רביולי עגבניות במילוי ריקוטה
Ravioli di pomodoro alla ricotta
על פי מחקרים שנערכו, איטלקי אוכל בממוצע 28 ק"ג פסטה בשנה (צלחת פסטה ביום), לעומת הישראלי שצורך כ-4.5 ק"ג בשנה (צלחת פסטה בשבוע). גם פייטרו אכל פסטה כל יום, עד שהגעתי ועשינו הסכם – פסטה אוכלים רק בסופי שבוע – אצל אמא שלו.
החודש היא לא נמצאת ומישהו אחר (ז'תומרת, אני) צריך לדאוג לסטטיסטיקות ובעיקר לתיאבון שלו. להגיע לרמה של חמותי, שכבר יותר מארבעים שנה מרתיחה כל יום סיר עם מים, עוד יקח לי זמן אבל להכין פסטה ביתית קלה וטעימה אני בהחלט יכולה – וגם אתם!
**את המכונה והתבנית מצאתי במטבח הישן של סבתא של פייטרו ביחד עם עוד כמה אוצרות אבל למי שאין אפשר גם עם מערוך וגלגלת או חותכנים.
-
רביולי עגבניות במילוי ריקוטה
- מתכון ל- 4 סועדים
- 400 גרם קמח פסטה (קמח מחיטה קשה)
4 ביצים
1 כפית רסק עגבניות
חצי כפית מלח
מערבבים את החומרים יחד במעבד מזון או בשיטה המסורתית – הר קמח עם גומה באמצע לתוכה שופכים את הביצים, המלח והרסק, מקשקשים עם מזלג ואז מאחדים עם הקמח שמסביב. לשים עד שמתקבל כדור בצק בצבע כתום (אם הבצק יוצא יבש מדי ולא מתאחד מוסיפים ביצה ואם הוא דביק מדי – קמח), עוטפים בניילון נצמד ומניחים לשעה מנוחה במקרר. מרדדים לעלה דק מאד בעזרת המכונה (או מערוך גדול וכבד) מניחים אותו על תבנית רביולי או על גבי משטח מקומח, מפזרים את המילוי במרווחים שווים, מניחים עלה פסטה נוסף, מהדקים וחותכים בעזרת גלגלת או חותכן.
מרתיחים מים בסיר, לאחר הרתיחה מוסיפים חופן מלח גס, ממתינים לרתיחה נוספת ומכניסים פנימה את הרביולי. לאחר שהם צפים ממתינים כשתי דקות ומסננים. מגישים מיד עם החמאה המומסת וגבינת פרמזן מגורדת.
- מילוי ריקוטה:
-
250 גרם ריקוטה
50 גרם גבינת פרמזן מגורדת
בזיליקום
מלח, פלפל
מערבבים את החומרים במעבד מזון עד לקבלת קרם גבינה חלק אחיד.
- רוטב חמאה:
-
100 גרם חמאה
חצי כפית פלפל גרוס גס
מס' עלי בזיליקום ומרווה
מלח
ממיסים את כל החומרים בסיר קטן עד שהחמאה מתחילה לקבל צבע.
Secondo una ricerca scientifica ogni italiano mangia 28 Kg di pasta all'anno (un piatto al giorno) mentre un israeliano si ferma a 4.5 Kg (un piatto alla settimana). L'accordo con Pietro è che possa contribuire al consumo di pasta dell'Italia solo quando pranziamo da sua mamma, visto che questo mese lei non c'è tocca a me farlo salire di classifica (e di peso). Raggiungere l'esperienza di mia suocera é una missione impossibile, ma preparare una buona pasta fatta in casa è alla mia portata – e alla vostra!
** La macchina per la pasta e la forma per i ravioli sono un vero vintage, trovato nella vecchia cucina della Nonna di Pietro.
- Ravioli di pomodoro alla ricotta
ricetta per 4 persone - 400 grammi di farina di grano duro
4 uova
1 cucchiaino di concentrato di pomodoro
mezzo cucchiaino di sale
Lavorare tutti gli ingredienti nel mixer oppure nel modo tradizionale – montagna di farina, al centro le uova, il sale e il concentrato, impastare con la forchetta le uova con la farina. In tutti e due i modi si ottiene una palla di pasta di colore arancione la quale va avvolta nella pellicola e lasciata a riposare un'ora in frigo. Stendere la pasta fino ad arrivare allo spessore più sottile, farcire con il ripieno disposto a distanza costante, coprire con un'altra sfoglia, fare pressione sui bordi e con una formina o una taglierina ricavare i ravioli. Cuocere i ravioli freschi in acqua salata e bollente per qualche minuto, scolare e servire subito con burro fuso e parmigiano.
- Ripieno di ricotta:
- 250 grammi di ricotta
50 grammi di parmigiano/grana
basilico
sale e pepe
Mescolare tutto insieme nel mixer fino ad ottenere una crema liscia ed omogenea.
- Condimento al burro:
- 100 grammi di burro
mezzo cucchiaino di pepe nero macinato
basilico e salvia
sale
Sciogliere in un pentolino finchè il burro prende colore.
בתאבון
Buon appetito
♥
אצלך תמיד הכל נראה קל 🙂 וטעים.
תודה, זה באמת קל וטעים 🙂
מקסים! בא לי גם!!
תודה!
איזה צילומים יפים! כל כך עושה חשק ל…
לבוא אליך להתארח במטבח ::))
יאללה בואי! אבל בקיץ, שיהיו כבר ירקות בגינה 🙂
אפשר שתכיני לי גם? נראה מהמם, וטעים, וכיף, המפ, וזהו.
ברור שאפשר!
מעולה, מכונת הפסטה (החדשה שלי) כבר ממתינה לנסיעת בכורה.
איזה כייף!
נסיעה טובה! וטעימה 🙂
אהבתי♥♥♥
♥
מקסים! כתוב יפה והצילומים מהממים.
ממש עושה חשק להכין.
תודה אורלי!
אני כל כך אוהבת את הרשומות שלך 🙂 ואני מתה על אוכל איטלקי…
תודה רבה!
אני נהיית שמחה ורעבה רק מלראות שיש פוסט חדש שלך…
😉
🙂 🙂
יש להם צבע יפהפה והם נראים נהדר, לא הייתי מתנגד לטעימה…
תודה רבה!
וואו..ואוו..וואו..
אני חייבת לומר שפסטה היא אחד המאכלים האהובים עליי ביותר בעולם ואני בהחלט מעלה את הסטטיסטיקה של הישראלים (צלחת פסטה לפחות 5 פעמים בשבוע).
מה שכן, אני חייבת להודות שרביולי אני ממש מתעצלת להכין בבית, למרות שהכנתי כמה פעמים ויצא מצויין. המתכון שלך נראה מוצלח במיוחד ויש לי תחושה שמכונת הפסטה המאובקת שלי תצא בקרוב מהארון, ביחד עם תבנית הרביולי המיותמת שלי 🙂
גם אני מהמתעצלים, בייחוד שיש כל כך הרבה מבחר ומקומות לקנות פסטה טרייה וטעימה אבל אבל אבל אין מה לעשות, פסטה תוצרת בית מנצחת בגדול ושווה את ההשקעה. ואם גרמתי לך להוציא את המכונה, אז בכלל הצלחתי 🙂
לפי הסטטיסטיקה, לא מדובר ב- pasta every day, אלא ב- pasta at least 3 times a day 🙂 עכשיו כשיש לי מכונת פסטה בבית אוכל לשחזר את הרביולי שלך. התמונות ממש עושות חשק לעשות זאת בהקדם..
תודה אולגה! אם זה היה תלוי בו זה באמת היה 3 פעמים ביום! בהצלחה ובתיאבון 🙂
הצילומים שלך מהממים אותי כל פעם מחדש…אפילו יותר מהפסטה שנראית טעימההההה, אני צריכה אצלך קורס צילום בהול…וגם בישול…
תודה!! את יותר ממוזמנת 🙂
התבנית של הרביולי מהממת!!
תודה!
אחלה מתכון, ואיזה צילומים מקסימים. עשית לי חשק.
תודה איילה!
מרגיש כאילו עשר דקות ויש לי רביולי – שאפו. השלב שאני בטח תמיד אשאר בו זה המכונה.
פלוס מינוס 10 דקות, פלוס עוד כמה דקות 🙂
שרון, סבבה על המתכון!
אנחנו בשוונג של הכנת פסטות עם מכונת פסטה איטלקית (שגם חותכת ספגטי וטלייטלה) הלכנו כבר על הוורסיה הירוקה (עם תרד), בזכותך אשמח ללכת על הוורסיה הכתמתמה. אהבתי את התבנית. רצה לקנות!
שיהיה פסח שמח!
תודה סיגל! יש לי גם את התוספת שחותכת ספגטי וטלייטלה אבל עוד לא ניסיתי. והתבנית ממש נוחה, מצאתי שלוש תבניות בגדלים שונים, צריכה לחזור לחפור בארונות, בטוחה שאמצא עוד אוצרות. חג שמח גם לך!
איזה אישה מקסימה – דואגת לבעל.
וכמו תמיד – הצילומים שלך מעוררי תיאבון
תודה רבה ענבל!
Davvero non mangiate così spesso la pasta? Io non potrei vivere senza 🙂 che brava sei stata a fare i ravioli della suocera! Baci
Vuoi italiani non potete senza la pasta, ah? 🙂 🙂 Grazie Ely! Baci
הכנתי את הרביולי הזה לשבועות… קל ומהיר להכנה (!) והטעם מ-ע-ו-ל-ה!! מתכון מנצח ללא ספק!! מחכה להכין עוד מתכונים טובים 🙂
היי ניצן
שמחה ממש לשמוע וכיף שחזרת לשתף!
שרון
עשינו! יצא מעולה ואפילו הקפאנו לפעם אירת. מחכים למתכונים יצירתיים :)נוספים לרביולי
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לספר 🙂
היי המתכון נראה ממש ממש מעולה!! ובכללי אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך וכל הזמן קוראת אותו ותמיד המתכונים יוצאים טעימים ויפים אז תודה:-)
רציתי לשאול אם את מייבשת את הרביולי/ הפסטה לפני הבישול?
היי נטע, תודה, כיף לשמוע! אין צורך לייבש את הרביולי לפני הבישול ואם את מכינה מראש אז לשמור בהקפאה.
הי. אותי לימדו שהמינונים בין הקמח לביצה צריך להיות מאוד מדוייק. כלומר אם אני רוצה להוסיף משהו לבצק והוא רטוב אז להוריד בדיוק את אותה הכמות מהביצה. ואותו דבר אם אני רוצה משהו יבש כמו תבלין אז להרויד מהקמח.
האם גם פה את ממליצה לעבוד ככה ? או שלא לפחד ולשים את הכפית הזו.
ואם כפית .אז היא כפית מדידה ? משקל מדוייק או סתם כפית מטבח ?
אני השתמשתי בכפית מטבח רגילה. אני בטוחה שיש אנשים שמבשלים באופן מדוייק מאד, אני למדתי מלהסתכל על סבתא ואמא של פייטרו, והן לא משתמשות בכפיות מדידה ומשקלים.
הפעם הראשונה שנכנסתי לאתר שלך ואני נפעמת ונפעמת, כי אני מאוד אוהבת את האוכל האיטלקי ואת איטליה. אפילו חולמת להגיע לדרום איטליה, אחרי שאמצע שם משפחה שיש לה גם בית אוכל ואוכל לבשל איתם. בינתיים, דרך האינטרנט לא מצאתי ואשמח לעזרתך. או טו טו בפנסיה…
היי רציתי לשאול עד איזה מספר יש לרדד את הבצק במכונת הפסטה
תודה רבה!
היי מלי, אני מרדדת במכונת אימפריה שלי עד לאחד לפני אחרון
הדף צריך להיות דק מאד אבל לא שקוף.
תודה רבה! עשיתי ויצא ממש טעים אם כי הרביולי יצאו מעט עבים. שמתי לב כשרדדתי את הבצק כשהגעתי למספרים הגבוהים של מכונת הפסטה שהבצק מעט שינה את צורתו לא היה חלק אלא קיבל בועות קטנות כאלו והתעוות מעט יש לך מושג מדוע?
מלבד זאת איך שומרים על רביולי במקפיא כך שלא ידבקו האחד אל השני?
תודה רבה ושבוע טוב
לא בטוחה שהבנתי מה קרה לבצק. לגבי הקפאה – מסדרים את הרביולי על תבנית, לא אחד על השני ומכניסים למקפיא. לאחר שקפאו אפשר להעביר אותם מהתבנית לקופסא, ככה הם לא נדבקים.
היי! האם השתמשת פה בגבינת ריקוטה למריחה רכה או ריקוטה קשה יותר?
היי דניאל, בריקוטה קשה