קארד לימון
Lemon curd
כשחמותך מביאה לך ארגז לימונים ומציינת (לא יותר מפעם-פעמיים-מקסימום חמש) שהיא קטפה אותם בעצמה מהפרדס של בית הוריה זה ברור לחלוטין שצריכים להתייחס אליהם יפה, אבל כשהיא מצרפת לארגז עיתון, פתוח ממש ממש, אבל ממש, במקרה בעמוד שמרוחה עליו פרסומת לקארד לימון, אין פה בכלל מקום לטעויות – כנסי עכשיו למטבח, תכיני ותחזרי.
אז ברור שחזרתי, גם עם צנצנת קארד וגם עם עוגיות מצופות בקארד, ועוד יותר ברור שדאגו להזכיר לי שבארגז היו הרבה לימונים ושיש עוד אין ספור שילובים שהולכים עם קארד – עוגת גבינה, טארטים, מאפה שמרים, קאפקייס וכו'.. ובכן, המסר נקלט, אשוב בקרוב.
- קארד לימון
- 4 ביצים
4 לימונים
150 גרם סוכר
100 גרם חמאה
1 שקית סוכר וניל
שוטפים היטב את הלימונים, מגרדים את הקליפה מארבעתם וסוחטים אותם למיץ. טורפים (ידנית) בקערה ביצים, מיץ לימון, גרידת לימון, סוכר וסוכר וניל. מניחים את הקערה על סיר עם מים רותחים (באן מארי) וממשיכים לערבב עד שהתערובת אחידה. מוסיפים בהדרגה קוביות חמאה ומערבבים ללא הפסקה (אלא אם כן פתאום מתחשקת לכם חביתה) עד שהתערובת מסמיכה (כ-10 דקות). מסירים מהאש, מסננים מיד כדי להפריד את גרידת הלימון ומעבירים לצנצנות מעוקרות. את הצנצנות סוגרים רק אחרי שהקארד התקרר לחלוטין. שומרים במקרר לא יותר משלושה – ארבעה ימים.
.
- עוגיות חמאה
- 50 גרם אבקת סוכר
100 גרם חמאה קרה
150 גרם קמח
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
במעבד מזון (או ידנית) מעבדים את החמאה, הסוכר, הקמח והמלח. עוצרים ומוסיפים ביצה טרופה ווניל ומעבדים בלחיצות קצרות עד שמתקבל בצק אחיד.
מוציאים את הבצק מהמיכל, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה. אחרי הקירור, מרדדים את הבצק לעלה בעובי של חצי ס"מ (בערך) קורצים עוגיות, מניחים אותן בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהן משחימות מעט (10-15 דקות).
.
.
Quando mia suocera si é presentata con una cassetta di limoni, raccolti da lei nel suo giardino, e con una rivista aperta casualmente sulla pagina del lemon curd ho capito quale sarebbe stata la prossima ricetta e chi avrebbe dovuto assaggiarla per prima. Io mi sono impegnata, ho preparato dei biscottini di pasta frolla che ho portato insieme ad un barattolo di crema. Missione compiuta, è piaciuto molto ma mi hanno subito ricordato che c'erano tanti limoni nella cassetta e tanti possibili abbinamenti: la cheesecake, il cupcake, la crostata ecc.. messaggio ricevuto.
- Lemon Curd
- 4 limoni
4 uova
150 gr. zucchero
100 gr. burro
1 bustina di vanillina
Lavare bene i limoni, grattuggiare la scorza dei 4 limoni e spremere il loro succo. Mescolare in un pentolino il succo di limone, la scorza, lo zucchero, la vanillina e le uova. Mettere a bagnomaria e gradualmente aggiungere il burro, mescolando in continuazione (a meno che abbiate cambiato idea e volete una frittata dolce) fino ad ottenere una crema densa (circa 10 min.). Filtrare la crema ottenuta per eliminare la scorza e versare in vasetti sterilizzati. Chiudere solo dopo che il curd si é raffreddato e conservare in frigo non piú di 3-4 giorni.
- Biscotti al burro
- 50 gr. zucchero a velo
100 gr. burro freddo
150 gr. farina "00"
1 uovo
Vanillina
pizzico di sale
Mescolare in un robot da cucina (o a mano) burro tagliato a cubetti, farina, zucchero, vanillina e sale. Aggiungere l'uovo sbattuto e lavorare con impulsi corti fino ad ottenere un impasto omogeneo. Togliere la pasta dal contenitore, coprire con la pellicola e far riposare nel frigo per 1 ora. Stendere l'impasto (circa ½ cm di spessore) e con gli stampini ricavare delle sagome, disporre su una teglia foderata e cuocere a forno preriscaldato a 180 gradi finché diventano dorati (circa 10-15 min).
שבוע טוב!
Buona settimana!
אוי זה מהמם!
תודה!
כל כך עדין ויפה! אני משתמשת בקורד בתור מילוי של טארט עם מרנג מעליו.
נשמע לי טעים!
מעולה:) מאוד אוהבת ממרח לימון עשיר וצהבהב ומחכה לראות את רשומות ההמשך…
תודה רבה רויטל!
אוי זה נהדר! כ"כ יפה. וגם טעים
וגם: באתי להשוויץ
http://www.haaretz.co.il/magazine/dining/1.1914099
טוב שבאת להשוויץ! היה כיף לקרוא.
נראה כל כך טוב! והצהוב הזה מחמם את הלב בחורף(:
תודה דפי!
המשך שבוע מתוק
תודה, גם לך!
אני מתה על הרשומות שלך וגם על קארד לימון. אני ממעטת לעשותו כי אני זו שאוכלת אותו "בלי מלח" וחבל לי על הקלוריות. השבוע עשיתי קארד כדי "להרטיב" עוגת לימון בחושה ששהתה 5 דקות מיותרות בתנור. יצא פגז.
אהבתי במיוחד את הניואנסים הקלים בין הוורסיה העברית לאיטלקית. את מלכה! ♥
וכמובן, הצילומים לעילא ולעילא!
תודה סיגל! אני רק עכשיו גיליתי עד כמה הקארד הזה מסוכן, את הצנצנת האחרונה מרחנו על פרוסות פאנטונה שנשאר לנו מהנאטאלה. כזה טעים מזמן לא אכלתי! והניואנסים- Per forza.. 🙂
הפוסט מקסים ויזואלית.
מתה על לימונים, מחכה גם לשאר המתכונים.
🙂
תודה רבה!
הי,
גם אני חזק בלימונים השבוע ובאופן מפתיע גם לי זה קרה עקב שקיות עמוסות לימונים שנקטפו עבורי היישר מהעץ בגינה של ההורים של החצי השני שלי 🙂
אני משתגעת על קארד לימון ואהבתי מאוד את המתכונים שלך.
שיהיה שבוע טוב ומתובל היטב בלימון 🙂
שבוע לימוני טוב גם לך! מה עשית עם הלימונים? ספרי ספרי..
ווואווו זה נראה טוב!!!
לגזור להכין ולשמור 🙂
תודה ליטל!
זה מהמם אבל ממש לא יפה מצידך לעשות לי את זה על ההתחלה של השבוע..!!
תודה דנה, אני אשתדל פעם הבאה לפרסם לקראת הסופ"ש 🙂
התמונות בפוסטים שלך תמיד מדהימות …
אבל הפעם הן ואווווו…… מושלמות !
מחכה לפוסט הבא…
תודה אורלי! כנ"ל 🙂
Adoro la lemon curd, amica mia! 😀 E con i tuoi biscottini è la fine del mondo! Tanto affetto per te e un bacione! <3
Grazie Ely! un bacione e buona settimana amica mia
זה נראה כמו הדבר הכי טעים ever !!
והתמונות יפהפיות!
xxx
תודה אפרתי!
אוי זה נראה טוב, ואין לי מושג איזה טעם יש לקארד…נראה לי שהגיע הזמן לנסות, הצילומים מטריפים לחלוטין, במיוחד האחרון
תודה רבה!
שלום !
״שומרים במקרר לא יותר משלושה – ארבעה ימים.״
התכוונת שזה הזמן המקסימלי שניתן להשתמש בקארד ,נכון ?
ערן
שלום ערן, הבנת נכון, אפשר לאכול את הקארד עד ארבעה ימים מיום ההכנה.
הצילומים שלך ממש מקסימים באסתטיקה המעודנת שלהם. ועכשיו אני גם יודעת מה לעשות עם הלימונים שצומחים אצלנו בגינה. ויש לי גם שאלת 'הכה את המומחה': אפשר לעשות קארד מאשכוליות ורודות? ומתפוזים?
תודה רבה איילה! אף פעם לא ניסיתי אבל נשמע לי שזה יכול לעבוד ולצאת מצויין, במקרה של האשכולית הייתי מוותרת על הקליפה ומשתמשת רק במיץ.
טוב אז ניצלתי את הזמן בבית….
והכנתי את המתכון – הקארד יצא מעולה !!! למרות ששמתי בטעות כמות כפולה של סוכר (3 פעמים 1/2 cup)
יצאו קצת מעט עוגיות ….
שאפו על המתכון שרון
היי ערן! כיף לשמוע ועוד יותר כיף שיש לך עכשיו קארד בבית! לגבי העוגיות אתה צודק, לי יצאו 4 צנצנות קטנות של קארד, 2 הספיקו לציפוי העוגיות ו -2 זללנו ככה, אני אוסיף במתכון עצמו למי שמעוניין רק בעוגיות עם קארד להכפיל את הכמויות של העוגיות.
תודה והמשך יום נעים!
שרון, כמה שמש הבאת לנו! איזה יופי של צילומים…
תודה דנה!
הצבעים משגעים. חייב לנסות. שיהיה סוף שבוע טעים.
תודה אלכס, סופ"ש נעים!
הכנתי, יצא ממש ממש ממש מעולה!
איך אמר האיש שלי? "עץ לימון שלם בצלחת".
כמה אני שמחה לשמוע! והתיאור מדוייק 🙂
Articolo molto interessante… di sicuro non sempre i soliti consigli triti e ritriti… grazie per lo spunto.
סוף סוף הכנתי ויצא מ ה מ ם!
כיף לשמוע!! ותודה שחזרת לספר לי 🙂
כמה עוגיות אמורות לצאת?
הי גל, תלוי בגודל של החותכן בין 30-40 עוגיות, בכדי לצפות אותן תידרש רק כחצי כמות של הקארד.
תודה רבה!!
היי, אף פעם לא הכנתי או טעמתי קארד אבל זה נראה טוב. את חושבת שזה יכול להתאים כמילוי חמצמץ לפבלובות?
מאד מתאים! ספרי איך יצא
יצא מעולה! תודה! 🙂
הכל כל כך יפה. הטקסט, הצילומים ומה שבינהם…
בדיוק, אבל בדיוק מה שהתכוונתי להכין מחר! חגשמח!!
ניראה מעולה!!
איך את ממליצה לשלב עם עוגת גבינה?
. זה כל כך מהמם וטעים אני מתה על קינוחים לימוניים