EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגיות קרנבל

עוגות ומתוקים

Dolci di carnevale

Torte e dolci

היי! חזרתי.

אחרי תקופה ארוכה של היעדרות עקב שינוי סטטוס (אני אמא לשניים!!) אני מתחילה לאט לאט לחזור לעצמי, לעבודה, לבית, למטבח, למצלמה ולבלוג. תודה למי שחיכה ולמי שמצטרף עכשיו.
אז קבלו באהבה רבה – פוסט חדש!

פברואר כבר כאן, (גם לכם מרגיש שהזמן טסססס?) זה חודש של קרנבלים באיטליה, מסיבות, תחפושות, מסיכות וכמובן – מתוקים. ואיך לא -מטוגנים. הדוֹלצ׳ה המסורתי הכי מזוהה עם הקרנבל הוא הקיַאקרֵה (Chiacchere) – דפי בצק דקיקים ומטוגנים. מכינים אותם בכל איטליה, רק שלכל איזור יש את השם וצורת החיתוך שאופיינים לו. כאן בצפון, קוראים לעוגיות האלו קיאקרה (פטפוטים) או גם בוּגִ'יה (שקרים).
את הבצק לוקח בדיוק חמש דקות להכין, אולי קצת פחות וסוד ההצלחה טמון ברידוד. הבצק צריך להיות דק דק דק. אם יש לכם מכונת פסטה – זה הזמן להוציא אותה מהמדף העליון.

DSC_5030 copy

  • קיאקרה – עוגיות איטלקיות מטוגנות
  • 1 ביצה
    1 כף שמן
    1 כף סוכר
    1 כף ברנדי או ליקר אחר
    1 כוס קמח
    גרידה מלימון אחד
    אבקת סוכר לקישוט
    שמן לטיגון (מומלץ שמן בוטנים)
  • טורפים בקערה ביצה, שמן, סוכר, ברנדי וגרידת לימון. מוסיפים בהדרגה קמח ומתחילים ללוש עד שמתקבל בצק אחיד ואלסטי. לוקחים רבע מהבצק ועם מערוך מרדדים עד לקבלת דף דקיק, במידה ואתם משתמשים במכונת פסטה, רדדו את הבצק עד החריץ הדק ביותר. מניחים את הבצק המרודד על משטח מקומח ובעזרת סכין או גלגלת חותכים רצועות רחבות וארוכות. חוזרים על אותן הפעולות עם הבצק הנותר. במחבת עמוקה מחממים שמן, מטגנים את הרצועות מספר רגעים מכל צד וברגע שהן מתקשות ומקבלות צבע זהוב מוציאים אותן ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
    לאחר שהתקררו לחלוטין לפזר עליהן בנדיבות אבקת סוכר.

Ciao! Sono di nuovo qui

Dopo una lunga pausa dovuta ad un cambiamento di status (ora sono mamma di DUE!!) finalmente riesco a trovare di nuovo il tempo per me stessa, per i miei impegni, e per il blog.

Non ci credo ma siamo gia' al mese di febbraio (anche a voi sembra che il tempo VOLA!?). Sapete tutti che e' il mese del carnevale, delle feste, maschere, costumi, e non si può ovviamente festeggiare senza dolci – fritti! Naturalmente parlo delle chiacchiere (bugie o frappe o come le chiamate voi).
Ho scoperto l'anno scorso che sono i dolcetti più facili al mondo da preparare a casa, e vi lascio una ricetta velocissima.
Fatte solo attenzione perché una tira l'altra!

DSC_5081 copy

  • Chiacchiere
  • 1 uovo
  • 1 cucchiaio di olio
    1 cucchiaio di zucchero
    1 cucchiaio di brandy o altro liquore
    1 bicchiere di farina
    scorza di un limone
  • zucchero a velo per decorare
  • Olio di arachidi per friggere
  • Frustare in una terrina uovo, olio, zucchero, brandy e scorza di limone. Aggiungere gradualmente la farina e lavorare a mano fino ad ottenere una pasta omogenea. Dividere la pasta in quattro, stendere la prima porzione con un mattarello  una sfoglia sottilissima, o meglio ancora con la macchina per la pasta. Eseguire la procedura con le altre porzioni. Con una rotella creare strisce lunghe e larghe, friggere in una padella per qualche istante o finche' non risultano rigide e dorate. Lasciare raffreddare su un teglia foderata con la carta assorbente e cospargere con lo zucchero a velo.

 !Buon Carnevale

< Previous Page
  1. לימור רזפינג'טו

    מזל טוב! שמחתי לקבל את הפוסט מחכה לעוד…..

  2. עמרי

    כל פעם מחדש זה מדהים אותי לראות כמה דימיון יש בין מטבחים ממקומות שונים ורחוקים זה מזה בעולם: אצל הבוכרים יש קינוח מסורתי שנקרא חושקליק ונראה כמעט אותו דבר, רק שאצלם הוא עגול.
    וכמובן, איזה כיף שחזרת!

  3. ריבי

    ברוכה השווה! תמיד חשבתי שרק אצל היהודים כל חג זה תרוץ לאוכל אבל כנראה שאצל כולם זה ככה.

  4. Tola

    נראה ממש טעים!!
    במקום שמן בוטנים , מה עוד אפשרויות(חוץ מקנולה(?

  5. חן

    המון מזל טוב!!
    נראה מקסים ואשמח לקרוא עוד

  6. Elena

    Ecco ti ho ritrovato, sul vecchio blog non vedevo più nulla!Congratulazioni per la seconda nascita, un bel daffare ma una grande gioia! Le chiacchiere sono sempre dolci golosissimi! Un bacione

COMMENTS

להגיב על נטלי לבטל