EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת גזר מתוּקה

מתכונים

Ricette

הפוסט הזה מוקדש לכל אותם האנשים אשר נוהגים להרים גבה (כולל אותי בכבודי ובעצמי) ולהיות ספקנים לגבי עוגות גזר למיניהן. את המתכון לעוגה קיבלתי לא מזמן מחברה והחלטתי לנסות אותו כדי לשים סוף לשאלות ולהרהורים לגבי הקשר בין גזר לעוגה, שלי אישית לא היה ברור מאליו. התשובה היתה חד משמעית – אכן קשור!  ממליצה לא לעשות את הטעות שלי ולהכין רק חצי מהכמות, העוגה מתחסלת במהירות ולא נשאר ממנה אפילו פירור…

המתכון באדיבות ליעד גפן
כמות לשתי תבניות בקוטר 20 ס"מ
או תבנית אחת גדולה

להכנת העוגה:

3 כוסות סוכר דמררה או חום
4 ביצים
113 גרם חמאה, מומסת ובטמפרטורת החדר
¾ כוס מיץ תפוזים (או חצי תפוזים + מיץ אחר לבחירה)
2 כפיות קליפת תפוז מגוררת
1 כפית תמצית וניל
2 כפיות קינמון
½ כפית פלפל אנגלי
½ כפית אגוז מוסקט
½ כפית מלח
3 כוסות קמח רגיל
2 כפיות אבקת סודה לשתיה
3 כוסות גזרים מגוררים (בערך 5 גזרים גדולים)

טורפים בקערה את הסוכר והביצים לעיסה חלקה. מוסיפים את החמאה המומסת, מיץ התפוזים, קליפת התפוז המגוררת, תמצית הוניל, התבלינים והמלח. טורפים היטב. מנפים לתוך הקערה את הקמח ואבקת הסודה לשתיה ומערבבים בעדינות לעיסה חלקה. מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים. מחלקים בין התבניות ואופים כארבעים דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות  עד שקיסם יוצא נקי. מצננים את העוגה לפני הציפוי.

להכנת הציפוי:

160 גר' גבינת שמנת
60 גר' חמאה
100 גר' אבקת סוכר

מערבבים במיקסר את החמאה יחד עם הגבינה עד לקבלת קרם חלק, מוסיפים את אבקת הסוכר, מערבבים היטב ומורחים בעזרת מרית או סכין על העוגות.

  1. ליעד

    אהבתי (((: ראית שהמפה בתמונה היא כמו הרקע לבלוג ((: אהבתי פלוס

COMMENTS