EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

פלאן פריזאי

עוגות ומתוקים

Flan Parisien

Torte e dolci

פריז היא אחת הערים המועדפות עליי. כל כך כיף להסתובב ברחובות שלה, כל כך טעים לאכול שם, כל כך יפה להסתכל על וטרינות המתוקים המושקעים, כל כך כיף לפגוש את שרון וגלי שמכירות כל פינה ובולנז׳רי בעיר, כל כל נעים לבלות עם טל שפיגל (Desserted in Paris) הסופר-סופר מוכשר וכל כך חכם לבלות בה סופ״ש עם הפרטנריות הכי מוצלחות בעולם. אני כמובן מתכוונת לנטלי ואפרת, שהעלו השבוע פוסטים מסכמים על מה ואיפה אכלנו (ואכלנו!), מלווים בצילומים, כתובות, לינקים וכל מה שדרוש לגרום לכם להזמין את החופשה הבאה בפריז. ועד הביקור הבא, מתכון שיזכיר את הטעמים הנפלאים של העיר. פלאן פריזאי, קינוח פשוט מאד ולא מתחכם עם טעם עדין ומושלם, כזה שתשאלו איך לא הכנתם אותו עד היום.

paris3

  • פלאן פריזאי 
    ע״פ מתכון של כריסטוף מישלאק
  • לבצק בריזה:
  • 125 גרם קמח לבן
    60 גרם חמאה קרה
    30 גרם מים קרים
    קמצוץ מלח
  • מניחים בקערה קמח, יוצרים גומה ובתוכה מניחים חמאה חתוכה לקוביות ומלח. מתחילים לעבוד עם האצבעות, מוסיפים את המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר עד שהקרם מוכן.
  • לקרם:
    500 מ״ל חלב
    250 מ״ל שמנת מתוקה
    5 חלמונים
    50 גרם קורנפלֿור
    125 גרם סוכר
  • מחממים בסיר חלב ושמנת מבלי להרתיח. בקערה נפרדת טורפים חלמונים, סוכר וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים פנימה בהדרגה את החלב תוך כדי ערבוב מתמיד ומחזירים לאש. מביאים לרתיחה, מערבבים עוד כחצי דקה ומנמיכים את הלהבה. ממשיכים בערבוב נמרץ עד שמתקבל קרם סמיך. מרדדים את הבצק הקר לעובי של כ – 3 מ״מ, מרפדים עימו תבנית משומנת בגודל 20-22 ס״מ (אפשר גם תבניות אישיות). יוצקים פנימה את הקרם ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לכ- 50 דקות (קצת פחות אם הכנתם מנות אישיות), עד שהבצק מזהיב והשכבה העליונה של הקרם נשרפת קלות.
    מניחים לפלאן להתקרר לפני ההגשה.

Parigi e' una delle mie citta' preferite , e' sempre bella da girare, buonissima e golosissima da mangiare, ma il vero trucco per goderla al massimo e' girare con le giuste persone. Ho trascorso un weekend indimenticabile, grazie a Sharon e Gali, che conoscono ogni angolo e boulangerie della città', il fantastico Tal Spiegel che dovete assolutamente seguire su Desserted in Paris e ultime, non per importanza, Natalie e Efrat, nei loro blog potete (usando google traslator) trovare tutti i consigli per il vostro prossimo soggiorno a Parigi. Infine, per rimanere in tema, una ricetta per il flan parisien, un dolce semplice e delicato.

paris4

  • Flan Parisien
  • Basato su una ricetta di Christophe Michalak
  • Per la pasta Brise':
  • 125 grammi di farina tipo 00
  • 60 grammi di burro freddo
  • 30 ml acqua fredda
  • pizzico di sale
  • Disporre la farina a fontana, aggiungere burro tagliato a cubetti e sale, iniziare a lavorare con le dita. Aggiungere l'acqua e impastare fino ad ottenere una pasta omogenea. Mettere in frigo per un'oretta.
  • Per la crema:
    500 ml latte
    250 ml panna dolce
    5 albumi
    50 gr. amido di mais
    125 gr. zucchero
  • disporre sul fuoco una casseruola con il latte e la panna e riscaldare senza arrivare a bollore. Sbattere i tuorli con zucchero e amido di mais fino ad ottenere un composto omogeneo. Unire il latte, accendere di nuovo il fuoco portando a bollore il tutto, mescolare 30 secondi e abbassare di nuovo la fiamma. Mescolare in continuazione fino ad ottenere una crema densa. Stendere la pasta con un spessore di ca. 3 mm e foderare una teglia di 20-22cm (o monoporzioni). Versare la crema  e infornare nel forno preriscaldato a 180 gradi, per circa 50 min, o finché  la pasta non risulta dorata e lo strato superiore della crema non si brucia un po'. Lasciare raffreddare prima di servire.

טעמה, אהבה וביקשה לנסוע לפריז

  1. שרון

    תודה מהממת, היה כיף גדול להיפגש שוב…עד הפעם הבאה 🙂 נשיקות משתינו

  2. נטלי

    היה הכי הכי הכי כיף בעולם ואני כל כך מחכה כבר לטיול הבא שלנו ♥

COMMENTS