EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

Nutella muffins

מתכונים

Ricette

היום הולדת של פייטרו חל מיד אחרי הכריסמס, מועד גבולי ביותר בכל הנוגע למתנות. אחרי ששברתי את הראש על מתנת חג המולד הרשתי לעצמי לאחד את האירועים למתנה אחת אבל יש גם מי שחשב אחרת. אחותו החביבה למשל, גיסתי שתחיה, ידעה בדיוק מה הוא אוהב ומה אני לא מכניסה בשום פנים ואופן הביתה. בתירוץ של יום הולדת יש רק פעם בשנה נאלצתי להשלים עם כניסתם של חצי קילו סוכריות גומי וצנצנת מהמהדורה החגיגית והמוגדלת (1 ק"ג בלבד) של שוקולד נוטלה.

Il compleanno di Pietro cade poco dopo Natale, al limite con il diritto di ricevere un secondo regalo. Dopo lo sforzo mentale per il regalo di Natale ho deciso di riunire i due eventi in un'unica occasione, c'era però anche chi ha pensato diversamente. La sua sorellina sapeva esattamente quello che piace a lui e che da me è assolutamente proibito. Con la scusa del compleanno una volta all'anno ho dovuto cedere e far accettare mezzo Kg di Haribo e un barattolo "special edition"da un kilo di Nutella.

אחרי יומיים תמימים

לסוכריות, שחשבתי שיהיו קישוט נחמד בתוך צנצנת זכוכית בסלון, לא היה זכר כבר ביום למחרת ובמקום בעל מצאתי דובי מגומי. הנוטלה הפכה ביומיים הבאים למרכיב הראשי בתפריט הארוחות היומי שלנו, ארוחת בוקר- פרוסה עם נוטלה, הפסקת עשר – פרוסה עם נוטלה, ארוחת צהרים – סנדוויץ עם נוטלה, נשנוש של אחה"צ – קפה ונוטלה וארוחת ערב – שתי פרוסות עם נוטלה.

I gommosi, che pensavo potessero essere un bel centrotavola in un vaso di vetro, sono scomparsi il giorno dopo e invece di un marito ho trovato un orsetto da masticare. La Nutella, invece, nei successivi due giorni è diventata l'ingrediente principale dei nostri pasti, colazione – fetta di pane con Nutella, merenda – fetta di pane con Nutella, pranzo – panino con Nutella, aperitivo – caffè con fetta biscottata e Nutella, cena – due fette di pane con Nutella.

מבצע נוטלה יוצא לדרך

ביום השלישי, כשהג'ינס החל לשדר אותות מצוקה, החלטתי לשים סוף לסיפור הזה. לזרוק אוכל, עד כמה שאפשר לקרוא לנוטלה אוכל, לא עמד על הפרק ולכן החלטתי לחפש מתכון שיגאל אותנו מהצנצנת  הזאת. ניגשתי למחשב, הקשתי בגוגל "מאפינס נוטלה", פתחתי את התוצאה הראשונה שהתקבלה "מאפינס נוטלה | פשוט טעים" ואצתי רצתי למטבח.

Al terzo giorno, quando i jeans hanno mandato un segnale di allarme ho deciso di mettere fine a questa storia. Buttare cibo, per quanto si possa considerare la Nutella cibo, non è accettabile e quindi ho deciso di cercare una ricetta che mi aiutasse a svuotare il prima possibile questo vasetto, vasettone meglio dire. Ho scritto in google "muffin alla Nutella", ho aperto il primo link e sono corsa in cucina.

מוכנים למפגש עם הנוטלה

מצרכים ל -12 מאפינס:

140 גרם חמאה, רכה
¾ כוס סוכר לבן
3 ביצים
½ כפית תמצית וניל
¾1 כוסות קמח
¼ כפית מלח
2 כפיות אבקת אפיה
כשליש כוס נוטלה

מערבבים חמאה וסוכר, מוסיפים ביצים, אחת אחרי השניה ואת תמצית הוניל. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה (מעט דביקה) וללא גושים. בתבנית שקעים מרופדת במנז'טים ממלאים  כל שקע  עד ה-3/4 בתערובת. מעל כל אחד שמים כפית נדיבה של נוטלה ובעזרת קיסם מערבבים בתנועות מעגליות. אופים כ- 20 דקות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות, מוציאים ומניחים להתקרר, בהתחלה בתבנית ואחרי כמה דקות על רשת.

תם ונשלם!

Ingredienti per 12 muffins:

 140 grammi di burro
¾ bicchiere di zucchero
3 uova
vaniglia
1¾ bicchiere di farina
¼ cucchiaino di sale
2 cucchiaini di lievito in polvere
circa un terzo di bicchiere di Nutella

Miscelare bene zucchero e burro, unire le uova una per volta e la vaniglia. Aggiungere la farina, il lievito in polvere e per ultimo il sale amalgamando il tutto fino ad ottenere un composto uniforme (un po' appiciccicoso) e senza grumi. Riempire gli stampini da muffin contenenti le pirottine di carta per circa ¾ della loro altezza. Sopra ogni formina disporre un cucchiaio di Nutella e con uno stuzzicadente mischiare leggermente le due parti insieme. Cuocere per circa venti minuti in forno preriscaldato a 180 gradi, dopo sfornati lasciare raffreddare prima nello stampo e dopo qualche minuto su una griglia.

mission accomplished

הכנתי כמות כפולה (כדי לוודא שלא יהיו שאריות בצנצנת), שמתי בסלסלה וצילצלתי בפעמון של השכנים. הילדים טרפו בשמחה ואנחנו חזרנו לשגרה עד ליום הולדת הבא.. תודה מיוחדת למיטל מפשוט טעים על המתכון המעולה!

Ho preparato doppia dose (per essere sicura che non ci fossero avanzi di Nutella) ho messo in un cestino e ho suonato il campanello dei vicini. I bambini hanno gustato molto il pensiero e noi siamo tornati alla solita dieta, fino al prossimo compleanno!

  1. אמיליה

    ניראה וגם מריח נהדר,
    אחחחלה מתכון לסופ"ש הקרוב.

    אגב איזה אדיר הנוטלה נמסה על המאפינס ומתמזגת איתו
    כאילו רק חיכתה שמישהו ישפוך אותה על משהו.
    הנוטלות האלו, פשוט מסוכנות…

    1. Sharon
      Sharon Gur

      תודה יקירתי, הנוטלות האלו הן ללא ספק שערוריה בכל מצב אפשרי! ועד שמגיע הסופ"ש.. שיהיה המשך שבוע מצויין!

  2. אז מה את עושה כל היום?

    מקסים! ומסוכן…
    כבר כמה פעמים שזרקתי לפח חצאי קופסאות נוטלה וחמאת בוטנים אחרי שהבנתי שכל היום אני מסתובבת בבית עם כפית ביד…
    תמונות מקסימות ביותר, ובכלל אין כמו מאפינס – פשוט אין::))

    1. Sharon
      Sharon Gur

      תודה! רק בגלל שאני יודעת עם מי יש לי עסק לא העזתי לזרוק..

  3. אבינועם

    בת דודה, מה קורה?

    לא ידעתי שאת טובלת ידיך בנוטלות,

    כשאת בארץ אני, את פייטרו ונטע – מסעדה!

  4. מיטל

    פוסט מקסים ובכלל בלוג מקסים. אני שמחה שיצא לנו להכיר ומי יודע, אולי נוכל לעשות שיתופי פעולה מתוקים בעתיד, כמעט כמו הנוטלה 🙂
    דרך אגב, ביום ראשון אעלה מתכון חדש שנראה לי שתאהבי ובטוח יהיה טעים יותר עם הגבינות האיטלקיות.

    1. Sharon
      Sharon Gur

      תודה תודה! וכמובן שאשמח 🙂 מחכה למתכון של יום ראשון!

  5. sharon eshet

    מקסים!!! אני בדיוק קוראת אותף ורואה שהגבת לי אצלי…:)
    אני מיד רצה לבדוק מה מצב הנוטלה במקרר ואולי אאפה יותר מאוחר עם הילדים….אני אדווח.

  6. Ettic

    אויייי זה לא חוקי! לא נכנסה צנצנת נוטלה לביתי מאז 48, ואני לא אחת ששוקולד עושה לה את זה, אבל יש משהו בפורמט הצנצנצת שאני רואה שמעביר רבים על דעתם…..
    לאחר עיון קצר בבלוג הבנתי שהדרך היחידה שאני יכולה להמשיך לעיין זה רק בעיניים עצומות!הצילומים המצויינים של כל מה שגורש מביתי בבושת פנים (כן אנחנו מדברים על סוכר) גורם לי למחשבות כפירה….
    בקיצור מקסים אצלך!

    (וברור שאבקר מעכשיו באופן קבוע….)

    1. Sharon
      Sharon Gur

      אני גם לא מאנשי השוקולד, אבל לגמרי מאלו שמועדים מדי פעם (לא תקני טובלרון עם שקדים מסוכרים? רק פעם אחת בשביל לנסות…). שמחה שהגעתי אליך, הבריא שלך לא יזיק לנו בכלל!

      1. Ettic

        כן, אני רואה שאנחנו מאותו סוג בדיוק (כן כן הטובלרון…..)

  7. תמר

    איזה כיף, הגיעה מפה חדשה!

    זה מאוד מסוכן, כל המאפים הללו. אצלנו ארנסטו, האב והבעל, אופה מאוד יפה אבל אסור להחזיק את זה בבית. במקום להחזיק בבית אנחנו מפטמים את השכנים ואת החברים לעבודה. ככה כולם ייוצאים מרוצים.
    מה עם קצת תמונות שלג בשבילנו, שחיים בחלק החם של הלבנט? לפוסט הבא אני מזמינה. או לפחות החלקה על הקרח באגם הקפוא (-;

    1. Sharon
      Sharon Gur

      המפה הוחלפה בגלל התגובה האחרונה שלך ולגבי הבקשות אני אחשוב על פוסט חורפי ומושלג!

COMMENTS