכים לפרוסות אלכסוניות ומניחים שוב בתבנית לאפייה חוזרת, 180 מעלות, 5-10 דקות.

Dolcetti
Cantucci / Cantuccini / Biscotti / Mandelbrot
Con
mandorle / noci / frutta secca / cioccolato
Tagliati
fini / spessi / dritti / obliqui
Serviti con
caffé / te / vin santo

Tutte le opzioni vanno bene,
basta sceglierle e infornarle.

La ricetta originale
é di Labna.it

biscotti

  • Biscotti ai cranberries
  • 2 uova
  • 250 grammi di farina
  • 1 cucchiaino di lievito per dolci
  • 150 grammi di zucchero di canna
  • mezzo bicchiere di olio
  • estratto di vaniglia
  • 150 gr cranberries secchi
  • ** Si possono alternare i cranberries con
  • mandorle / noci/ cioccolato tritato / frutta secca /…

Frustare in una ciotola uova, zucchero, olio e vaniglia, settacciare e aggiungere farina e lievito. Incorporare i cranberries e mescolare fino ad ottenere un impasto omogeneo. Coprire la ciotola con la pellicola e far riposare in frigo per un'oretta..

Togliere la pasta dal frigo e formare due filoni lunghi. 
Disporre su una placca foderata con carta antiaderente e cuocere in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 15 min. Sfornare e lasciare intiepedire per qualche minuto,
tagliare a fette in senso diagonale e rimettere nel forno per altri 5-10 min.

Buon weekend סופ"ש נעים

  1. Ely

    Che delizia, amica mia! 😀 Mi piacciono tanto questi biscottini e anche il loro aspetto è qualcosa di unico! Complimenti, di vero cuore! Un abbraccio con affetto! 🙂

  2. Elena

    Che belli questi cantucci un po diversi croccanti e colorati, un bacione

  3. מקופלת

    אוף, כמה זמן אני מתכננת להכין ביסקוטי ולא עושה….טוב,אולי מחר…אחלה מתכון

    1. Sharon
      Sharon

      אני תיכננתי שנים, תמיד היה נראה לי ארוך להכניס, להוציא, לחתוך, שוב להכניס.. אבל זה הולך תיק תק ויוצא טעים טעים 🙂

  4. איילה

    נראה יאמי. ממש אוהבת בישקוטים.

  5. Miss Pudding

    הצילומים שלך מצוינים! עבודה ממש מדויקת, נהדרת ומלאת ניחוח.

  6. עודד

    מתכון מעולה, אפיתי אתמול עם האינדיאנית הקטנה (4). לא יכולנו להתאפק שיצטננו וטעמנו כמה חמים. במקום חמוציות שעומדות להגמר, שמנו משמשים אורגנים מיובשים ושקדים. תודה!

    1. Sharon
      Sharon

      תודה שחזרת לספר! כיף לשמוע ופעם הבאה אנסה את המשמשים והשקדים שלכם!

  7. עודד

    הכנתי שוב. הפעם הוספתי לקמח שתי כפות קקאו טוב ובמקום חמוציות, 150 גרם של שוקולד מריר טוב, שבור לקוביות קטנות. יצא מעולה!

  8. sharon eshet

    טו בשבט שמח!!! נראה מעולה… אשמור את המתכון לפעם אחרת…. קצת בדיאטה….סוף סוף יש "הפוגה" מכל החגים המשמינים ….:)

  9. ענבר

    הי!
    המתכון מיד עשה לי חשק ורצתי לקנות חמוציות. שתי שאלות-
    – האם אחרי האפייה הראשונה הגליל אמור להיות אפוי גם מבפנים והאפייה השנייה היא רק לייבוש? כי אצלי אחרי רבע שעה הגליל הזהיב אבל לא היה אפוי בפנים, והמשכתי אפייה + ייבוש באפייה השנייה. זה בסדר או להשאיר יותר זמן בתנור לאפייה הראשונה?
    – הבצק יצא לי מאוד מאוד דביק, וגם אחרי הקירור במקרר לא הצלחתי לעבוד איתו והייתי צריכה להוסיף לא מעט קמח. מוכר לך? האם עוד זמן במקרר היה פותר את זה?

    הכנתי עם חמוציות ושוקולד, וזה עכשיו בתנור ומריח נפלא!! אני מתה לטעום כבר 🙂

    תודה על המתכון, ותודה ששיתפת אותו שוב בפייסבוק לכבוד ט"ו בשבט

    1. Sharon
      Sharon

      היי ענבר!
      אחרי אפייה ראשונה הוא אמור לצאת מעט לא אפוי אבל לא ״חי״
      והבצק יוצא קצת שמנוני אבל לא כמו שתיארת. אני אמדוד פעם הבאה במדויק את הכמות של השמן ואעדכן במתכון.
      תודה שחזרת לספר ואשמח לשמוע איך יצא.

      1. ענבר

        יצא טעיייים!!
        אני מתקשה להתאפק ולא לאכול הכל עכשיו לבד 🙂
        אולי שמתי יותר מידי שמן, השתמשתי בכוס מדידה שונה מהרגיל. לא נורא, הוספתי קמח והכול הסתדר. פעם הבאה אשאיר קצת יותר זמן באפייה הראשונה.

        בכל מקרה- יצא מעולה, המתכון נכנס לי מיידית לספר המתכונים 🙂

        1. Sharon
          Sharon

          שמחה לשמוע! אני הכנתי אותם ביום שישי עם מיקס של פירות יבשים. עד הערב לא נשאר להם זכר. ממכר בטירוף.

  10. Dina Rubinstein

    I've made this recipe a lot, and I love it, but always had a hard time with cutting the cookies without making a mess – until now. I used a pizza cutter, and everything was so much easier! I'll be making these even more now!

COMMENTS