EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

שוקולטה איטלקית

מיוחדים

Cioccolata calda

Specialità

עשרים בלוגרים ישראלים נפגשים וירטואלית לבשל ביחד. רחלי קרוט (הסופר מוכשרת) יזמה את הפרוייקט ובכל פעם נבחר נושא אותו מציג כל בלוגר מנקודת המבט שלו. הפעם נפגשנו לבשל נחמה ואין באמת כמו כוס שוקו חם כדי לרומם ולחמם בעונה הקרירה והמנומנמת הזאת של השנה. הפקטור האיטלקי משדרג לרמות אחרות את המשקה התמים הזה ומשאיר הרבה אבק לשוקולית הנוסטלגית. תכירו את השוקולטה, מגישים אותה בחודשי החורף בכל בית קפה באיטליה, היא סמיכה ועשירה בטעמה ויש לה מרקם שמזכיר מעדן שוקולד. זאת הנחמה שלי, הנה המתכון:

cioccolata03

  • שוקולטה חמה
  • מתכון לשני ספלים קטנים
  • 2 ספלים חלב
    1 ספל שוקולד מריר קצוץ
    2 כפיות קורנפלור
  • שופכים לסיר חלב קר וממיסים לתוכו קורנפלור. מדליקים את האש ומחממים את החלב, קצת לפני שהוא מגיע לרתיחה מוסיפים פנימה את השוקולד הקצוץ ומערבבים בעזרת מטרפה עד שהשוקולד נמס ומתקבל משקה סמיך.
  • זמן לשידרוגים: תוכלו להגיש את המשקה עם קצפת, להוסיף מעט אלכוהול/ליקר בסוף הבישול, לזרוק פנימה קוביות מרשמלו, לתבל בקינמון / תבלין חורפי אחר או כל רעיון מתוק אחר שעולה על דעתכם.

I migliori food blogger israeliani si sono ritrovati virtualmente per cucinare insieme. E' stato scelto un argomento e ogni blog ha dato la propria interpretazione personale. L'argomento è stato un cibo/piatto che allieti, che abbia la capacità di far venire un grande sorriso e scaldi il cuore. Non devo spiegarvi cosa puo fare una cioccolata calda, vero?
Questa è la mia scelta, e il mio sollievo in questi freddi giorni invernali.

cioccolata06

  • Cioccolata calda
  • Ricetta per 2 tazze
  • 2 tazze di latte
    1 tazza di cioccolato fondete tritato
    2 cucchiaini di amido di mais
  • Mettere il latte freddo in un pentolino e fare scogliere dentro l'amido di mais. Cuocere a fuoco lento, un attimo prima che bolla il latte aggiungere il cioccolato e mescolare finchè si sciolga e la cioccolata si addensi. Potete facilmente dare un tocco in più servendo con panna o aggiungendo un goccio di alcool a fine cottura. Anche spezie invernali come la cannella o cubetti di marshmallow all'americana sono un'aggiunta sfiziosa.

* לרשימת כל הבלוגים המשתתפים בפרוייקט לחצו כאן *

** את כוסות החרס היפות האלו יצרה בכישרון רב מרגו צורן בסין **

  1. פז אלסטר

    חוץ מזה שהשוקולטה שלך נראת נחמה בכוס ועכשיו היתי שותה אותה! אז גם יש לך בלוג מקסים, אהבתי מאוד …..טוב גם לגור בקומו זה לא רע 🙂

      1. גיא

        הי ניסית עם תחליפי חלב למיניהם?
        ומה את חושבת על אבקות השוקולטה שיש לכל יצרן קפה כמעט?

COMMENTS