EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

קיש ירקות העונה

מאפים ובצקים

Quiche di verdure

Panetteria

אחרי סופ"ש בארץ עם מוקסין וחולצה קצרה וימים חמים מאד יחסית לעונה אצלנו, עושה רושם שהחורף השנה לא ממש בטוח בעצמו. החוסר החלטיות הזה עושה חשק שיגיע כבר האביב עם שמש טובה, גינת ירק לטפל בה וירקות לא מהסופר.

עם החשק הזה הכנתי קיש צבעוני וקיצי, אם מוותרים על הפרמזן למעלה הוא אפילו טבעוני. את הבצק מכינים בחמש דקות עבודה ועל המילוי אין מה לשבור את הראש, פשוט פותחים את המקרר והולכים עם מה שיש.

1Brisèe

2quiche

  • בצק פריך על בסיס שמן:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • חצי כוס שמן זית
  • שליש כוס מים קרים
  • חצי כפית מלח

שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, משמנים 4 תבניות אישיות או תבנית פאי רגילה, מרפדים בבצק ומחוררים אותו עם מזלג במספר נקודות. מעבירים פנימה את המילוי ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה או עד השחמת הבצק.

  • למילוי:
  • ירקות לפי הטעם
  • מלח פלפל ותבלינים

חותכים את הירקות לקוביות קטנות, מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים את הירקות ומקפיצים אותם עם מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם, עד שהם מתחילים להתרכך מעט (המשך הבישול יהיה בתנור). מקררים לפני מילוי הבצק ובמידה והצטברו נוזלים – מסננים. בגרסא הלא טבעונית אפשר להוסיף קוביות גבינה קשה לאחר הקירור.

Dopo un weekend in Israele con mocassini e maglietta a manica corta, giornate quasi estive qui da noi, posso solo dire che questo inverno indeciso fa venire una voglia di primavera, di sole, giardino e orto da curare.

Con questa voglia in testa ho preparato una quiche estiva, e se si rinuncia al parmigiano addirittura vegana. La pasta è facilissima ed è pronta in 5 min, per la farcitura si usa quello che si trova nel frigo.

2brisèe

3quiche

  • Pasta Brisè al olio:
  • due bicchieri di farina bianca
  • mezzo bicchiere d'olio d'oliva
  • un terzo di bicchiere d'acqua fredda
  • mezzo cucchiaino di sale

Disporre la farina in una terrina, con il sale e l'olio e mescolare. Aggiungere gradualmente l'acqua e lavorare fino ad ottenere una pasta omogenea. Avvolgere nella pellicola e lasciare nel frigo per 30 min. Stendere la pasta spessa ca. mezzo cm e foderare 4 stampini o una teglia oliati. Punzecchiare con la forchetta e farcire con la verdura, spolverare con parmigiano e infornare nel forno preriscaldato a 180 gradi per circa 30 min, finchè la pasta diventi dorata.

  • Per la farcitura:
  • verdura a piacere
  • sale pepe e aromi

Tagliare a cubetti piccoli la verdura, scaldare un cucchiaio di olio d'oliva in una padella e saltare la verdura con sale pepe e aromi come precottura. Raffreddare prima di farcire e scolare eventuale acqua di cottura. Per la versione non vegan potete aggiungere anche formaggio sminuzzato.

ואם נשארו לכם עודפי בצק פשוט גלגלו אותם לקרואסונים קטנים וחמודים.

E se vi è avanzata un po' di pasta arrotolatela in cornetti piccoli e simpatici.

  1. Lital Mordechai

    מתה על העיצוב החדש!! ואיזה כיף שיש תמונה מהממת שלך בצד :)))))
    נשיקותתתתת

  2. אפרת

    הי,
    בצק על בסיס שמן יוצא פריך וטעים כמו אלו על בסיס חמאה?
    תודה,
    אפרת

    1. Sharon
      Sharon

      הי אפרת,
      הוא יוצא פריך וטעים רק ללא הטעם של החמאה 🙂

      1. אפרת

        ועוד שאלה…הבצק מתאים גם לפאי מתוק, או שכדאי להוסיף קצת סוכר?

        1. Sharon
          Sharon

          הייתי מוסיפה קצת סוכר לדעתי בלי הוא מלוח מדי למתוקים.

          1. אפרת

            המון תודה! אז עכשיו אני יכולה להכין,
            עם תוספת סוכר בתור פאי שוקולד…

  3. ח

    הי,

    לא חסר שלב ההוראות של הכנסת הקיש לתנור?

    1. Sharon
      Sharon

      הי ח
      לא חסר, זה כתוב בסוף הפסקה של הכנת הבצק:
      אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה או עד השחמת הבצק.

  4. gonnabe40

    נראה מעולה. גם אני במצב רוח אביבי 🙂 נפתח התאבון וזה רק בוקר…. מקווה להכין את זה לארוחת ערב. ככה יהיה לי למה לצפות 🙂

  5. וויני

    אוהבתתתתתתתתתתת
    אני צמחונית וזה רעיון מעולה לקיש שכל פעם יהיה קצת אחרת – בהתאם לירקות
    זה גם יכול להיות יופי של מנה ראשונה לארוחות שבת (בלי הגבינה)

    הצילומים מדהימים!!

  6. טעמים שרואים מכאן

    נראה נפלא..
    גם אני התחלתי לאחרונה להכין בצק פריך על בסיס שמן והתוצאה תמיד מפתיעה אותי 🙂
    הקיש נראה נפלא וכיפי..

    1. Sharon
      Sharon

      תודה רבה! הבצק הזה לגמרי מפתיע ומרגיש קצת יותר בריא מאשר זה על בסיס חמאה 🙂

  7. yaara

    היי 🙂 הבצק הזה יכול לשמש גם לדברים מתוקים? אם לא, להמיר בשמן קנולה יעזור? אולי יש לך מתכון לבצק פריך פרווה לצרכים מתוקים? תודה!

    1. Sharon
      Sharon

      היי יערה
      אפרת מהתגובות למעלה הכינה עם תוספת של שתי כפות סוכר ומסרה שיצא מצויין. לגבי הקנולה – שום בעיה

  8. נילי

    הי שרון
    מקילו קמח אפיתי אוזני המן של סבתא רחל ופאי ירקות.
    אוזני המן מצאו חן מאוד בעיני גדי ונחכה לראות מה יגיד על המאפה.
    תודה לך, ותודה לסבתא רחל הנהדרת.
    וד״ש לפיאטרו.
    נילי

    1. Sharon
      Sharon

      תודה נילי! שמחה שאהבתם ושחזרת לספר. דש בחזרה וחג שמח.

  9. Francesca

    Facile e gustosa, avevo in mente tartellette con verdure e ti ho letta al momento giusto! 🙂

  10. shuli

    יצא מושלם! בירקות שמתי גזר, דלעת , דלורית , בצל בצל סגול ואגוזים! הוספתי גם קצת קמח , ביצה וגבינה לבנה כי לא היה לי פרמזן.
    אומנם שיניתי קצת בהתחשב במוצרים שהיו נתונים
    בבית אבל יצא מעדן! חיסלו את זה במהירות שיא!
    תודה 🙂

  11. אליסה

    קודם כל תמונות מהממות!!
    אפשר להשאיר את הבצק במקרר ליותר מחצי שעה? או שזה יהרוס אותו?
    תודה!

  12. אביטל יניגר

    ?שלום,איך אפשר להפוך את הבצק לכשר לפסח

  13. איילת

    נראה טוב ועשה חשק אז ניסיתי.. עכשיו בתנור

    שני דברים שכמו שנראה צלי רואה לשפר
    1 לאפותצ קודם ל10-15 דק' את הבצק לפני שמוסיפים את המילוי. היתה לי הרגשה כזו אבל לא עשיתי ועכשיו אחרי חצי שעה של אפייה,הבצק מוכן חלקית.
    בנוסף, עם הירקות שאני עשיתי נראה שמתבקש משהו לאיחוד שלהם, כי הם דיי אחד אחד ואז זה לא בדיוק קיש.
    .שמתי פרוסות דקות קטנות של בטטה, בצל,תפ"א קטן
    אולי זה מתאים יותר לירקות טריים כמו ששמת או כאלה שמתרככים יותר ובעלי יותר נוזלים.

    אם יש לך רעיון לתערובת כלשהי שתאחד אותם אשמח לשמוע.
    תודה

  14. מיטל

    הבצק יצא נפלא בלי המים (בשלב הלישה) יש סיכוי שאפשר לוותר על המים??

  15. אפרת

    לא ברור לי איך מחלצים את הקיש האפוי מהתבנית

  16. מירב

    היי שרוני,
    האם אפשר לקבל המרה לכמות חמאה? וכן לחצי חמאה וחצי שמן זית?
    תודה רבה על שיתוף מתכונים שמתאימים גם לשומרי הכשרות 🙂

    1. Sharon
      Sharon

      לא ניסיתי עם חמאה, להערכתי תצטרכי בערך 120 גרם.

COMMENTS