EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

טירמיסו

מתכונים

Tiramisu

Ricette

פייטרו הוא אחד מהאיטלקים הבודדים שאני מכירה שפתוחים לטעמים חדשים, לשילובים משונים ולמטבחים מהעולם – עד שזה מגיע למטבח האיטלקי. בכל מה שקשור למטבח שלו הוא מרובע ומקובע. מסורת זאת מסורת ומתכונים לא נועדו לאינטרפרטציות חדשות. בכל פעם שאני שוקלת להכין טירמיסו יש מתח באוויר. במתכון המקורי את קרם המסקרפונה מכינים עם ביצים חיות, דבר שאני מאד משתדלת להימנע ממנו במטבח. מבחינתו עדיף פשוט להכין קינוח אחר, הרי ללא ביצים, אי אפשר יהיה לקרוא לזה טירמיסו. לפעמים אני מוותרת ולפעמים מתעקשת אבל בסופו של דבר, הוא תמיד אוכל וגם מחמיא.
אז קבלו מתכון מהיר ופשוט לטירמיסו איטלקי ללא ביצים, שיקצור מחמאות רבות.

DSC_5744 copy

DSC_5735 copy 3

  • טירמיסו 
    מתכון ל – 8 אנשים
  • 500 גרם גבינת מסקרפונה
    250 מ״ל שמנת מתוקה
    חצי כוס אבקת סוכר
    חצי כוס קפה
    1 כוס חלב
    1 מקל וניל
    חבילת עוגיות סבויארדי
    קקאו לקישוט
  • חוצים מקל וניל ומגרדים את התוכן שלו לתוך סיר קטן עם חלב. מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מכינים חצי כוס של קפה אספרסו ממותק, מערבבים יחד עם החלב ומניחים להתקרר. בינתיים מכינים את הקרם: בקערת המקיסר מקציפים שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה. בקערה נפרדת מערבבים היטב גבינת מסקרפונה ואבקת סוכר. מאחדים בין הקצפת לגבינה ומערבבים בתנועות קיפול. מרכיבים את הטירמיסו: טובלים עוגיות סבויארדי בתערובת הקפה והחלב ומסדרים שכבה ראשונה בתבנית (אפשר גם בכוסות אישיות) מעל העוגיות מורחים שכבה של קרם מסקרפונה. מעליה מסדרים שוב שורה של עוגיות ומסיימים בשכבה של קרם מסקרופנה. מפזרים מעל קקאו בנדיבות ומכניסים לכמה שעות לקירור לפני ההגשה.

Pietro e' uno dei pochi italiani, che io conosco, con la mentalità aperta per tutto quello che riguarda cibi e sapori dal mondo. Quando pero si arriva alla cucina italiana si dimostra una persona chiusa e quadrata, in poche parole – non si tocca la sua tradizione. Ogni volta che chiedo di preparare un Tiramisu c'e una tensione in aria; per lui non esiste un tiramisu senza uova, e sarebbe meglio che preparassi un altro dolce che rovinare la ricetta tradizionale. A volte gli do retta, a volte no, ma in ogni caso, lo mangia lo stesso con tanto gusto, e mi fa pure i complimenti!
Ecco a voi, la ricetta per il tiramisu, senza uova.

DSC_5774 copy

DSC_5787 copy

  • Tiramisu
    ricetta per 8 persone
  • 500 grammi mascarpone
    250 ml panna da montare
    mezzo bic. zucchero a velo
    mezzo bic. di caffe
    1 bic. di latte
    1 baccello di vaniglia
    1 conf. di savoiardi
    Cacao per decorare
  • Incidere la vaniglia per il lungo con la punta del coltello estrarre i semini. farli bollire in un pentolino con latte. Preparare il caffe, zuccherarlo, aggiungerlo al latte e lasciare raffreddare. Nel mentre preparare la crema: Mescolare bene zucchero a velo e mascarpone fino ad ottenere un composto cremoso. Montare a parte la panna e uniteli, mescolando senza smontare la panna. Inzuppare i savoiardi nella bagna di caffe e latte e sistemare in uno stampo il primo strato, coprire il primo strato con la crema e proseguire cosi, alternando gli strati. Finire con un strato di crema e spolverizzarla con cacao. Lasciare riposare bene in frigo prima di servire il tiramisu.

תודה לדרור שדה מסטודיו בורנשטיין שדיגמנה את הטירמיסו בסבלנות רבה

ולעלמה מדברים בעלמה על התגובה שהולידה את הפוסט

חג שבועות שמח לכולם

  1. עלמה

    ישששששש!!!! הגיע הזמן.
    קלאסיקות איטלקיות אני תמיד מחפשת קודם כל אצלך
    תגידי, יש איזשהו מותג לעוגיות שאת ממליצה עליו? אני חושבת שהרבה מהמותגים האיטלקיים נמכרים גם בניו יורק

    1. Sharon
      Sharon

      תחפשי Matilde vicenzi כל השאר נחשב כאן לחיקוי. לפחות בצפון. גם במסקרפונה אגב צריך להשקיע, גלבאני נחשבים לאיכותיים.

      1. עלמה

        תודה! אחפש. אני חושבת שיש כאן יבוא די רציף מאיטליה למוצרים כאלה, במיוחד בחנויות של האיטלקים בלואר איסט סייד

      2. Naama

        יש לך המלצה לגבינת מסקרפונה שאני יכולה למצוא בישראל מושקעת וטובה? כנ״ל לגבי העוגיות
        תודה

  2. נטלי

    אוף כמה התמונות שלך יפות! ולחלוטין הגיע הזמן שיהיה פה טיירמיסו ♥ נראה מושלם.

  3. תמר

    איזה כיף! תודה. עשית ילדה אחת , שאלרגית לביצים לקפוץ משמחה עם״יש!!״ קולני.
    חג שבועות שמח

  4. ריבי

    יש יש יש! שנים אני נמנעת בגלל הבייצים החיות, איזה כיף !

  5. איריזטה

    אדירה את. ג׳אקומו בדיוק, אבל בדיוק ככה. תני לו טחינה ואריסה וסושי, אבל אל תגעי לו בקוצ׳ינה איטליאנה.
    בדיוק לאחרונה אמרתי לו שבטוח יש גרסא של טירמיסו בלי ביצים חיות והוא אמר שאולי יש אבל זה לא טירמיסו 🙂

    1. Sharon
      Sharon

      ניסית להכין לו פעם פשטידת מקרוני? זה שיא השיאים מבחינתו.

  6. יערית

    הקינוח האהוב עליי בעולם כולו!
    בדרך כלל אני מכינה את הגרסה עם הביצים אבל אני בהחלט מתכוונת לנסות בקרוב ממש גם את הגרסה הזאת.

  7. מאיה

    טרפו אצלי בהנאה מרובה. תודה על המתכון

COMMENTS