EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

אנטיפסטי קיצי

פסטות ואיטלקי

Antipasti estivi

Pasta e primi

למי שעוקב אחרי עמוד הפייסבוק ו/או האינסטגרם של הבלוג, ודאי יצא לראות שהגינה שלנו השנה מניבה תפוקה בכמויות מסחריות. חלק הולך למשפחה, חלק לשכנים, חלק כבר נכנס לצנצנות לקראת החורף, חלק במקפיא ועדיין, נשארת לנו כמות מכובדת אותה אנחנו צורכים על בסיס יומי. זה כמובן מצריך המון זמן במטבח לבישולים, מה שלא תמיד קיים, ככה שמתכונים זריזים וכאלו שמתאים לימי הקיץ החמים תמיד מתקבלים אצלי בשמחה (אם יש לכם כאלו, מוזמנים לשתף!). ורגע לפני שנגמר הקיץ, קבלו שני רעיונות לסלטי אנטיפסטי מהירים שלמדתי להכין מחמותי. בכוונה לא מצויינות הכמויות, ממליצה בחום ללכת לפי הטעם שלכם.

pomodori

  • סלט קישואים קלויים
  • קישואים
    לימון
    צרור פטרוזליה
    שמן זית
    מלח פלפל
  • חותכים את הקישואים לפרוסות בעובי חצי ס״מ. על מחבת פסים או בגריל צולים אותם עד שהם חרוכים ורכים. חותכים את הקישואים הקלויים לקוביות קטנות, קוצצים את הפטרוזליה ומערבבים יחד. מתבלים בהרבה מיץ לימון, שמן זית, מלח ופלפל.
    אפשר להוסיף או להחליף את הקישוא בחציל.
  • סלט עגבניות ולחם (פנצנלה)
  • עגבניות
    לחם יבש
    בצל סגול
    זיתים
    גבינת פטה/בולגרית
    בזיליקום
    חומץ תפוחים
    שמן זית
    מלח פלפל
  • חותכים את הלחם היבש לקוביות. בקערה מערבבים כמות שווה של חומץ ומים. מרטיבים את קוביות הלחם במשרה, סוחטים ומעבירים לקערה. חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות, פורסים לטבעות את הבצל ומוסיפים לקערה יחד עם זיתים, גבינת פטה ובזיליקום קצוץ. מתבלים בשמן זית, מלח ופלפל.

Chi segue il blog tramite la pagina di Facebook o quella di Instagram, sicuramente ha notato la quantità' industriale di verdura che produce quest' anno il nostro orto. Raccogliere la verdura fresca tutti i giorni e'  stupendo ma richiede anche tanto tempo in cucina, cosa che manca sempre e anche per questo motivo sono sempre alla ricerca di ricette semplici, veloci e soprattutto buone. Oggi ve ne porto due, rubate a mia suocera, ottime per queste periodo estivo. Non cercate le quantità' nelle ricette, seguite semplicemente il vostro gusto personale!

zucchini

  • Insalata di Zucchine
  • Zucchine
    Limone
  • Prezzemolo
    Olio di Oliva
    Sale e pepe
  • Tagliare a fette di ca. mezzo cm le zucchine e cuocerle sulla bistecchiera o nella griglia. Tagliare le zucchine   grigliate a cubetti e aggiungere prezzemolo tritato. Condire con limone, olio d'oliva, sale e pepe. Si possono sostituire o aggiungere alle zucchine le melanzane.
  • Panzanella
  • Pomodori
  • Pane secco
  • Scalogno
    Olive
  • Feta
    Basilico
    Aceto di mela
    Olio di Oliva
    Sale e pepe
  • Tagliare a cubetti il pane secco. In una terrina mescolare in quantità' uguale acqua e aceto. Bagnare bene il pane, strizzare e mettere in una ciottola. Tagliare a fette i pomodori, ad anelli lo scalogno, aggiungere olive, feta, e basilico tritato.  Condire a piacere con olio d'oliva, sale e pepe.

סוף קיץ נעים!

  1. נטלי

    שניהם נראים מעולה אבל הסלט קישואים קנה אותי לגמרי! מנסה ה-י-ו-ם-! ♥

  2. נטע

    נראה מעולה, מקווה להכין כבר היום. תודה רבה!
    אם יש לך אפשרות לשתף איך את משמרת את הירקות בצנצנות אני אשמח למתכונים והוראות:) תודה:)

    1. Sharon
      Sharon

      היי נטע, בבלוג יש מתכונים לחצילים וקישואים בשמן, מצרפת לך את הלינקים. http://www.pastaeveryday.co.il/my-pantry/
      http://www.pastaeveryday.co.il/חצילים-בשמן/
      עגבניות שרי אני חוצה, וצולה בתנור עם מלח גס כשעה, אח״כ מסדרת בצנצנות עם רוזמרין ומכסה בשמן זית.
      ומעגבניות אני מבשלת רוטב עם תבלינים לפי הטעם, מכניסה לצנצנות ומבשלת אותם בסיר עם מים עד שהמכסה נאטם.

COMMENTS