EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

זופה אינגלזה

עוגות ומתוקים

Zuppa Inglese

Torte e dolci

מפה לשם הפוסט האחרון שכתבתי היה לפני ארבעה חודשים, על הסדנה בקוליקו. מאז היתה לנו תקופה עמוסה מאד עם המון אורחים, עוד סדנאות, סיורים וארוחות והרבה תוכניות לשנה החדשה שאכתוב עליהם בפוסט נפרד. בינתיים, ההתארגנות לקראת ראש השנה בקבוצה הכי מגובשת ומוכשרת של מבשלים ביחד, דירבנה אותי להצטרף לפרוייקט ולשתף במתכון שיכול לככב אצלכם בשולחן החג.
את המתכון לקינוח השכבות הזה קיבלתי מהשף שבישל לבנות בסדנה והוא גם מופיע בתמונות שבסוף הפוסט. באיטלקית המנה הזאת נקראת ״זופה אינגלזה״ ובתרגום לעברית מרק אנגלי. יש כל מיני גרסאות מאיפה הגיע השם, מה שבטוח, זאת אחת מהקלאסיקות האיטלקיות היותר מוצלחות שיש.

1

  • זופה אינגלזה
  • מתכון ל – 12 איש
  • לקרם:
  • 8 חלמונים
  • 1 ליטר חלב
  • 200 גרם סוכר (1 כוס)
  • 100 גרם קמח (1 כוס פחות 4 כפות)
  • 1 מקל וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר 70% לפחות
  • לסירופ:
  • 1/2 כוס ליקר אלקרמס
  • 1 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 חבילה גדולה של עוגיות בישקוטים
  • מכינים את הקרם: מחממים בסיר חלב עם גרירי הוניל והמקל עצמו, מבלי להביא לרתיחה. מסירים מן האש. בסיר נפרד טורפים חלמונים, סוכר וקמח עד לקבלת תערובת חלקה.  מוציאים את מקל הוניל ויוצקים בהדרגה ותוך כדי ערבוב את החלב הפושר לתערובת הביצים ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. ממקמים את הסיר על אש נמוכה וממשיכים לטרוף עד שמתקבל קרם סמיך. טיפ שלמדתי מהשף לקבלת קרם מבריק ללא קרום שנוצר בזמן הקירור: מעבירים את הקרם החם לקערת המיקסר ומערבלים על המהירות הנמוכה ביותר עד שהקרם מתקרר לחלוטין.
    מחלקים את הקרם הקר לשניים, חצי אחד משאירים בטעם וניל ולחצי השני מוסיפים טבלת שוקולד מומסת ומערבבים עד שמתקבל קרם שוקולד אחיד.
  • מכינים את הסירופ להרטבת הבישקוטים: על אש קטנה ממיסים סוכר במים, מוסיפים את הליקר ומבשלים למספר דקות. מצננים לחלוטין לפני הרכבת המנה.
  • מרכיבים את המנה: מניחים בישקוטים בתחתית הכלי, מרטיבים בנדיבות בסירופ, מפזרים שכבה של קרם וניל, שכבה נוספת של בישקוטים מורטבים בליקר ושכבה של קרם שוקולד. חוזרים על הסדר הזה כאשר מסיימים עם שכבה של קרם. לשדרוג המנה ניתן לסיים בשכבה אחרונה של קצפת מתוקה.
  • את הקינוח עדיף להכין ערב קודם, כדי שהטעמים יספגו היטב ולשמור בקירור. כמו כן תוכלו להרכיב את המנה בקעריות אישיות או בגביע זכוכית גדול.

Sono passati gia' 4 mesi da quando ho scritto l’ultimo post, raccontandovi del workshop magnifico che abbiamo fatto. Avevamo tanti altri eventi, corsi, ospiti e diverse  idee e programmi per la prossima stagione cui vi parlero' in uno post speciale. Per ora parliamo di una ricetta, forse uno dei dolci piu classici della cucina italiana, che ho potuto preparare con Tiziano, lo chef del nostro workshop. Mi confesso, è stata anche la prima volta, dopo 13 anni in Italia, che ho assaggiato questo dolce! Me ne  sono innamorata subito, è facilissimo da preparare, e’ super elegante, e dopo il primo cucchiaio non ci si può più fermare.

5

  • Zuppa Inglese
  • Ricetta per 12 persone
  • Per la crema:
  • 8 tuorli
  • 1 litro di latte
  • 200 gr di zucchero
  • 100 gr di farina
  • 1 baccello di vaniglia
  • 100 gr cioccolato fondente min. 70%
  • Per la bagna:
  • 1/2 bicc. alchermes
  • 1 bicc. di acqua
  • 1/2 bicc. di zucchero
  • 1 conf. di savoiardi
  • Preparare la crema: disporre sul fuoco una casseruola con il latte, i semi e il baccello di vanigia, riscaldare il latte senza arrivare a bollore. Sbattere i tuorli con zucchero e farina fino ad ottenere un composto omogeneo. Togliere il baccello di vaniglia e unire il latte, accendere di nuovo il fuoco e mescolare in continuazione fino ad ottenere una crema densa. Per ottenere una crema bella lucida il trucco e' di farla raffreddare mescolandola sempre, potete usare il robot da cucina a minima velocità. Una volta raffreddata dividerla in due, mescolarne meta' con il cioccolato sciolto.
  • Preparare la bagna: Sciogliere in un pentolino lo zucchero nell' acqua, aggiungere l'alchermes. Lasciare raffreddare completamente.
    Comporre il piatto: disporre uno strato di savoiardi inzuppati nella bagna. Stendere un primo strato di crema, un altro strato di savoiardi inzuppati e un strato di crema al cioccolato. Continuare cosi finendo con un strato di crema. Volendo, si puo' finire con uno strato di panna montata.
  • Vi consiglio di prepararla un giorno prima e potete scegliere se servirla in vasettini individuali o in una grande coppa.

כאן תמצאו את רשימת כל הבלוגים המשתתפים במבצע לקראת החג,

עם המון רעיונות ומתכונים משגעים לראש השנה: לחצו כאן!

שנה מעולה לכולם!

  1. נטלי

    יואו, כשכתבת שאת מכינה זופה אינגלזה ממש התרגשתי! ממש עכשיו כשהיינו באיטליה טעמתי לראשונה את הקינוח הזה במסעדה וזה היה כל כך טעים שממש התחשק לי לנסות להכין בבית, אבל לא לגמרי הייתי סגורה מה הולך שם 🙂 בקיצור, טיימינג מושלם וזה נראה מעולההההה ♥♥♥

    1. Sharon
      Sharon

      לא נעים לי להגיד אבל זאת היתה הפעם הראשונה שלי אחרי 13 שנים כאן.. לא ברור איפה ולמה הקינוח הזה מתחבא. נשיקות

  2. אולגה

    בא לי לקפוץ ראש לתוך קערת הזופה הזו 🙂 זה נראה כל כך מגרה!

  3. פיית העוגיות

    מזל שלא ויתרת על הפוסט הפעם,
    זה נראה טעים בטירוףףף!
    ממש עושה חשק לנשנש את כל הקערה 🙂
    שתהיה שנה מופלאה

  4. hamaroch

    איזה כיף שכתבת!
    מתחשק לי לקחת כף ארוכה ולהתענג על הזופה המהמם שלך
    שנה טובה ומתוקה

  5. orly hermesh

    ממש שמחה שלא ויתרת.. יצא מדהים. ובא לי לצלול עם כף!
    שנה טובה וחג שמח, אורלי

  6. sigalb18

    קינוח משגע וטעים כל כך התמונות מדהימות חג שמח ושנה טובה ומתוקה 🙂

  7. גיל

    אני חייב חייב להכין כזה! זה נראה סופר מושלם 🙂

  8. אפרת ליכטנשטט

    האנגלים פשוט משוגעים – ללא ספק!!
    ואיזה כיף שאת מפנקת אותנו בפוסטים מידי פעם..
    נשיקות ושנה מהממת
    💜

  9. רות אופק

    תקשיבי, אני מסוגלת לרדת על כל הגביה המהמם הזה! יש פה את כל מה שאני אוהבת. הכי מפנק שיכול להיות
    שנה נפלאה לך ולכל אהוביך

  10. גלית

    היי שרון, במה אפשר להחליף את הליקר אלקרמבס?

  11. עידו

    היי שרון ..קודם כל נכין מאוד..והכל מ ה מ ם. רציתי לדעת איך הקרם יצא צהוב ממש כמו חלמון..ולא בהיר כמו קרם פטיסייר(צהוב בהיר) ממש רוצה להכין את הזופה אינגלזה אבל עם צהוב מרשים כזה

    1. Sharon
      Sharon

      היי עידו, במקרה יצאו ביצים עם חלמונים מאד מאד צהובים.

COMMENTS