EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

רביולי חצילים וריקוטה

מתכונים

Ravioli alla ricotta e melanzane

Ricette

מה? כבר נגמר הקיץ? חבל, דווקא היה כיף, היינו בים, באגם, בהרים, היו לנו המון אורחים, עבדנו וגם התקדמנו מאד בשיפוץ, אבל זהו, נגמרה הואקאנצה.

גם הגשמים חזרו, הימים התקצרו והגינת ירק עושה סימנים שהסתיו כבר בפתח, לזוקיני כבר קר, השעועית התעייפה, הסלרי נבל ועם החצילים והעגבניות האחרונים שהבשילו הכנתי את הרביולי האחרון של הקיץ.

Homemade Ravioli

  • רביולי חצילים וריקוטה ברוטב עגבניות
  • המתכון לבצק מבוסס על זה של סבתא של פייטרו שפירסמתי כאן
  • מתכון לבצק פסטה: 
  • 450 גרם קמח לבן
    3 ביצים גדולות
    כרבע כוס יין לבן
  • למילוי חצילים וריקוטה:
  • 2 חצילים גדולים
    250 גרם ריקוטה
    חופן עלי בזיליקום
    מלח ופלפל
  • לרוטב עגבניות:
  • 4-5 עגבניות
    שמן זית
    מלח פלפל
    בזיליקום

מכינים את המילוי: קולים על מחבת פסים, על הגז או בתנור את החצילים עד שהם מתרככים. חותכים כל חציל לאורכו ובעזרת מזלג מגרדים את הבשר מהקליפה. מעבירים לקערה ומועכים היטב – במידה והצטברו נוזלים, לסנן אותם. מוסיפים לחצילים את גבינת הריקוטה, עלי בזיליקום קצוצים ומלח פלפל לפי הטעם. מערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת קרמית – במידה והיא יוצאת רטובה מדי להוסיף כף פירורי לחם.

בזמן שהמילוי מתקרר מכינים את הבצק: מניחים את הקמח בערימה, במרכז יוצרים גומה, שוברים פנימה את הביצים, מקשקשים אותן ומוסיפים את היין. בהדרגה מוסיפים את הקמח לבלילה ולשים היטב והרבה עד שמתקבל בצק אחיד וגמיש לעבודה. אם הבצק יוצא דביק מדי להוסיף קמח ואם הוא לא מתאחד להוסיף מעט יין.
*אפשר להשתמש גם במיקסר עם וו לישה.

מרכיבים את הרביולי: יוצרים נקניק מהבצק, חותכים אותו לפרוסות עבות ומתחילים לרדד אותן במכונה מהשלב העבה עד אחד לפני הדק ביותר. מניחים את העלים שהתקבלו על משטח מקומח ובמרווחים שווים מסדרים תלוליות של המילוי.
בעזרת מכחול מרטיבים במעט מים את הבצק מסביב למילוי, מניחים מעל עלה נוסף, מהדקים היטב וחותכים בעזרת סכין, גלגלת או חותכן את הרביולי.

לרוטב עגבניות מהיר: חותכים 4-5 עגבניות עסיסיות לקוביות, מחממים במחבת מעט שמן זית, ומעבירים פנימה את העגבניות. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם (מעט סוכר במידה והן חמצמצות) ומבשלים עד להסמכת הרוטב. בסוף הבישול מוסיפים עלי בזילקום טריים.

מבשלים את הרביולי: מרתיחים בסיר מים, מוסיפים חופן מלח גס ומביאים שוב לרתיחה. מכניסים את הרביולי, ממתינים כדקה אחרי שהם צפים, מסננים ומעבירים ישירות למחבת עם הרוטב. מבשלים יחד כדקה ומגישים מיד.
** במידה ולא מכינים את הרביולי מיד, להכניס לקופסא אטומה ולשמור בהקפאה.

Homemade Ravioli

Ma è possibile che sia già finita l'estate? Un vero peccato, ci siamo divertiti tantissimo, al mare, al lago, in montagna, con i nostri ospiti e anche nei lavoretti di casa, ma le vacanze sono finite e la routine chiama. Di più, sono tornate le piogge, le giornate sono accorciate e anche l'orto mostra i segni dell' autunno che si avvicina. Con le ultime verdure dell'estate ho preparato dei ravioli di fine stagione.

Homemade Ravioli

  • Ravioli ripieni di melanzane e ricotta al sugo di pomodori La ricetta per la pasta é quella della nonna di Pietro: Qui
  • Per la pasta:
    450 gr. di farina
  • 3 uova grandi
    ca. ¼ bicchiere di vino bianco
  • Per il ripieno:
    2 melanzane grandi
    250 gr. di ricotta
    basilico
    sale e pepe
  • Per il sugo:
    4-5 pomodori
    olio d'oliva q.b
    sale e pepe
    basilico

Preparare il ripieno: arrostire sulla piastra, sul gas o nel forno le melanzane finchè si ammorbidiscano quindi tagliarle in due e con una forchetta svuotare la polpa. In una ciotola mischiare bene la polpa, la ricotta, sale, pepe e basilico fino ad ottenere una crema omogenea, se risultasse troppo liquida aggiungere un cucchiaio di pan grattato.

Mentre il ripieno si raffredda preparare la pasta: disporre la farina a fontanta, aggiungere le uova e del vino binaco. Incorporare piano piano la farina e impastare bene. Se l'impasto è troppo asciutto aggiungere del vino, se troppo bagnato aggiungere farina. 

Assemblaretagliare l'impasto a fette e schiacciare tra i rulli della macchina, iniziare dal più spesso continuando fino al penultimo più sottile. Disporre su un foglio di pasta mucchietti di ripieno, con un pennello bagnare con acqua il bordo, coprire con un'altro foglio, fare pressione attorno il ripieno e tagliare con la rotella o con una formina i ravioli.

Per un sugo veloce: Tagliare i pomodori a cubetti, rosolare in olio d'oliva, aggiungere sale e pepe (un pizzico di zucchero se vi sembrano un po' aspri) e cuocere per qualche minuto. A fine cottura aggiungere basilico a piacere.

Cuocere i ravioli: in acqua bollente e salata, aspettare un minuto dopo che siano saliti in superfice, scolare e cuocere ancora un minuto in padella insieme al sugo. Servire subito.
** Se non cuocete subito i ravioli conservateli in un contenitore chiuso in congelatore.

Homemade Ravioli

כמעט סופ"ש, שיהיה שקט ורגוע
Quasi weekend, speriamo tranquillo

  1. אפרת

    מקסים.. איך אני אוהבת את צילומי הפסטה שלך! טוב בעצם אני אוהבת את כל הצילומים שלך 🙂 שנה טובה!

  2. Ely

    beh, i miei sinceri complimenti! Sono perfetti!! 😀 Ti abbraccio forte forte!

  3. ליעד

    וואו שרוני. אני לא מתה על חצילים וזה עשה לי חשק רציני!! משקיענית ((;

    1. Sharon
      Sharon

      תודה ליעדי! אם הייתם נשארים עוד קצת… שנה טובה ונשיקות

  4. Gali

    נראה מעולה!
    שתהיה לך שנה טובה, מלאת אושר, חברים, אורחים ורביולי…

  5. עמרי פולק

    כרגיל, זה נראה מעולה ובקרוב 'אאלץ' להכין בעצמי כי את לא עושה משלוחים.
    אגב, הבטחתי עדכון לגבי הרביולי שוקולד – יצא מתוק ומושחת. תודה על העצות

    1. Sharon
      Sharon

      שמחה לשמוע!! יעלה מתכון בבלוג? או תשלח לי במייל?
      תודה ושנה טובה!

  6. טעמים שרואים מכאן

    איך בא לי לקפוץ אלייך לארוחת ערב..
    נראה לי שיהיה טעים במיוחד 🙂
    צילומים מדהימים שעושים חשק לעזוב הכל ולהכין רביולי עכשיו 🙂

    שתהיה שנה טובה ומתוקה!!

    1. Sharon
      Sharon

      בואי בואי! רק תביאי עוגה 🙂
      תודה רבה ושנה טובה וטעימה!

  7. marxmus

    נראה מעולה. קשה מאוד להתמודד עם כל זה חצי שעה לפני ארוחת צהריים.
    שנה טובה וטעימה

    1. Sharon
      Sharon

      תודה! בגלל זה פירסמתי אחרי ארוחת ערב, על בטן מלאה 😉 שנה טובה!

  8. סיגל בן נון

    שרונוצ'קה!
    פשוט מעולה, מגרה את הטעם ואת העיניים.
    יש לי שאלה גבינתית.
    הריקוטה שצילמת היא לא ריקוטה רכה למריחה כמו שיש לנו כאן, בישראל. האם לשים ריקוטה רכה או להחליף בצפתית שהיא מעודנת(אך לא דומה, אני יודעת) לריקוטה…
    אשמח לשמוע את המלצתך. אני רוצה לעשות כבר בסופ"ש הזה.. ♥

    שנה טובה, יקרה.

    1. Sharon
      Sharon

      צ׳או סיגל! הריקוטה בתמונה קצת יותר קשה מזאת למריחה ואז המילוי יוצא פחות רטוב. את יכולה להשתמש בריקוטה למריחה ולהוסיף קצת פירורי לחם אבל אולי הייתי הולכת דווקא על הצפתית נשמע לי חיבור מוצלח עם החצילים. שנה טובה בחזרה! נשיקות

  9. סיגל בן נון

    תודה שרון,
    פשוט כרגע יש מחסור בריקוטה בשוק הישראלי. קניתי גם צפתית וגם כנען (שאין לי מושג מה הטעם שלה) שבטקסטורה נראה לי שהיא בסדר. הולכת להכין. דיווחים בהמשך.
    שנה טובה גם לך, יקירתי!

  10. מקופלת

    אוי, זה פשוט שילוב אלוהי, נראה סוף הדרך.
    שתהיה שנה נהדרת ומתוקה

  11. sharon eshet

    שרוני נראה מדהים! איזה כיף שעוד מעט אוכל פסטה איטלקית אמיתית 🙂 צריכה המלצות ממך…. נשיקות וחג שמח!

  12. Gingi

    היי.
    אפשר כמויות בגרמים ביחס לביצה אחת?
    תודה.

  13. עלמה

    פוסט יפיפה. אני חייבת לנסות. בא לי לנסות את כל המתכונים שלך תכלס

  14. פיית העוגיות

    לגמרי היה כיף בקיץ!
    מחכה בסופר ציפייה שהחורף הזה כבר יעבור, ויפה שעה אחת קודם…
    הרביולי נראים כל כך עדינים וענוגים-
    מאוד אוהבת את השקט ואת האסטטיקה בצילומים שלך…

COMMENTS