Torta di castagne - עוגת ערמונים
הפוסט שכתבתי על לחמניות הערמונים היתה הצלחה אדירה, לפחות במושגים שלי. באחת התגובות שקיבלתי, חברה מימי האוניברסיטה הזוהרים ומחוסרי השינה, צירפה מתכון לעוגה מקמח ערמונים. מאושרת ושמחה מהמתכון החדש שלי, ערכתי בדיקת מלאי זרירה, השלמות במכולת ונכנסתי למטבח להכין את העוגה. אני כבר אגיד לכם שהיא יצאה מעולה או איך שפייטרו הגדיר אותה – אלגנטית במיוחד.
Il post che ho scritto sul pane di castagne è stato un gran successo. In uno dei commenti ricevuti un'amica dei giorni gloriosi e insonni dell'università ha aggiunto la ricetta per una torta di castagne. Contenta e felice per la nuova ricetta ho fatto l'inventario della cucina, ho recuperato quello che mancava e mi sono messa al lavoro. Vi dico già che il risultato è strepitoso o come è stata definita da Pietro:"Super elegante".
עוגת ערמונים
100 גרם קמח ערמונים
100 גרם קמח לבן רגיל
200 גרם סוכר
200 גרם חמאה רכה
3 ביצים
100 מ"ל חלב
*** חתיכות שוקולד מריר
מקציפים חלמונים וסוכר עד לקבלת קרם חלק וצהבהב, מוסיפים את שני סוגי הקמחים, חמאה וחלב ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מקציפים את החלבונים לקצף לבן ובתנועות מעגליות מאחדים אותו עם העיסה לתערובת חלקה (מי שאוהב יכול להוסיף בשלב זה חתיכות קטנות של שוקלד מריר). מעבירים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה, אופים כ- 50 דקות עד שקיסם יוצא נקי, בתנור שחומם מראש על 180 מעלות.
Torta di castagne
100 gr. di farina di castagne
100 gr. di farina bianca
200 gr. di zucchero
200 gr. di burro fuso
3 uova
100 ml di latte
*** pezzettini di cioccolato fondente
Sbattere i tuorli con lo zucchero fino ad ottenere una crema giallina, aggiungere le farine, il burro fuso e il latte, mecolare bene tutto insieme. Montare a neve gli albumi e unire delicatamente con l'impasto (a questo punto potete aggiungere i pezzettini di cioccolato). Versare su una teglia foderata con carta da forno o imburrata e cuocere circa 50 minuti a 180°C finchè uno stuzzicadente infilzato non esca asciutto.
לגבי ההגשה – אפשר פשוט לזרות מעל אבקת סוכר או למשקיענים שבינינו להגיש חם עם כדור גלידה / קצפת או למעצבנים שבינינו (פייטרו) למרוח על פרוסת העוגה נוטלה (!!). תודה מארי על המתכון!
Per quanto riguarda la presentazione in tavola potete spolverare con zucchero a velo, per i più esigenti servitela calda con gelato o panna e per i più esagerati (Pietro) spalmate la vostra fetta con la Nutella. Grazie Mary per la ricetta!
אני מתה על ערמונים, העוגה נראית ממש נפלא! בהזדמנות הבאה שיגיע לידיי קמח ערמונים – בטוח אכין אותה.
נטלי
לפי התגובות אני מבינה שקמח ערמונים זה מצרך יקר בארץ. אני אביא איתי בביקור הבא סטוקים לכל דורש 🙂
ממש מיוחד. מה עם אוזני המן, ניסית משהו?
ניסיתי לאכול 🙂 היה לי משלוח של אוזני המן מסבתא ואין לי סיכוי להכין יותר טובים משלה…
נראית ונשמעתי עוגה מאד מאד מיוחדת
נכון – קני ערמונים הוא מצרך יקר פה והבעיה היא שגם יש להשיג אותו רק בחלק מהחנויות שמתמחות באפייה.
אבל אני חושבת שלארוע מיוחד שווה להתאמץ ולהכין
פורים שמח!
תודה רבה! בהחלט עוגה ששווה מאמץ.. חג פורים שמח!
יאמי…נשמע טעים. ערמונים ואני זה אהבה ישנה-חדשה. אנסה להכין. תודה.
אין ספק שערמונים זה דבר מיוחד במינו! בתאבון ותודה לך!
סופסוף מצאתי מתכון שאוכל להשתנש בקמח הערמונים
torta castania
מה גודל התבנית שמתאים לכמויות שניתנו במתכון?
תודה! 🙂
תבנית עגולה 24
יצא נפלא! תודה רבה על שיתוף המתכון! 🙂