EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

עוגת ריקוטה ושקדים

עוגות ומתוקים

Torta di ricotta e mandorle

Torte e dolci

האביב הוא העונה החביבה עליי בשנה, הימים מתארכים, הגינה מתחילה לפרוח והעיירה לאט לאט יוצאת מתרדמת החורף שלה. הגלידריות נפתחות מחדש, התיירים מתחילים להגיע, השווקים חוזרים לפיאצה ויש אווירה כללית של חופש באוויר. גם בבית דברים מתחילים לזוז ועושה רושם שהשיפוץ מתקדם לקראת שיאים חדשים. מבטיחה עדכונים בקרוב ובינתיים משאירה לכם מתכון לעוגת שקדים וריקוטה מצויינת שמתאימה אמנם לפסח, אבל בינינו, אין סיבה לא להכין אותה כל השנה.

n5

  • עוגת שקדים וריקוטה
  • לתבנית בקוטר 24
  • 120 גרם חמאה רכה
    1 כוס סוכר
    גרידה מארבעה לימונים
    4 ביצים מופרדות
    2 כוסות שקדים טחונים
    250 גרם גבינת  ריקוטה
    1 שקית סוכר וניל
    שקדים פרוסים לקישוט

מקציפים חמאה, סוכר, סוכר וניל וגרידת לימון עד לקבלת קרם תפוח ואוורירי. תוך כדי הקצפה מוסיפים חלמונים, אחד אחד ובסוף את הריקוטה והשקדים. בקערה נפרדת מקציפים את החלבונים לקצף יציב, מקפלים בעדינות את הקצף שהתקבל לתוך תערובת השקדים עד שמתקבלת בלילה אחידה. מעבירים לתבנית משומנת, מפזרים מעל שקדים פרוסים ואופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ- 45 דקות או עד שקיסם יוצא יבש.

Mi piace tanto quando arriva la primavera, con le giornate sempre più lunghe, il giardino che inizia a fiorire e il paese che si sveglia dall'inverno.
Le riaperture delle gelaterie, i primi turisti e i mercatini del weekend. Un'atmosfera di vacanza nell'aria e con l'arrivo di Pasqua e Pesach non posso non lasciarvi una ricetta primaverile che è anche Kosher per Pescah – quindi senza farina.

n6

  • Torta di ricotta e mandorle
    stampo da 24cm
  • 120 grammi di burro
    1 bicchiere di zucchero
    Scorza di 4 limoni
    4 uova separate
    2 bicchieri di farina di mandorle
    250 grammi di ricotta
    1 bustina di zucchero vanigliato
    Mandorle affettate

Sbattere burro, zucchero, zucchero vanigliato e la scorza fino ad ottenere un composto cremoso, sempre mescolando aggiungere i tuorli, uno per volta e infine la ricotta e le mandorle. In una ciotola a parte montare a neve i bianchi e unire alla crema. Versare il composto in una teglia imburrata e cuocere in forno preriscaldato a 180 gradi per circa 45 min o finchè esce uno stuzzicadente pulito.

חג אביב שמח Buona primavera

  1. שירן

    נראה מהמם!
    כמה בגרמים זה 2 כוסות שקדים טחונים?

  2. אולגה

    שרון, זה מקסים-מקסים-מקסים! התמונות מעלפות והעוגה נראית מבטיחה במיוחד 🙂

  3. לבנת

    כל פעם אני נהנית מחדש. הכל כל כך מגרה, מעוצב ומוגש בטוב טעם. שלא תעזי להפסיק לכתוב

  4. Winnie

    קודם כל התמונות מהממות!! ממש רואים את האביב בהם
    שנית – זאת יופי של עוגה. רק לאחרונה גיליתי כמה ריקוטה (שאני מאד אוהבת אותה) נהדרת בעוגה.
    נהדרת לפסח אבל ממש לא רק!

  5. דנה

    שרון, האתר שלך הוא בין היפים שיש. התמונות מדהימות והמתכונים פשוטים וברורים. הכנתי את העוגה הזאת והיא יצאה מושלמת!!תודה רבה על המתכון המהמם, שבא בדיוק בזמן לפסח! חג שמח, דנה

  6. נטע

    וואוו הצילומים מדהימים!!
    שאלה קצת מוזרה אבל רציתי לדעת אם יש לעוגה מרקם של עוגת גבינה?

  7. lital

    אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק?

  8. עלמה

    העוגה הזו נראית מושלמת. אין לך אף מתכון לטירמיסו בבלוג, נכון? אני ממש רוצה להכין ובא לי על מתכון איטלקי אמיתי

  9. lily

    היי שרון,
    העוגה הזאת מפלרטטת איתי:)
    תעבוד עם שמנת חמוצה לדעתך?

    שנה טובה!

  10. NOGA

    שרון יקרה,
    תודה רבה על עוד מתכון מנצח
    אתמול הכנתי את העוגה הזו, הפעם ב2 תבניות אינגליש קייק,
    היא יצאה לא פחות ממושלמת.
    רכה בטירוף בפנים והשילוב עם הקראנצ'יות של השקדים מלמעלה פשוט נהדר.
    ושמתי לב למשהו מעניין במתכונים של העוגות שלך שהכנתי עד היום,
    יש להם ארומה חזקה מאד שנשארת מלא זמן, זה קסום וכייף מאד.
    ממשיכה למתכון הבא 🙂

  11. orit g

    רציתי לספר שכבר שלוש שנים אני מכינה את העוגה הזאת לליל הסדר וכולם משתגעים עליה. וכל פסח אני אומרת לעצמי – זאת כזאת עוגה מדהימה!!! למה אני לא מכינה אותה כל השנה? מקווה הפעם לזכור גם בימי חול 🙂

COMMENTS