EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

קראמבל פירות העונה

מתכונים

Crumble di frutta di stagione

Ricette

דרמה בקוליקו! אין דובדבנים! כתבו על זה גם במקומון, הכל באשמת האביב החורפי והסוער שהיה לנו השנה שלא גדל שום דובדבן על העצים בעיירה. חוץ מהעץ שלנו כמובן, שפתאום, אחרי שנתיים שלא ראינו עליו דובדבן אחד, החליט להפתיע. אפילו השכנים הסקרנים באו לראות את הפלא!
ומה מכינים איתם ועם התותים מהגינה? קראמבל.
כמה פשוט ככה טעים!

ולפני שתגידו לי שעונת התותים בארץ כבר הסתיימה, תוכלו להחליף אותם בפירות יער או בכמעט כל פרי קיצי אחר שמחכה לכם במקרר.

Crumble

  • קראמבל פירות העונה
    מתכון ל – 6 תבניות אישיות
  • 400 גרם פירות חתוכים לקוביות קטנות
    100 גרם קמח
    50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
    3 כפות סוכר (לבן/חום)
    1 כף שקדים טחונים
    חצי כפית קינמון

מכניסים את כל החומרים, פרט לפירות, לקערה ומערבבים בעזרת האצבעות עד שמתקבלת תערובת פירורים. משמנים את תחתית התבניות בחמאה וממלאים כל תבנית עד ה- ¾ בפירות (אם הם חמצמצים רצוי לערבב אותם קודם עם כף סוכר).
מעל הפירות מפזרים את תערובת הפירורים ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים והפירות מתחילים לבעבע (כעשרים דקות).
מומלץ לאכול חמים. עם כפית. וגלידה. יאמ.

** התבניות האישיות הן רק המלצה, אפשר להשתמש גם בתבנית גדולה.

Dramma a Colico. Non ci sono ciliegie! L'argomento della settimana è stato il maltempo di questa primavera pazza, pioggia e freddo non hanno aiutato i ciliegi in fiore. L'anno scorso la grandine, l'anno prima il gelo sembra che anche quest'anno dobbiamo rinunciare alle ciliegie del nostro giardino. Invece sorpresa, finita la pioggia mi sono avvicinata alla nostra pianta e tra le foglie ho scorto qualcosa di rosso, le mie ciliegie. Finalmente!
Quale benvenuto se non una veloce ricetta assieme alle fragole dell'orto?

Crumble3

  • Crumble di frutta di stagione
    ricetta per 6 mono porzioni
  • 400 g di frutta tagliata a cubetti
    100 g di farina
    50 g di burro freddo tagliato a dadini
    3 cucchiai di zucchero
    1 cucchiaio di mandorle tritate
    ½ cucchiaino di cannella

Mettere in una ciotola tutti gli ingredienti, tranne la frutta, e lavorare con la punta delle dita fino ad ottenere un impasto bricioloso. Imburrare le cocotte e riempirene  ¾ con la frutta (se non vi sembra dolce a sufficienza mescolare prima con un cucchiaio di zucchero). Coprire la frutta con le briciole di frolla e infornare in forno preriscaldato a 180° finchè lo strato superiore non diventa dorato e la frutta inizia a borbogliare (ca. 20 min). Vi consiglio di gustare il crumble ancora tiepido, accompagnato da un buon gelato. **Le monoporzioni sono solo un consiglio, si può usare la teglia grande.

סופשבוע נעים
Buon weekend

  1. nili02

    קנינו ביעפורי בצפון הרמה, דובדבנים צהובם. לא הספקנו להכין מטעמים,
    כי הדובדבנים פשוט עברו ישירות לפה.
    מחיר 25 ש״ח לק״ג.
    יותר זול מקטיף עצמי.

    1. Sharon
      Sharon

      פה אף פעם לא ראיתי דובדבנים צהובים וחמישה יורו לקילו זה בערך כמו המחירים פה.

  2. איילה

    איזה כייף לכם. מגניב לגמרי. תצלמי גם את עץ הדובדבן היפה שלכם, לא רק את פירותיו.

  3. טעמים שרואים מכאן

    אוי…איך עשית לי חשק..
    פתאום נזכרתי כמה אני מתגעגעת לתותים.
    איזה כיף לך שיש לך תותים ודובדבנים בגינה, פשוט חלום 🙂

    1. Sharon
      Sharon

      נכון, זה ממש כיף 🙂 אם כי העונה פה ממש ממש קצרה.

  4. Nili Golan

    אמרו לי שהמחיר במרכז הוא 49 ש"ח לק"ג שזה קצת יותר מאשר אצלכם. מחר גדי מתחיל לקטוף אגסים ואני מקווה (!!) שהמחיר יהיה דומה. שבוע טוב.נילי

  5. מקופלת

    אויש, איזה טעים זה נראה… יש לי כבר כלים כאלה בבית, אז זה ממש כאילו אני כבר בחצי הדרך לאכול בדיוק כזה, נכון? (חוץ מהקטע הזניח של המצרכים וההכנה…)

    1. Sharon
      Sharon

      לגמרי זניח. אם יש לך את הכלים את כבר ממש שם!

  6. Avital

    הקראמבל נראה מדהים! אחד הקינוחים האהובים עליי

COMMENTS