EVERYDAY

PASTA

ישראלית על האגם

מסיבת בצל

מיוחדים

Specialità

היופי שבמשפחה מעורבת הוא המטבח המגוון. גיסתי האיטלקיה, פאולה, נשואה לספרדי ולא סתם ספרדי, קטלוני בנשמה מברצלונה. לכבוד חג הפסחא הם הגיעו לקוליקו עם מזוודה עמוסה בבצלים ירוקים מתוקים הנקראים בספרדית Calçot. מינואר ועד אפריל מתקיימת עונת הבצלים שמסתיימת בארוחות על טהרת הבצל ומלוות ביין אדום או קאווה. התאספנו כולנו בחצר הבית לכבוד מסיבת בצל קטלונית על אגם קומו. הבאנו כמה לבנים מהשיפוצים, רשת של מנגל וענפים יבשים, הדלקנו את האש והתחלנו לצלות את הבצלים עד שהתפחמו מבחוץ והתחילו להשמיע קולות מוזרים. סיימנו עם מלאכת הנפנוף והתיישבנו מסביב לשולחן אז הסביר לנו הצד הקטלוני שאת הבצלים אוכלים בעמידה. רעבים וסקרנים נעמדנו והתרכזנו בהדגמת אכילת הבצלים:

שלב ראשון – אוחזים בשתי אצבעות את הבצל בנקודה בה נגמר החלק השרוף ומתחילים העלים הירוקים
שלב שני – בעזרת שתי אצבעות של היד השניה מושכים כלפי מטה את החלק השרוף (ממש כמו פעולת הורדת הפרגיות מהשיפוד בעזרת פיתה)
שלב שלישי – תובלים ברוטב רומסקו קטלוני (שקדים, עגבניות, פלפלים אדומים, שום ושמן זית)
שלב רביעי – פה גדול!

לשנה הבאה בקטלוניה הבנויה!

COMMENTS