פנקוטה
Panna cotta
בין עבודות הגננות (גינת הירק השנתית יצאה לדרך) לעבודות השיפוצים (כן כן, חזרנו לשפץ, תמונות באינסטה) כמעט והתפספס לי שבועות. כרגיל ברגע האחרון, בעודי שומרת על ריבת הורדים שהתבשלה בסיר (המתכון פורסם בשנה שעברה כאן) הגיע הרעיון; המנה הכי איטלקית שיש (אחרי הטירמיסו), חלבית במיוחד וגם סופר קלה להכנה. אז מה דעתכם להכין החג, בנוסף לעוגת גבינה כמובן, פנה {שמנת} קוטה {מבושלת}? חמש דקות עבודה פלוס לילה במקרר ויש לכם קינוח אישי ומרענן לחג. אפשר להגיש אותו בשלל וריאציות, עם סירופ קרמל, שוקולד, פירות העונה או עם ריבת ורדים (או כל ריבה או תוספת אחרת שאתם אוהבים).
.
- פנה קוטה מתכון ל – 6 מנות אישיות
- 400 מ"ל שמנת מתוקה
½ כוס סוכר
½ כוס חלב
3 עלי ג'לטין ( 6 גר')
1 כף רום
1 כפית תמצית וניל
משרים בקערה עם מים קרים את עלי הג'לטין כ-10 דקות. בסיר מחממים חצי כוס שמנת מתוקה וחלב (לא להביא לרתיחה), מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהוא נמס. סוחטים את עלי הג'לטין, מוסיפים לסיר ומערבבים עד שגם הם נמסים. מוסיפים את שאר השמנת, רום ווניל ומערבבים במשך מס' דקות. יוצקים את התערובת (הנוזלית) לתבניות אישיות (מאלומיניום או סיליקון, אין צורך לשמן) ומעבירים למקרר לצינון ללילה שלם.
**כדי להוציא את הפנה קוטה מתבניות האלומיניום באופן חלק, טובלים את תחתית התבנית בקערה עם מים רותחים לשלוש שניות והפנה קוטה תיפרד מהדפנות.
Tra i lavori in giardino, nell'orto e i lavoretti in casa mi è quasi scappato di mente che questa settimana è la festività ebraica di "Shavuot", la versione ebraica della pentecoste, durante la quale si usa mangiare cibi a base di latte. Mentre mescolavo la marmellata di petali di rosa del nostro giardino (per la ricetta cliccare qui) mi è venuta l'idea che la panna cotta potrebbe essere una ricetta perfetta per questa festa, un'alternativa gustosa alla solita cheesecake. Ho decorato la panna cotta con la marmellata di rose ma sapete benissimo che si abbina anche al caramello, cioccolato, frutta ecc…
- Panna cotta
- Ricetta per 6 stampini
- 400 ml di panna fresca
½ bicchiere di zucchero
½ bicchiere di latte
3 fogli di gelatina (6 gr)
1 cucchiaio di rum
vaniglia
Mettere i fogli di gelatina in una ciotola con acqua fredda per 10 minuti. Scaldare senza portare ad ebollizione mezzo bicchiere di panna e il latte. Aggiungere lo zucchero e mescolare finché non si scioglie. Strizzare bene la gelatina e aggiungerla nel pentolino e unire il resto della panna, il rum e la vaniglia. Mescolare ancora per qualche minuto, versare negli stampini (di alluminio o di silicone) e lasciare raffredare in frigo per una notte.
Per togliere facilmente la panna cotta dagli stampini di alluminio, immergere il fondo per tre secondi in acqua calda.
חג ביכורים שמח!
Buona settimana a tutti
♣
שרון, איזה יופי של קינוח! כל כך יפה ועדין. חג שמח!
תודה רבה אולגה!
חג שמח גם לך
טוב, אז ככה,
פנקוטה זה אחד הקינוחים הכי טעימים שיש.
ריבת וורדים זה זכרונות וריחות מבית סבתא אבל לצערי אני כבר לא מכירה אף אחד שמכין את הריבה הזאת. אז את מוזמנת לשלוח לי צנצנת (או שתיים, או עשר) 🙂
ממש כיף לך שיש לך שיחי וורדים כאלה בגינה.
וכמובן שיהיה חג שמח!
אם הייתי סומכת על הדואר האיטלקי הייתי שולחת לך!
חג שבועות שמח!
אני גם אשמח לצנצנת :). אצלי זה זיכרון מסבא, נדמה לי שכבר כתבתי לך על זה פעם. הוא גם היה מכין יין שושנים ומיץ ממותק שהיה מכין לנו עם סודה מהסיפולוקס…..והצילומים שלך נראים טוב מאי פעם! נפלא!
אני זוכרת! סיפרת לי שנה שעברה שפירסמתי את הפוסט של הריבה
חג שמח ונשיקות!
פשוט מושלם, אחד הקינוחים האהובים עליי!
חג שבועות שמח!
תודה אביטל! חג שמח 🙂
מקסים לגמרי.
באמת הגיע הזמן שאכין גם פנה קוטה.
תודה על המתכון ועל הצילומים המשגעים.
סיגל
באמת הגיע הזמן 🙂
לא מאמינה שלקחו לי רק 10 שנים באיטליה
לגלות עד כמה זה פשוט להכין בבית
חג שמח!
שרוני, זה נראה מעולה! (כל כך בא לי עכשיו)
מסקרן לעבוד עם גלטין… עדיין לא התנסתי 🙂
חג שמח לבן וטעים יקירה!
תודה יקירתי!
לי זאת היתה הפעם הראשונה עם ג'לטין – עבר בשלום 🙂
חג שמח!
נראה מדהים ונשמע כל כך מגרה. פנה קוטה וריבת ורדים? – קינוח של פיות יפיפיות, ללא ספק 🙂
🙂 🙂 תודה רבה וחג שמח!
היי שרון
חיפשתי את כתובת המייל שלך ולא הצלחתי
לאתר. קודם כל אני עוקבת אחרי הפוסטים שלך ומאוד נהנית. אנחנו חובבי איטליה וכל מה שקשור בה במיוחד אוכל ….הבנתי שלמדת במילנו כך שאת בוודאי מכירה את מילנו מהצד הקולינארי שלה.בעוד כשבוע אנחנו אמורים להגיע למילנו ל-3 לילות נתאכסן במלון קרוב למדרחוב שמרכז. האם יש לך המלצות על מסעדות טובות בסביבה? או שלא בסביבה.
אשמח לתשובה, אפשר למייל שמפורט אצלך.מודה מראש
שלחתי לך למייל
זה פשוט מדהים איך לכולם יש זיכרון של ריבת ורדים מבית סבתא! איזה כייף שפירסמת פוסט כזה.
את מתכננת לבוא בקרוב לארץ ?
תודה!
אין תאריך לביקור אבל בטוח זה יקרה בזמן הקרוב. יותר מדי זמן בלי חומוס 🙂
טוב אני אשמח שתעדכני אותי אישית כי אשמח לארח אותך בבלוג.
איזה כיף! תודה רבה על ההזמנה ומבטיחה לעדכן 🙂
ניראה כ"כ מתאים לחג אבל בארץ יש לנו ג'לטין בצורת אבקה או גרגירים כיצד אני מצליח לתרגם את הכמויות למנה היפה שהעלת פה?אשמח אם תעזרי לי.תודה רבה
אפשר להמיר את דפי הג׳לטין באוצה כמות של אבקה
אם תוכלי לציין לי כמה גרם יש בכל דף ג'לטין אצלכם אוכל לתרגם את זה אלינו. אלפי תודות
2 גר לדף, סה״כ 6 גרם