EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

לבנדר

DIY הדרכות

Lavanda

DIY

בשנה שעברה שתלנו בגינה שתיל לבנדר קטן ותמים, בזמן ממש קצר הוא צמח והפך לשיח עצום מימדים עם פריחה משגעת סגולה ורייחנית במיוחד.

אז קטפתי את הפרחים, קשרתי לזר, תליתי לייבוש וקיבלתי קישוט חדש ומבושם לדלת.

תפרתי לבבות (כן כן, פצחתי בקריירת תפירה), מילאתי בפרחי לבנדר והכנסתי לארון הבגדים.



וגם אפיתי איתם, עוגיות חמאה שאי אפשר להפסיק לאכול.

  • עוגיות בניחוח לבנדר ולימון
  • 125 גר' חמאה
    70 גרם סוכר
    1 ביצה
    1 כפית ת.וניל
    200 גרם קמח
    חצי כפית א.אפייה
    גרידת לימון
    1 כפית פרחי לבנדר

לשים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק אחיד, יוצרים כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. מקמחים משטח עבודה, מרדדים לעלה לא דק במיוחד וקורצים עוגיות. אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהקצוות משחימים.

La piccola piantina che abbiama messo l'anno scorso in giardino è diventata un'enorme bestia in fiore viola e profumatissima.

Ho raccolto i fiori, legati in un mazzolino e lasciati  seccare appesi a testa in giù

Ho cucito dei cuori e li ho riempiti con fiori per profumare la biancheria.


Infine ho preparato 

  • Biscotti alla lavanda e limone
  • 125 grammi di burro
    70 grammi di zucchero
    1 uovo
    200 grammi di farina
    ½ cucchiaino di lievito in polvere
    vaniglia
    scorza di un limone
    1 cucchiaino di fiori di lavanda 

Mescolare bene tutti gli ingredienti, formare una palla, avvolgere nella pellicola e far riposare in frigo per un'ora. stendere l'impasto, ricavare delle sagome con gli  stampini e infornare i biscotti nel forno preriscaldato a 180 gradi finchè non sono dorati.

 ואם יש לכם עוד רעיונות, אשמח לשמוע
Se avete altre idee, fatemi sapere

  1. עדנה

    בעלי מאד אוהב סגול. זהו פוסט כלבבו.

  2. טעמים שרואים מכאן

    הי,
    פוסט מקסים, למרות שהוא סגול 🙂
    לוונדר זה אחד הפרחים האהובים עליי.
    יש לי עוד שתי הצעות בשבילך:
    1. שמן לוונדר: מחממים את הפרחים בתוך שמן זית על הגז בחום מאוד נמוך למשך כ- 10-15 דקות. זה מצויין לאמבטיה או להניח בכלי זכוכית מתחת לנר וכך כל הבית מתמלא בריח משגע של לוונדר.
    2. לפזר מעט פרחי לוונדר על מרנג ולשרוף קלות בעזרת ברנר או מתחת לגריל. מצויין לשים על פאי לימון או על קינוחים במקום קצפת.

    1. Sharon
      Sharon

      היי המון תודה!
      רעיונות מעולים אני בהחלט אנסה

  3. טליה

    מקסים! מקסים! איזו יצירתיות,אליפות.
    טליה

  4. אורלי אלקלעי

    פוסט מקסים !
    לבנדר הוא אחד הריחות האהובים עליי,
    בעיקר בגלל שבילדות שלי, היו שקיקים קטנים של לבנדר בארונות הבגדים,
    וגם היום בבית שלי, המשכתי עם המסורת הזאת 🙂
    התמונות מקסימות , ואני חייבת לנסות את המתכון !

    1. Sharon
      Sharon

      תודה אורלי! האמת, אי אפשר שלא לאהוב את הריח הזה!

  5. efraty

    איזה פוסט מקסים וריחני! מטורפת על לבנדר.
    עשית לי כיף

  6. איילה.

    מקסים. לבנדר אחד הפרחים האהובים עלי.
    והעוגיות נראות נפלא.

  7. מקופלת

    ברור שבאים לתה (אבל את תתחרטי דקה אחרי שניכנס, באמת….), כמה סגול ומקסים וריחני הכל, אני כמעט מריחה את הניחוח של הלבנדר דרך צג המחשב שלי….

  8. דנה

    התאהבתי בבלוג שלך… את משתמשת בעוגיות בפרחי לבנדר טריים או מיובשים?

  9. תהילה

    פוסט מקסים ומלא השראה!
    איך נקרא הזן זה של הלבנדר?
    ראיתי שני סוגים אבל לאף אחד אין את הפרחים האלה.

COMMENTS