קיש ירקות העונה
Quiche di verdure
אחרי סופ"ש בארץ עם מוקסין וחולצה קצרה וימים חמים מאד יחסית לעונה אצלנו, עושה רושם שהחורף השנה לא ממש בטוח בעצמו. החוסר החלטיות הזה עושה חשק שיגיע כבר האביב עם שמש טובה, גינת ירק לטפל בה וירקות לא מהסופר.
עם החשק הזה הכנתי קיש צבעוני וקיצי, אם מוותרים על הפרמזן למעלה הוא אפילו טבעוני. את הבצק מכינים בחמש דקות עבודה ועל המילוי אין מה לשבור את הראש, פשוט פותחים את המקרר והולכים עם מה שיש.
- בצק פריך על בסיס שמן:
- 2 כוסות קמח לבן
- חצי כוס שמן זית
- שליש כוס מים קרים
- חצי כפית מלח
שמים את הקמח בקערה, מוסיפים את השמן והמלח ומערבבים, מוסיפים בהדרגה את המים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
יוצרים מהבצק כדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מקמחים משטח עבודה, מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ, משמנים 4 תבניות אישיות או תבנית פאי רגילה, מרפדים בבצק ומחוררים אותו עם מזלג במספר נקודות. מעבירים פנימה את המילוי ומפזרים מעל גבינת פרמזן מגורדת.
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה או עד השחמת הבצק.
- למילוי:
- ירקות לפי הטעם
- מלח פלפל ותבלינים
חותכים את הירקות לקוביות קטנות, מחממים כף שמן במחבת, מוסיפים את הירקות ומקפיצים אותם עם מלח, פלפל ותבלינים לפי הטעם, עד שהם מתחילים להתרכך מעט (המשך הבישול יהיה בתנור). מקררים לפני מילוי הבצק ובמידה והצטברו נוזלים – מסננים. בגרסא הלא טבעונית אפשר להוסיף קוביות גבינה קשה לאחר הקירור.
Dopo un weekend in Israele con mocassini e maglietta a manica corta, giornate quasi estive qui da noi, posso solo dire che questo inverno indeciso fa venire una voglia di primavera, di sole, giardino e orto da curare.
Con questa voglia in testa ho preparato una quiche estiva, e se si rinuncia al parmigiano addirittura vegana. La pasta è facilissima ed è pronta in 5 min, per la farcitura si usa quello che si trova nel frigo.
- Pasta Brisè al olio:
- due bicchieri di farina bianca
- mezzo bicchiere d'olio d'oliva
- un terzo di bicchiere d'acqua fredda
- mezzo cucchiaino di sale
Disporre la farina in una terrina, con il sale e l'olio e mescolare. Aggiungere gradualmente l'acqua e lavorare fino ad ottenere una pasta omogenea. Avvolgere nella pellicola e lasciare nel frigo per 30 min. Stendere la pasta spessa ca. mezzo cm e foderare 4 stampini o una teglia oliati. Punzecchiare con la forchetta e farcire con la verdura, spolverare con parmigiano e infornare nel forno preriscaldato a 180 gradi per circa 30 min, finchè la pasta diventi dorata.
- Per la farcitura:
- verdura a piacere
- sale pepe e aromi
Tagliare a cubetti piccoli la verdura, scaldare un cucchiaio di olio d'oliva in una padella e saltare la verdura con sale pepe e aromi come precottura. Raffreddare prima di farcire e scolare eventuale acqua di cottura. Per la versione non vegan potete aggiungere anche formaggio sminuzzato.
ואם נשארו לכם עודפי בצק פשוט גלגלו אותם לקרואסונים קטנים וחמודים.
E se vi è avanzata un po' di pasta arrotolatela in cornetti piccoli e simpatici.
מושלם:) כמו תמיד. מתכוונת לנסות כמובן
תודה איריס!
מתה על העיצוב החדש!! ואיזה כיף שיש תמונה מהממת שלך בצד :)))))
נשיקותתתתת
המון תודה ליטלי! כיף לשמוע
<3
הי,
בצק על בסיס שמן יוצא פריך וטעים כמו אלו על בסיס חמאה?
תודה,
אפרת
הי אפרת,
הוא יוצא פריך וטעים רק ללא הטעם של החמאה 🙂
ועוד שאלה…הבצק מתאים גם לפאי מתוק, או שכדאי להוסיף קצת סוכר?
הייתי מוסיפה קצת סוכר לדעתי בלי הוא מלוח מדי למתוקים.
המון תודה! אז עכשיו אני יכולה להכין,
עם תוספת סוכר בתור פאי שוקולד…
הי,
לא חסר שלב ההוראות של הכנסת הקיש לתנור?
הי ח
לא חסר, זה כתוב בסוף הפסקה של הכנת הבצק:
אופים בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כחצי שעה או עד השחמת הבצק.
נראה מעולה. גם אני במצב רוח אביבי 🙂 נפתח התאבון וזה רק בוקר…. מקווה להכין את זה לארוחת ערב. ככה יהיה לי למה לצפות 🙂
תודה שרוני!
אוהבתתתתתתתתתתת
אני צמחונית וזה רעיון מעולה לקיש שכל פעם יהיה קצת אחרת – בהתאם לירקות
זה גם יכול להיות יופי של מנה ראשונה לארוחות שבת (בלי הגבינה)
הצילומים מדהימים!!
תודה רבה וויני, שמחה שאת אוהבת את הרעיון!
נראה נפלא..
גם אני התחלתי לאחרונה להכין בצק פריך על בסיס שמן והתוצאה תמיד מפתיעה אותי 🙂
הקיש נראה נפלא וכיפי..
תודה רבה! הבצק הזה לגמרי מפתיע ומרגיש קצת יותר בריא מאשר זה על בסיס חמאה 🙂
היי 🙂 הבצק הזה יכול לשמש גם לדברים מתוקים? אם לא, להמיר בשמן קנולה יעזור? אולי יש לך מתכון לבצק פריך פרווה לצרכים מתוקים? תודה!
היי יערה
אפרת מהתגובות למעלה הכינה עם תוספת של שתי כפות סוכר ומסרה שיצא מצויין. לגבי הקנולה – שום בעיה
הי שרון
מקילו קמח אפיתי אוזני המן של סבתא רחל ופאי ירקות.
אוזני המן מצאו חן מאוד בעיני גדי ונחכה לראות מה יגיד על המאפה.
תודה לך, ותודה לסבתא רחל הנהדרת.
וד״ש לפיאטרו.
נילי
תודה נילי! שמחה שאהבתם ושחזרת לספר. דש בחזרה וחג שמח.
Ottima ricetta, la proverò sicuramente 😀
Facile e gustosa, avevo in mente tartellette con verdure e ti ho letta al momento giusto! 🙂
יצא מושלם! בירקות שמתי גזר, דלעת , דלורית , בצל בצל סגול ואגוזים! הוספתי גם קצת קמח , ביצה וגבינה לבנה כי לא היה לי פרמזן.
אומנם שיניתי קצת בהתחשב במוצרים שהיו נתונים
בבית אבל יצא מעדן! חיסלו את זה במהירות שיא!
תודה 🙂
איזה יופי לשמוע ותודה שחזרת לעדכן!
קודם כל תמונות מהממות!!
אפשר להשאיר את הבצק במקרר ליותר מחצי שעה? או שזה יהרוס אותו?
תודה!
?שלום,איך אפשר להפוך את הבצק לכשר לפסח
נראה טוב ועשה חשק אז ניסיתי.. עכשיו בתנור
שני דברים שכמו שנראה צלי רואה לשפר
1 לאפותצ קודם ל10-15 דק' את הבצק לפני שמוסיפים את המילוי. היתה לי הרגשה כזו אבל לא עשיתי ועכשיו אחרי חצי שעה של אפייה,הבצק מוכן חלקית.
בנוסף, עם הירקות שאני עשיתי נראה שמתבקש משהו לאיחוד שלהם, כי הם דיי אחד אחד ואז זה לא בדיוק קיש.
.שמתי פרוסות דקות קטנות של בטטה, בצל,תפ"א קטן
אולי זה מתאים יותר לירקות טריים כמו ששמת או כאלה שמתרככים יותר ובעלי יותר נוזלים.
אם יש לך רעיון לתערובת כלשהי שתאחד אותם אשמח לשמוע.
תודה
הבצק יצא נפלא בלי המים (בשלב הלישה) יש סיכוי שאפשר לוותר על המים??
בהחלט כן
תודה רבה!
לא ברור לי איך מחלצים את הקיש האפוי מהתבנית
היי שרוני,
האם אפשר לקבל המרה לכמות חמאה? וכן לחצי חמאה וחצי שמן זית?
תודה רבה על שיתוף מתכונים שמתאימים גם לשומרי הכשרות 🙂
לא ניסיתי עם חמאה, להערכתי תצטרכי בערך 120 גרם.