EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

Chocolate chip cookies

מתכונים

Ricette

אני אתחיל עם וידוי קטן, קשה לי עם מתכונים מסובכים, ארוכים או כאלו שדורשים מצרכים שאין להשיג אותם במכולת מתחת לבית. לאכול כן, להכין לא. אחרי שראיתי את המתכון בבלוג המשגע Delicious days  החלטתי שמדי פעם אפשר לאמץ את המשפט "קשה יש רק בלחם" ונסעתי לסופר בעיר הגדולה.

Voglio iniziare questo post confessandovi che trovo difficoltà con le ricette complicate, troppo lunghe o i cui ingredienti non si trovino nel negozio sotto casa. Dopo aver letto una ricetta su questo bellissimo blog: Delicious days, ho deciso di trasgredire le mie regole e guidare fino al supermercato della città.

השלב הראשון במתכון דורש השחמה של החמאה. זרקתי גוש חמאה לסיר, ערבבתי מדי פעם תוך כדי עיסוקים נוספים במטבח עד ששרפתי את החמאה, את הסיר ואת הכף. זאת היתה דוגמא איך לא עושים חמאה חומה. הנסיון השני היה יותר מוצלח, חתכתי את החמאה לקוביות, העברתי לסיר חדש וערבבתי במטרפה ידנית כאילו אין מחר עד שקרה הנס וריח של אגוזים הציף את המטבח והחמאה הפכה חומה -הללויה!
**לקחים מהשטח:  צבע חום זה צבע חום, לא גוון של צהוב. ריח של אגוזים באמת עולה מהחמאה אל תנסו לשכנע את עצמכם שאתם מצוננים והאף סתום.

La prima fase della ricetta richiede di preparare il burro nocciola. Ho lanciato in pentola una pannetto intero di burro ma facendo nel mentre altre cose sono riuscita a far imbrunire il burro, la pentola e il mestolo. Questo era un esempio di come non si fa il burro nocciola. Il secondo tentativo ha avuto più successo: ho tagliato il secondo pannetto a cubetti e ho mescolato senza sosta. Un'attimo prima di perdere la mano è successo un miracolo, un'aroma di nocciola ha avvolto la cucina e il burro ha preso un bel colore marrone. **Conclusioni tratte dall'esperimento: Il colore marrone è solo marrone, non un'altra tonalità di giallo. Anche se può sembrare incredibile l'aroma di nocciola si sprigiona veramente, non autoconvincetevi di avere raffredore o il naso chiuso.

 בשלב הבא מקציפים ביצים סוכר לבן וסוכר מוסקובדו. המוכרת בסופר הביאה לי סוכר חום מהסוג הכהה, אמרה שזה ממש דומה, כמובן שהאמנתי לה וגם אם לא, איפה קונים פה סוכר מוסקובדו? אחרי ההקצפה מוסיפים את  החמאה החומה שבינתיים התקררה ומערבבים היטב. אין תמונות כי סוכר חום וחמאה חומה יוצרים עיסה חומה שפשוט מאד עדיף לא לצלם. מוסיפים מלח, סודה לשתייה וקמח מסוג 550 – אחרי שעה מול מדף הקמחים וקריאה של כל האותיות הקטנות בעקבות הספרות האבודות התייאשתי ולקחתי קמח לבן רגיל.

Nella seconda fase bisogna ammalgamare le uova, lo zucchero bianco e lo zucchero muscovado. La commessa al supermercato mi ha consigliato un'altro tipo, sempre scuro, dicendomi che era quello più simile. Io le ho creduto, se anche non l'avvessi fatto, dove avrei trovato questo zucchero muscovado? Dopo avere preparato l'impasto  di uova e zucchero si aggiunge il burro nocciala che  nel frattempo si è raffredato. Non ci sono foto perchè zucchero marrone e burro marrone creano un impasto marrone che sarebbe meglio non fotografare. Si aggiunge sale, bicarbonato e farina tipo 550, dopo un'ora di ricerca davanti allo scafale delle farine cercando questi numeri ho deciso di usare la solita farina bianca.

הקמח מעדן את הצבע

מוסיפים לבצק תוספות לבחירה. אני בחרתי בשוקולד מריר קצוץ ובייגלה עם מלח גס מעליו שחתכתי לחתיכות קטנות עם סכין (עם הידיים יצאו לי חתיכות או גדולות מדי או מפוררות מדי). אני הייתי ממליצה בשלב זה לקרב את השואב אבק אליכם, יש אפשרות סבירה מאד שחתיכות בייגלה יתעופפו להן לכל עבר, אחרי שתי החתיכות הראשונות שתרימו מהרצפה סביר להניח שגם אתם תעשו כאילו לא שמתם לב שמשהו נפל. וטיפ אחרון, אם עובדים יחפים אין סכנה שהם ימעכו מתחת לסוליית הנעל.

Adesso è il momento di scegliere gli ingredienti di completamento. Io ho scelto il cioccolato fondente tagliato a cubbettini e le mini bretzel tagliate  con il coltello perche con le mani mi venivano pezzi troppo grossi o sbricciolati. Vi consiglio di avvicinare l'aspira polvere alla cucina perche dopo il secondo pezzo di brezel caduto per terra, raccolto e buttato via farete anche voi finta di non vedere gli altri pezzi volanti. Un'ultimo consiglio, lavorate a piedi nudi per non schiacciare i pezzettini sotto la suola delle scarpe.

הבייגלה המעופף

עכשיו מחממים את התנור, 175 מעלות, מסדרים בתבנית עיגולי בצק עם רווחים נאים בין אחד לשני ואופים עד שהעוגיות מתחילות לקבל צבע, לא להשחים יותר מדי. מוציאים את התבנית, העוגיות יוצאות רכות אך תוך כמה דקות הן מתקשות וזה הזמן לעשות פוווו, לטעום ולהגיד איזה מזל שלא התייאשתי אחרי נסיון החמאה הראשון או לפולנים שבינינו, זאת פעם אחרונה שאני מכינה את העוגיות האלו, פשוט אי אפשר להפסיק לאכול אותן!

Adesso si scalada il forno, a 175 gradi, si preparano le palline piccole e si inforna per pochi minuti, finche iniziano a dorarsi. Si toglie la teglia dal forno,  i biscotti escono quando sono ancora morbidi però dopo qualche minuto si induriscono, questo è il giusto momento per soffiare su uno per assaggiarlo, vi assicuro che non potrete smettere di assaggiarli tutti!

השוקולד יותר פשוט לחיתוך

ולפינת התכלס:
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר קצוץ
150 גרם סוכר מוסקובדו
50 גרם סוכר לבן
1 ביצה
1 חלמון
225 גרם קמח מסוג 550
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח

משחימים את החמאה בסיר, מעבירים אותה מיד לקערה ומניחים לה להתקרר כחצי שעה. מקציפים בקערה את שני סוגי הסוכר, הביצה והחלמון עד לקבלת קרם אחיד. מאחדים את הקרם שהתקבל עם החמאה החומה, מערבבים ומוסיפים את הקמח, סודה לשתיה ומלח ובסוף את השוקולד הקצוץ וחתיכות בייגלה (או תוספת אחרת). יוצרים כדורים קטנים, מסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשאירים רווח בין עוגיה אחת לשניה. אופים בתנור שחומם מראש על 175 מעלות בין 12-14 דקות עד שהן מתחילות לקבל צבע, מוציאים ומניחים להן להתקשות.

In poche parole:
150 gr. burro

150 gr. cioccolato fondente
150 gr. zucchero muscovado
50 gr. zucchero semolato
1 uovo
1 tuorlo
225 gr. farina tipo 550
½ cucchiaino di sale
½ cucchiaino di bicarbonato di sodio

Scaldare il burro in una pentola, mescolando finchè diventa marrone, togliere dal fuoco e metterlo subito in una ciotola a raffredare. Ammalgamare bene i due tipi di zucchero con le uova, quando si ottiene una crema liscia si aggiunge il burro nocciola. Unire all'impasto la farina, il sale e il bicarbonato.  Infine aggiungere alla pasta gli ingredienti scelti di completamento. Formare delle piccole palline, disponendole con spazio lasciato tra una e l'altra in una teglia foderata con carta da forno. Infornare in un forno preriscaldato a 175 gradi per 12-14 minuti.

Chocolate chip cookies

שבוע טוב | Buona settimana

  1. אפרת

    שרון,
    הבלוג שלך מקסים! הכתיבה שלך אישית ומרתקת, בא לי לבוא לבקר אותך על האגם ולאכול עוגיות 🙂
    מחכה לפוסט הבא!

  2. sharon eshet

    שרוני נראה מדהים כרגיל 🙂
    לפעמים מצחיק אותי התיאום בינינו- אצלנו שחר ורון הכינו היום מתכון של עוגיות שוקולד צ'יפס עם קוואקר וגרידת תפוז- יצא אחלה…

  3. חיה

    הסיפור עם החמאה יכול לבאס אותי .. אבל שאפו על ההתמדה.
    התמונה האחרונה מבהירה למה היה כדאי להתעקש…
    תודה
    חיה

    1. Sharon
      Sharon Gur

      גם אותי ביאס 🙂 שמחה שהצלחתי להעביר בתמונה, היה קצת קשה עם כל החום הזה. תודה ויום טוב!

  4. marxmus

    השילוב של הבייגלה מפתיע, שווה לנסות
    המשך שבוע נעים

  5. תתי

    בקריאה ראשונה נראה מסובך….
    יש מצב שאכין את זה לסופ"ש 🙂

  6. אמיליה

    פשוט נראה מעולה
    אבל לא פשוט..

    כל הכבוד על ההתמדה התוצאות נראות מעולה.

    ומכיוון שאתגר החמאה שהופכת לניחוח אגוזים לא יצא לי מהראש
    אני כניראה איאלץ להכין את השוקלדצ'יפס המורכבות האלה.
    דיווחים בהמשך.

  7. עדי

    פשוט מדהימות!!!! שנים אני מחפשת את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ׳יפס ואני שמחה להודיע שסוף סוף מצאתי.תודה!!!!!!

  8. עדי

    פשוט מדהימות!!!! שנים אני מחפשת את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ׳יפס ואני שמחה להודיע שסוף סוף מצאתי.תודה!!!!!!

COMMENTS