EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

Halloween pumpkin

בית

Casa

                                        Trovate la versione italiana sotto quella ebraica     

פוסט אחרון על חווית הבישול עם אנג'לו מסוף השבוע של המסיק שלא היה. אחרי נסיונות כושלים לחתוך תווי פנים בדלעת שהגיעה במיוחד לכבוד ההאלווין הציע המלאך אנג'לו לאכול אותה, הצעתו כמובן התקבלה פה אחד.

תפאורה אכילה להאלווין

לביצוע המנה הוא ביקש מכונת חיתוך ומיד יצאה משלחת היישר לתוך הבוידעם אך עם רדת החשכה והמשלחת שעקבותיה נעלמו התייאש השף והחל לחתוך את הדלעת עם סכין דק ככל האפשר. הבלילה הוכנה לפי העין ולא היתה אפשרות להשחיל כוס או כף מדידה בזמן ההכנה כדי לקבל הערכה אפילו גסה של הכמויות.

דק דק דק

בקערה הניח קמח ובהדרגה תוך כדי עירבוב הוסיף בירה קרה, מלח, מעט סוכר וקינמון (שהוסיף המון!) עד שהתקבלה בלילה אחידה ומעט דלילה. במחבת חימם שמן (לא זית) עם ענף של רוזמרין שהוציא כאשר השמן היה חם, טבל כל פרוסת דלעת בבלילה והכניס לשמן החם לטיגון קצר (2-3 דקות לכל צד).

מכינים את הבלילה

 עם הריחות שהציפו את הבית ואנג'לו שהגיש לנו דלעת מטוגנת פריכה ומתוקה ישר מהצלחת המרופדת בנייר סופג חזרה המשלחת מאובקת ומורעבת ובידיה מכונת החיתוך. לשמחתנו אנגג'לינו מצא לה מיד תפקיד חדש, עבר לבגדי קצב וחתך לנו פרוסות טריות של ברזאולה וספק (speck) שחתמו את אירועי סוף השבוע.

פינת הבישול של אנג'לו

~ סוף שבוע נעים ושבת שלום ~

Questo post conclude la serie di quelli dedicati ad Angelino, in attesa di nuove avventure insieme. La zucca di Halloween è stata una tentazione troppo forte, e invece di svuotarla Angelino ha proposto di mangiarcela…

!Trovata

Per preparare il piatto ha chiesto di restaurare un'affettatrice e subito una squadra di esploratori si è addentrata nei sotterranei della casa. Dopo una lunga attesa e con la fame che cresceva ha deciso di tagliare la zucca con il coltello cercando di ottenere delle fette sottili.

Speck IGP del Sudtirol

La pastella è stata preparata con farina, birra fredda,  sale, un pizzico di zucchero, cannella mischiando tutto in una terrina. Angelino ha poi riscaldato l'olio con un rametto di rosmarino nella padella, tolto appena prima di iniziare a cuocere un paio di minuti per lato  le fette di zucca intinte nella pastella.

Bresaola della Valtellina

Finito di cuocere la zucca sono arrivati gli esploratori con l'affettatrice che, non più necessaria per la verdura, è stata subito messa in funzione per affettare una bresaola Valtellinese e un ottimo speck sudtirolese.

Grazie ancora Angelo!

~ Buon weekwend ~

  1. marxmus

    השנה ממש הצטערתי שלא חוגגים האלווין בארץ. זה חג כל כך חמוד. טוב לפחות אנסה לעשות משהו עם דלעת :). חבל גם שאין מספיק מבחר של ספק בארץ. אני מתגעגע לארוחות בוקר חפוזות באיטליה עם נקניק פרוס ולחמנייה טרייה.
    סוף שבוע נעים וטעים

  2. Sharon
    Sharon Gur

    גם אני אוהבת את הארוחות בוקר באיטליה, אצלי זה קפה ובריוש בפיאצה 🙂 תודה וסופ"ש מצויין!

  3. איילה

    שרון, את כותבת כל כך מדוייק. והתמונות מקסימות.
    שבת שלום, איילה.

  4. ליעד

    פגז! כבר ניסיתי (כידוע לך) וזה רעיון מגניב! רק צריך אורחים-יצא ככ הרבה והחטיף הפך לארוחה שמנה אך טעימה (:

COMMENTS