EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

Swiss cheese fondue

בית

Casa

רגע לפני שמסתיימת עונת הסקי הרשמית החלטתי לקחת אותכם לאתר השוויצרי Diavolezza. קרונות הרכבל שפעלו משנות השבעים והעלו עשרות אלפי גולשים לגובה של 3000 מטר יצאו לגמלאות השנה והחולפו בקרונות חדישים. לשוויצרים מסתבר יש ראש טוב ובמקום להוביל אותם הישר לחירייה הכי מסודרת בעולם העמידו אותם למכירה פומבית ב – Ebay.

Poco prima della chiusura della stagione invernale vi porto alla storica località sciistica del Diavolezza in Engadina. Le cabine della funivia, che dagli anni '70 portavano centinaia di sciatori a quasi 3000 metri di quota, sono andate in pensione, sostituite da nuove e più moderne. Gli Svizzeri, con una bella fantasia, invece di portarle in discarica le hanno messe in vendita su EBay.

Diavolezza

תומאס וואלטר, הבעלים של מלון שטיינבוק בעיירה Pontresina, המתחרה הרשמית של סן מוריץ על תואר פנינת האלפים, חשב שיהיה נחמד להפוך אחד מהקרונות למסעדת פונדו. הקרונית נרכשה, הרעיון גובש והאדריכלים (אנחנו..) יצאו לדרך עם פרוייקט ייחודי ואיך לומר… עשיר בכולסטרול.

Thomas Walther, il titolare dell' Hotel Steinbock di Pontresina, la cittadina che contende a St. Moritz il titolo di perla delle Alpi, ha avuto l'intuizione di trasformare una delle cabine dismesse in una sala dedicata alla Fondue. La cabina è stata acquistata, l'idea ha preso forma e gli architetti (il nostro studio) hanno dato il via a questo progetto speciale e come dire… ricco di colesterolo.

Gondolezza a Pontresina

ליווינו את המבצע משלב ההובלה המסובכת מאתר הסקי ועד לעיירה דרך כבישים מפותלים וצרים, הנחיתה והחניה מול המלון, שיפוץ הקרון, בניית המטבח ועד לשלב המשמעותי ביותר – בחינה לעומק של התפריט.

Abbiamo seguito tutta l'operazione dal trasporto sulle strette strade di montagna fino all'atterraggio davanti all'albergo, il restauro della cabina, la costruzione della cucina fino alla parte più importante, lo studio del menù.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=EU2X1MCaMi0]

בגונדולצה (זה השם שקיבלה המסעדה) תוכלו להתענג על שני מאכלים שוויצרים טיפוסיים: פונדו גבינות משובח – סיר ללא תחתית של גבינה מותכת, קוביות לחם ושיפוד אחד בעזרתו טובלים את הלחם בגבינה. רק זהירות – מי שמאבד את קוביית הלחם משלם על היין! והאחות של הפונדו, ראקלט –  גוש גבינה מונח בתוך מתקן גריל המחמם רק את החלק העליון, כאשר הגבינה מתרככת מגרדים אותה בעזרת שפכטל לצלחת שם מחכות התוספות (לרוב ירקות). תוסיפו לכל הסיפור בקבוק יין טוב ויוגורט עם ליקר הרים מרענן לקינוח ואתם מסודרים!

מבט מבפנים

Nella Gondolezza potete gustare una tipica fondue Svizzera – una casseruola senza fondo piena di formaggio fuso, cubetti di pane e uno spiedino con cui affogare il pane nel formaggio. Attenzione: chi perde il suo pane paga il vino. Oltre la fondue potete assaggiare un'ottima raclette – anche qui un pezzo di formaggio da cui ricavare una fetta filante che appoggerete  sulle verdure in attesa sul piatto. Aggiungete a tutto questo un buon vino e uno yogurt rinfrescante con il liquore di queste montagne e non avrete bisogno d'altro.

Swiss cheese fondue

my default is

  1. עדנה

    בעלי אוהב מאד גבינות ורכבל. ביום הולדת הבאה שלו נבוא לטעום

  2. ליעד

    אני מתה!! האמת שרוני שראיתי כבר את העיצוב של הקרונית באחד הלייקים שעשית מתישהו בפייסבוק, אבל לא היתי סגורה שזה העבודה שלכם- יצא מדהים!

  3. תמר

    תודה. ברור לי שחשבת עליי כשכתבת את הפוסט הזה.
    לחורפים מושלגים ויפים. סאלוּט !

COMMENTS